Futurelakimens
Practice makes perfect
- 12 април 2017
- 1,646
- 1,050
Арно стисна, немаше да знам дека постојат...Да си ибеш векот ме натера да се логирам на веб на форумов за да стиснам едно Хехе-нце
Арно стисна, немаше да знам дека постојат...Да си ибеш векот ме натера да се логирам на веб на форумов за да стиснам едно Хехе-нце
Процедурата е отвараш stressthem.to ја пишуваш IP адресата, стискаш 2 дугмиња и гледаш.Ај објаснија процедурата, баш ме интересира?
Процедурата е идеш таму (клон на мал милион booter клонови), се регистрираш, автоматски те логираат и сѐ што следи, добиваш ограничен тип на напади, и најважно нелегални се ваков тип на напади (освен ако не ги користиш за тестирање на сопствен сервер). BTW, не е „ИП Тестер“ ова како го рече и се изначудивме овде, туку IP Stresser што е многу различно.Процедурата е отвараш stressthem.to ја пишуваш IP адресата, стискаш 2 дугмиња и гледаш.
Испратено од 1+7TPRO по DHLЕдно прашање до тие што користат Contabo VPS.
Сакам да купам еден од VPS пакетите, ме интересира дали има опција за плаќање со картичка? Прв пат досега купувам од Contabo.
Како што гледам, опциите за плаќање се PayPal, Skrill и Wire Transfer. Дали доколку одберам Skrill, ќе мора од мој Skrill акаунт да праќам пари на нивен Skrill акаунт, или па плаќањето ќе си биде со картичка, но преку payment gateway-от од Skrill?
Немам PayPal акаунт.Преку PayPal можеш со картичка.
Испратено од 1+7TPRO по DHL
Не сфаќам? Што е толку тешко да креираш PayPal акаунт?Немам PayPal акаунт.
Skrill имам, но немам пари на него, затоа ме интересираше дали првото плаќање (доколку би избрал Skrill опција) е со картичка користејќи го payment gateway-от од Skrill, или па плаќањето е со испраќање пари од мој акаунт, на нивен.
Преку Skrill ќе ти повлече од картичка, ако немаш на самиот акаунт. Исто е и кај Пејпал, можеш за 1мин да си отвориш.Немам PayPal акаунт.
Skrill имам, но немам пари на него, затоа ме интересираше дали првото плаќање (доколку би избрал Skrill опција) е со картичка користејќи го payment gateway-от од Skrill, или па плаќањето е со испраќање пари од мој акаунт, на нивен.
Не мора да значи дека ќе го имаш овој проблем, но!Средив работа. Пробав со Skrill опцијата, ми даде можност да изберам дали да платам со картичка или со Skrill акаунт.
Фала на помошта. Се надевам добар избор се Contabo.
Фала на совет, ќе проверам.Не мора да значи дека ќе го имаш овој проблем, но!
Ако користиш мејл на Contabo, види да испратиш и примиш мејл. Се случи на еден сајт мејлот креиран да испрати мејл до друг мејл на Gmail и овој да не го добие истиот, и обратно, испратени мејлови од Gmail да не стигнат на мејлот од доменот.
Провери си ова ако креираш мејлови на хостингот.
Колку поддржува многу зависи и од тоа како ти е сетиран серверот, ако ти е DIY или „How to“ некој стандард туториал немој да очекуваш незнам што ...Фала на совет, ќе проверам.
Што се однесува до Contabo, го купив VPS S SSD (Cent OS 7 + LAMP + European Union (Germany)) пакетот, ме интересира од твое искуство колкав сообраќај поддржува серверот, колку сајтови имаш ти хостирано и колку дневни посети имаат тие, односно дали си задоволен од можностите на хостингот од тој аспект?
Ова не е само на Контабо туку на сите ВПС провајдери. Проблемот е што ип адресите имаат мала репутација и големите провајдери како Гугл и Мајкрософт скоро секогаш ги блокираат како превенција од СПАМ. Ако не е иницијално блокиран, после некое време блок не ти бега.Не мора да значи дека ќе го имаш овој проблем, но!
Ако користиш мејл на Contabo, види да испратиш и примиш мејл. Се случи на еден сајт мејлот креиран да испрати мејл до друг мејл на Gmail и овој да не го добие истиот, и обратно, испратени мејлови од Gmail да не стигнат на мејлот од доменот.
Дај повеќе информации за да ти дадеме претпоставка:Фала на совет, ќе проверам.
Што се однесува до Contabo, го купив VPS S SSD (Cent OS 7 + LAMP + European Union (Germany)) пакетот, ме интересира од твое искуство колкав сообраќај поддржува серверот, колку сајтови имаш ти хостирано и колку дневни посети имаат тие, односно дали си задоволен од можностите на хостингот од тој аспект?
SendInBlue е free до 10,000 месечно и 300 дневно. Тестирани, доста добри се.Ова не е само на Контабо туку на сите ВПС провајдери. Проблемот е што ип адресите имаат мала репутација и големите провајдери како Гугл и Мајкрософт скоро секогаш ги блокираат како превенција од СПАМ. Ако не е иницијално блокиран, после некое време блок не ти бега.
Јас би препорачал да се користи SMTP сервис како што е sendgrid за 100% сигурна испорака на мејл.
Се тоа супер, но креираш некој сајт за локална фирма со [email protected] и типот испраќа понуди, кои никој не ги добива. :/ ама тоа е се среди некако со комуникација нивна, па проработе...Ова не е само на Контабо туку на сите ВПС провајдери. Проблемот е што ип адресите имаат мала репутација и големите провајдери како Гугл и Мајкрософт скоро секогаш ги блокираат како превенција од СПАМ. Ако не е иницијално блокиран, после некое време блок не ти бега.
Јас би препорачал да се користи SMTP сервис како што е sendgrid за 100% сигурна испорака на мејл.
Во план сум да хостирам повеќе сајтови (и мои, и за клиенти). Засега се неколку PHP сајтови (custom-coded). Понатаму најверојатно ќе има и Wordpress сајтови.Дај повеќе информации за да ти дадеме претпоставка:
- тип на вебсајт(и) (пхп,статик, вордпрес)
- кеширање дали има (мемкешд, редис, вордпрес кеш)
- ЦДН дали има
Не би ти препорачал LAMP освен ако не планираш шеред хостинг да продаваш, LEMP/LiteSpeed е 10х побрзо, особено кога е при крај со ресурсите серверот.
Јас би инсталирал CyberPanel на тој VPS, најдобра средина за брзина и ease of use (особено ако имаш повеќе сајтови).
Испратено од 1+7TPRO по DHL
Фала ти за информациите.Во план сум да хостирам повеќе сајтови (и мои, и за клиенти). Засега се неколку PHP сајтови (custom-coded). Понатаму најверојатно ќе има и Wordpress сајтови.
Засега на ниеден сајт нема кеширање, но во план сум на сите да имплементирам caching систем кој ќе сервира статички фајлови наместо динамички т.е од динамичките .php фајлови ќе генерира статички .html фајлови, со што значително би се намалиле ресурсите потребни за интеракција со базата.
Е сега, зошто го поставив прашањето погоре. Моментално работам на мој CMS/сајт на кој ќе објавувам статии, и кој планирам да биде најзахтевен од сите, во смисла - тој сајт би добивал најмногу посетители (од социјални мрежи).
Ме интересираше колку посети дневно или во ист момент би поддржал серверот? Значи, се работи за lightweight сајт кој ќе сервира статички фајлови. Другите сајтови немаат и нема да имаат голем број посетители во ист момент.
Во план сум да хостирам повеќе сајтови (и мои, и за клиенти). Засега се неколку PHP сајтови (custom-coded). Понатаму најверојатно ќе има и Wordpress сајтови.
Засега на ниеден сајт нема кеширање, но во план сум на сите да имплементирам caching систем кој ќе сервира статички фајлови наместо динамички т.е од динамичките .php фајлови ќе генерира статички .html фајлови, со што значително би се намалиле ресурсите потребни за интеракција со базата.
Е сега, зошто го поставив прашањето погоре. Моментално работам на мој CMS/сајт на кој ќе објавувам статии, и кој планирам да биде најзахтевен од сите, во смисла - тој сајт би добивал најмногу посетители (од социјални мрежи).
Ме интересираше колку посети дневно или во ист момент би поддржал серверот? Значи, се работи за lightweight сајт кој ќе сервира статички фајлови. Другите сајтови немаат и нема да имаат голем број посетители во ист момент.
Сега баш креирав контакт мејл за еден од домените. Да испратам емаил можам, си стигнува во inbox на Gmail, но испратен емаил од Gmail не стигнува на мејлот од доменот.Не мора да значи дека ќе го имаш овој проблем, но!
Проба уште еднаш после ова? Постои шанси да не бил целосно пропагиран MX рекордотСега баш креирав контакт мејл за еден од домените. Да испратам емаил можам, си стигнува во inbox на Gmail, но испратен емаил од Gmail не стигнува на мејлот од доменот.
Сега ќе сетирам Roundcube за доменот, и ќе видам дали ќе се смени нешто.
Мислењето е автоматски споено:
UPDATE:
Мејлови пратени од Gmail не стигнуваат на мејлот од доменот (пробано со два различни мејлови).
Мејлови пратени од Outlook/Hotmail стигнуваат веднаш.
И сега, чаре?
Пиши им мејл одма враќаат, за некој саат-два мене ми вратија, ама јас веќе го имав префрлено доменот на друг хост (беше итно)..И сега, чаре?
Ubavo pisuva vo Logot : Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140).Некој да имал проблем со праќање емаил на било која Microsoft емаил адреса? Можам да примам емаил, но да испраќам не можам. Не ни стига во SPAM/JUNK емаилот.
Во случајов се работи за live.com емаил, поточно не можам да испратам емаил на, да речеме [email protected], добивам повратен емаил со следнава содржина:
![]()
Примање/испраќање на Gmail си функционира океј.
Користам Contabo VPS.