Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

VPS хостинг

12 април 2017
1.918
1.259
Ubavo pisuva vo Logot : Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140).

Ili baraj promena na IP ( nekoja sto ne e blokirana ) ili kontaktiraj go hostot da pobara Blacklist Removal.
Не е хостот должен да ја брише ИП адресата од блеклисти. Ти ја користиш, ти треба да си средиш.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.399
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Користам Contabo VPS.

Contabo испаднаа тешка катастрофа, мејловите доцнат некогаш и не стигаат. Имам хостинг кај нив за еден проект и staging страната која е на тој хост само паѓа, а нема посети освен ние кога чепкаме. Еве го и логот:
1609541865816.png

metahuman

hello world
23 септември 2019
111
82
Contabo испаднаа тешка катастрофа, мејловите доцнат некогаш и не стигаат. Имам хостинг кај нив за еден проект и staging страната која е на тој хост само паѓа, а нема посети освен ние кога чепкаме. Еве го и логот:
Погледнете го атачментот 95638
Јас досега сум немал проблем со паѓање на сајтови. Единствено само ова со праќањето емаил на Microsoft емаил адреса.

Пробај да сетираш SPF, DKIM и DMARC records, би требало да помогне околу "довербата" на серверот во очите на ISPs како Gmail, Yahoo, Microsoft.

Е како е кај тебе праќањето порака на hotmail/outlook/live? Стигнуваат пораките или воопшто не стигнуваат?

@metahuman Пријави тука: https://support.microsoft.com/en-us...oductkey=edfsmsbl3&locale=en-us&wa=wsignin1.0
После неколку дена ќе ја тргнат блокадата.
Еднаш имав пријавено, мислам дека ме одбија. Сега сетирав некои работи на серверот (SPF, DKIM и DMARC records) и ќе пробам пак деновиве.

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Не е хостот должен да ја брише ИП адресата од блеклисти. Ти ја користиш, ти треба да си средиш.
Како така? Ако претходен корисник на таа ИП адреса (или доколку е споделена на повеќе корисници) бил blacklisted што имам јас или тој во случајов да бараме removal ? Секој провајдер (од било каков тип) треба да нуди квалитетна услуга.

12 април 2017
1.918
1.259
Како така? Ако претходен корисник на таа ИП адреса (или доколку е споделена на повеќе корисници) бил blacklisted што имам јас или тој во случајов да бараме removal ? Секој провајдер (од било каков тип) треба да нуди квалитетна услуга.

Затоа што ти може да спамаш секојдневно од таа ИП адреса и не се тие должни да чистат по тебе. Поготово не за таа цена која ја нуди Контабо.

MartinPP

hello world
26 јуни 2017
133
122
/root
Ретки се таквите случаи, во голем дел од случаите IP адресата не ни припаѓа на хостингот

Da taka e, na poveceto mu se iznajmeni, no sepak spamirajneto e zabraneto, samiot hosting provajder moze da si ima problemi i da mu blocknat cel range dokolku ne gi cisti svoite IP i dozvoli spamirajne od toj network.

Zatoa rekof zavisi od provajderot. Sekoj dobar provider bi se pomacil i bi probal da ja iscisti IPto ili pak ako nisto dr bi ja zamenil so cista IP.

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Затоа што ти може да спамаш секојдневно од таа ИП адреса и не се тие должни да чистат по тебе. Поготово не за таа цена која ја нуди Контабо.
Читаш ли ти што сум пишал јас? Во случај проблемот да е наследен , а не предизвикан од самиот корисник. Итекако се должни да чистат после мене ако спамам ја од нивен севис со одредена ИП и добијам блеклист, како смеат таа ип адреса "нечистена" да му ја дадат на друг корисник откако ке престанам да ги користам нивните услуги?!

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.399
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не ме држете за збор, но мислам дека хостингот треба да внимава колку мејлови се испраќаат од еден акаунт и во случај да се злоупотреби да го известат корисникот и во краен случај да го суспендираат. Имав таков случај со скрипта на а2хостинг каде што после некој период ми стигна мејл од хостингот дека се испраќаат премногу мејлови (не сум знаел за ова) и подоцна се виде дека се биле спам испратени мејлови, ама ете реагираа.

12 април 2017
1.918
1.259
Не ме држете за збор, но мислам дека хостингот треба да внимава колку мејлови се испраќаат од еден акаунт и во случај да се злоупотреби да го известат корисникот и во краен случај да го суспендираат. Имав таков случај со скрипта на а2хостинг каде што после некој период ми стигна мејл од хостингот дека се испраќаат премногу мејлови (не сум знаел за ова) и подоцна се виде дека се биле спам испратени мејлови, ама ете реагираа.

На шеред хостиг, можат да те пратат. Кога е ВПС, неможат да знаат колку меилови праќаш.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Најчесто хостинзите имаат лимити колку и каков маил можеш да праќаш. Повеќето не се среќни со мас маилинг и во самите Terms of Use препорачуваат Mail Chimp или слични сервиси за ваква намена. Вклучително и Contabo кој го спомнавте погоре. Конкретно за „спамирање“, Contabo знае привремено да го онеспособи хостингот и како некој вид на укор, бара 25 евра за реактивација. Друга мерка за обесхрабрување на спамери е што на пример throttling на маил протоколот, така да посекако бројот на пратени маилови не може да биде преголем

Подолу General Terms во врска со спам (било каков мас маилинг можат да го флагираат како спам) од Contabo (забратено на било каков хостинг)

1609630188324.png

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно