Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши рачно направени веб страни

IT Boss

hello world
2 јуни 2010
194
15
Марио сајтот ти има многу нефункционални линкови и е некако пре-аматерски, ама ок е за твојата возраст. Во што го правеше?
И ме интересира кој би му оставил на 12 годишно дете да му прави официална веб страна на маркет, а изгледа голем маркет?

M

mariomako

Гостин
Марио сајтот ти има многу нефункционални линкови и е некако пре-аматерски, ама ок е за твојата возраст. Во што го правеше?
И ме интересира кој би му оставил на 12 годишно дете да му прави официална веб страна на маркет, а изгледа голем маркет?

Dreamwear CS4 а јас го работев сајтот бидејќи маркетот е на таткоми :)
И те молам кажи каде има невалиден линк ?

IT Boss

hello world
2 јуни 2010
194
15
Марио прво види ја почетната страна. На неа нема ништо. А таа треба на некој начин да е главна и да го задржи вниманието на посетителот. Туку у два реда можеш да го опишеш маркетот и да пишуваш вести во врска со него. Галеријата исто така нема ни 10 слики. Во E-Email изгледа е логин панелот на админот. Во за Еко Маркет нема ништо и тн. Исто сајтот е премногу бавен, сигурно е на бесплатен хост. Јас искрено ваков сајт не би прифатил ни за селска продавничка, а не за маркет. Мислам срамно е. Или преведи некоја скрипта или плати си да ти направат..

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
Марио прво види ја почетната страна. На неа нема ништо. А таа треба на некој начин да е главна и да го задржи вниманието на посетителот. Туку у два реда можеш да го опишеш маркетот и да пишуваш вести во врска со него. Галеријата исто така нема ни 10 слики. Во E-Email изгледа е логин панелот на админот. Во за Еко Маркет нема ништо и тн. Исто сајтот е премногу бавен, сигурно е на бесплатен хост. Јас искрено ваков сајт не би прифатил ни за селска продавничка, а не за маркет. Мислам срамно е. Или преведи некоја скрипта или плати си да ти направат..
Е сега тебе ке те карам малце. Одма почна со критики. земи ја во обзир неговата возраст тоа значи дека е доста нов во ова ( и јас сум нов но не праам страни за маркети)
наместо да го охрабриш да се потруди да ја направи страната малце поубава и со тоа да му се отвори желба да го избере тој пат во животот. бидејки за година-две ке треба да го избере патот (односно струката која ке ја работи целиот живот)

Марио страната мислам дека ти е во почетна фаза пробај да ја утедиш малку почетната страница да ставиш повеќе слики каде што е полето е-маил стави нешто вака. и гледај да ја украсиш малце поубаво. тоа ти го препуштам на тебе.

Иначе од неодамна и јас почнав да учам HTML и на бесплатен хост изработив една страна за мене (чисто онака аматерски колку за почеток) нормално дека планирам да се усовршувам во ова но времето си го прави своето.. неможам се да научам во неколку дена. еве ја страната
www.arsevski.comxa.com
чекам коментари.

Jovan.74

hello world
6 јуни 2010
209
6
Skopje
@ExtremeBt

Ако изгаснам музика и сменам страница музиката пак се пушта :)

@Nakolce

Направи ги сите страници со иста bg-image. Кога кликнав на About me мислев на др сајт ме пренасочи :)

M

mariomako

Гостин

Ма не е бесплатен хост таков им е серверот на ухост #mkfail и за мене и за нив :)))

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Ма не е бесплатен хост таков им е серверот на ухост #mkfail и за мене и за нив :)))

Серверот не е бавен, оптимизирај го сајтот, направи спореба со wp.mk , ws.mk , uhost.mk на ист сервер се со вашиот сајт кои се побрзи, и тоа кај тебе е html сајт за разлика овие се php сајтови со mySQL бази.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
@mariomako еве бидејќи си почетник ќе се обидам да ти дадам неколку совети.

Прво тргај го текстот што го следи курсорот, тоа не е мода веќе од 2003 година.
Второ боите се многу дречливи. Доколку се тие карактеристични за брендот Еко Маркет, тогаш гледај да ги искористиш во помала количина и посубтилно пример во лого, во Наслови и слично но за позадина е премногу.
Лентата: Добредојдов ... што се движи и таа веќе не е во мода, така да би ти препорачал да ја тргниш.
Горниот дел ти е некако премногу празен, или стави некоја слика нешто, некоја содржина, премногу е празен, а исто и главниот дел на повеќето стрраници, се надевам ќе го пополниш во нареден период.
Исто така што мене лично не ми се допаѓа е што се скрола главниот дел, каде што се наоѓа содржината. Немој да го правиш така бидејќи е мал и се скрола и некако е мачно да читаш на него.
Ова беше што се однесува на дизајнот,
Во кодот:
Користиш фрејмови, не би ти препорачал, не е добро за сео организираноста а и при читањето на саајтот треба да се извршат повеќе повикувања и врски и заатоа е сајтот по бавен.

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Нешто што го немам сеуште објавено ( се надевам дека ќе биде наскоро )

п.с: содржината не соодвејствува со тематиката на страната бидејќи сеуште е во развојна фаза, така да за тоа да не факате замерки, за другото повелете, замерките се добродојдени

tehnomakpublic.jpg

ова е публик делот
tehnomakadmin.jpg

ова е админ делот за логирање

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.167
roka.mk
тенкју за грешките веќе ми посочија...ќе ги поправам сепак има уште малце работа на него. :bravo:

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
и јас сум тој што мислат дека ти е бесплатен хостингот... comxa.com мислам дека го имав додека хостирав бесплатен хостинг на 000webhost.com

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно