Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.625
3.180
Офтопик.
Дали некој е запознаен со законот за заштита на потрошувачи?
До сега правилото беше 14 дена и ти следува кеш ако не си задоволен.
Сега гледам ти следува замена и тоа е во рок од 8 дена.
Нешто се сменило или?

Си побарав и си најдов брошура што кажува малку повеќе
Повелете

Последна промена:

n1kola18

hello world
21 мај 2018
77
21
Офтопик.
Дали некој е запознаен со законот за заштита на потрошувачи?
До сега правилото беше 14 дена и ти следува кеш ако не си задоволен.
Сега гледам ти следува замена и тоа е во рок од 8 дена.
Нешто се сменило или?

Си побарав и си најдов брошура што кажува малку повеќе
Повелете
Ако не си задоволен/не исправен уред имаш право да бараш нов(без да оди на сервис). Мене ми се случи то во рок од 12 дена и ми одобрија замена за нов по законски пат. Платен ми беше на 1 Јуни, го зедов на 4ти, на 9ти се појави проблем со екранот и на 12 беше на сервис, а од таму одобрена е замена за нов(без никаква поправка на стариот) по законски пат. Значи телефонот користен 5 дена ама фискална со гарантниот лист беше 12 дена разлика, така да мислам уште се придржват на тие 14 дена.

Испратено од ТУШ преку IT.mk форум апликација

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.625
3.180
Ако не си задоволен/не исправен уред имаш право да бараш нов(без да оди на сервис). Мене ми се случи то во рок од 12 дена и ми одобрија замена за нов по законски пат. Платен ми беше на 1 Јуни, го зедов на 4ти, на 9ти се појави проблем со екранот и на 12 беше на сервис, а од таму одобрена е замена за нов(без никаква поправка на стариот) по законски пат. Значи телефонот користен 5 дена ама фискална со гарантниот лист беше 12 дена разлика, така да мислам уште се придржват на тие 14 дена.

Испратено од ТУШ преку IT.mk форум апликација
Во твојот случај мора да помине на сервис, затоа што може да си го отворил телефонот и си сменил делови или си ставил екран од друг телефон. Сервисот потврдил дека телефонот не е оштетен или поправан, па согласно тоа ти следи нов уред. Ти следи и да си ги земеш парите, но ти си го сакал тој уред, така да се си е ок.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Морам да го пофалам дечкото што работи во ГТЦ (до зегин) вчера. Ептен услужен беше, зема штрафцигер и ми отвори куќиште да видам што како, се стрча до магацин да земе ново во кутија и пошто повеќе работи зимав и во ќеш дури и попуст ми урачуна на крај (пастата од 400 ми дојде како гратис).

Висок дечко еден не сум го видел во сет порано.

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
Мики е тој. Најуслужливиот продавач во Сет. Јас медаља би му дал.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Мики е тој. Најуслужливиот продавач во Сет. Јас медаља би му дал.
...дај бе не ги кодошете луѓето,
сеа од сетек менаџментот ќе му замерат дека отстапил од зададените протоколи!
(друг пат без имиња, добро?)

(мала шала, или барем се надевам дека се шалам) :)

Не го знам по име, ама во Сетек дуќанот во ГТЦ имаше еден супер услужлив вработен. Пред години, кога почнаа да се појавуваат механички тастатури на пазарот, само тој знаеше што се, другите вработени собираа раменици и ми буткаа Genius-и и Delux-и во раце....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Не го знам по име, ама во Сетек дуќанот во ГТЦ имаше еден супер услужлив вработен. Пред години, кога почнаа да се појавуваат механички тастатури на пазарот, само тој знаеше што се, другите вработени собираа раменици и ми буткаа Genius-и и Delux-и во раце....

Тој дечкото со наочарите, од времето кога првпат отворија СЕТ продавница во ГТЦ?

Мислам дека за ист човек збориме и ме потсети на една случка.

Тогаш првпат донесоа AIO водени ладење на Cooler Master, мислам Nepton 120 беше (и мислам дека имам и ривју пишано тука).

- Влагам во сет и точен модел на девојката и кажувам и го најде, го донесе. И сега девојката ми вика, за овој кулер треба да се буши куќиштето да си знаеш.

- Ја онака од интернет ко што сум гледал, разбрав дека хладњакот се монтира на 120мм дупки за вентилатор, па вентилаторот на него. Така и беше и сега јас прашувам какви дупки на колку растојание.

- Од страна се убацува тој дечкото и го граба од раце кулерот и и вика дај ваму тоа. Какво мори бушење. Мене ми вика со здравје да си го користиш во 120мм слот се монтира.

девојката ми вика, за овој кулер треба да се буши куќиштето да си знаеш

Сакала она да и го избушиш куќиштето, ама ти си бил малку бавен. Дечкото што се убацил така нагло, ти стегнал кокблок :D

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
Пред неколку месеци купував телевизор. Моделот за кој се одлучив во неколку продавници беше иста цена, а во сетек имаа поставено знак дека доаѓа со 5 години гаранција.

Иако 10 пати ги прашав дали доаѓа со 5 години гаранција 10 пати ми потврдија. Кога го зедов не добив картичка (SONY) за да ја внесам на нет. Од почеток пробаа со "ќе го внесеш серискиот број" и слично. Кога на крај "утврдија" дека не е со условите по кои го купив (а можеби и поради закана за пријава) ми понудија да го вратам телевизорот и да ми ги вратат парите.

55 инчни во кутија е прилично голем и требаше да барам уште еден за да го однесеме до кола и да го вратам, по што од како ќе ми ги вратеа парите ќе требаше да го купам од друга продавница по иста цена со исти услови (2 години гаранција) и одлучив да не се малтретирам и да го задржам.

Останува да му се погоди среќата на телевизорот и да ме служи.

Тоа беше мое прво и последно искуство со сетек по што се разбира дека на секој кој ќе ме праша што/како/зошто/дали за сетек ќе им го пренесам моето искуство и ќе ги "препорачам".

п.с. целото искуство го пренесов со сите емаил адреси наведени на страната (од сите градови) каде ги замолив да го пренасочат до повисоко ниво.
Можите да претпоставите дека не добив никаков одговор.

ntb91

hello world
27 март 2018
93
109
Искуство со Сетек во Куманово:
Влегуваш и те гледаат како да си влегол во некоја рандом куќа и седнуваш на трпезарика маса додека домаќините вечераат.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Позитивно искуство со Сетек Охрид (впрочем, генерално позитивно искуство имам, но никогаш не од овој тип). Пред две недели купив ASUS RT-N12+ рутер и, како ентузијаст, го отворив хирургшки по работ на фолијата. Само шо го отворив добив потврда за новиот интернет пакет, а тој рутер немат спецификации за да ги поддржит. Ги вратив сите компоненти назад како во првобитна состојба и прашав дали мојт да се вратит пошто не ги исполнуват моменталните барања. Само пресметаа дали се надминати 15 дена и кога увидоа дека не се само ја сторнираја сметката и ми исплатија без никаков проблем.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Позитивно искуство со Сетек Охрид (впрочем, генерално позитивно искуство имам, но никогаш не од овој тип). Пред две недели купив ASUS RT-N12+ рутер и, како ентузијаст, го отворив хирургшки по работ на фолијата. Само шо го отворив добив потврда за новиот интернет пакет, а тој рутер немат спецификации за да ги поддржит. Ги вратив сите компоненти назад како во првобитна состојба и прашав дали мојт да се вратит пошто не ги исполнуват моменталните барања. Само пресметаа дали се надминати 15 дена и кога увидоа дека не се само ја сторнираја сметката и ми исплатија без никаков проблем.

Си имал среќа

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

16 август 2018
9
1
Во Битола во Сетек треба скоро сите вработени да ги избркаат(со чест на исклучоци), и да си вработат нови дечки кои сакаат да работат и имаат најмалку основна култура.

Пс - Поздрав до министрите за надворешни работи(вработените) - Сетек Битола :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Пред неколку месеци купував телевизор. Моделот за кој се одлучив во неколку продавници беше иста цена, а во сетек имаа поставено знак дека доаѓа со 5 години гаранција.

Иако 10 пати ги прашав дали доаѓа со 5 години гаранција 10 пати ми потврдија. Кога го зедов не добив картичка (SONY) за да ја внесам на нет. Од почеток пробаа со "ќе го внесеш серискиот број" и слично. Кога на крај "утврдија" дека не е со условите по кои го купив (а можеби и поради закана за пријава) ми понудија да го вратам телевизорот и да ми ги вратат парите.

55 инчни во кутија е прилично голем и требаше да барам уште еден за да го однесеме до кола и да го вратам, по што од како ќе ми ги вратеа парите ќе требаше да го купам од друга продавница по иста цена со исти услови (2 години гаранција) и одлучив да не се малтретирам и да го задржам.

Останува да му се погоди среќата на телевизорот и да ме служи.

Тоа беше мое прво и последно искуство со сетек по што се разбира дека на секој кој ќе ме праша што/како/зошто/дали за сетек ќе им го пренесам моето искуство и ќе ги "препорачам".

п.с. целото искуство го пренесов со сите емаил адреси наведени на страната (од сите градови) каде ги замолив да го пренасочат до повисоко ниво.
Можите да претпоставите дека не добив никаков одговор.
Џабе што си го пренел искуството, они погрешиле но се понудиле да ја поправат грешката, ти не си прифатил.
Они си се чисти како суза, бидејќи ти понудиле коректна опција.
Кој модел инаку го имаш купено, Full Hd моделите како и постарите модели од XD серијата не подлегнуваа на таа акција, само XE/XF со UHD резолуција.
И дали на ТВ-то го имаше ова знакче залепено ( на Македонски нормално), ако да, си има дечки од Сони кои се грижат за овие нешта во сите маркети каде што се продаваат Сони производи, и тие ги лепат тие стикери, што значи практично е нивна вина не на продавницата.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
Не беше налепница туку плстичен држач како тие за цена (поголем).
Телевизорот е ХЕ7.

Чисти се како солза, кога 5 вработени ги прашав и ми потврдија дека е 5 години гаранција А НЕ Е?
Чисти се како солза, кога ме убедуваат дека бројот за регистрација се наоѓа на кутијата А НЕ Е? (на ова постави рекурзија дури не ми пре...)
Чисти се како солза, за да го вратам телевизорот да барам човек да го товариме и да го вратиме? За да го земам од кај други?

После ова искуство можат да бидат чисти и како дестилирана вода јас не стапнувам кај нив.

ЕДИТ: Затоа што случката е во Битола, прочитај го мислењето над твоето.

Tamuvamu

read-only
15 ноември 2018
14
0
Пред некој ден земав напојување од Сетек и одма го монтирав во компјутер и видов ми зуи нешто, и отидов таму кај сто сум го земал и ми викаат мора у сервис да го носиш, (а ја само што сум го земал еден ден пред) и јас земав го однесов во сервис и од таму ми викаат дека ништо не зуi во напојувањето... Па зошто би го носел до севис да не зуел. Мислам страшно..

Последна промена:

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Пред некој ден земав напојување од Сетек и одма го монтирав во компјутер и видов ми зуи нешто, и отидов таму кај сто сум го земал и ми викаат мора у сервис да го носиш, (а ја само што сум го земал еден ден пред) и јас земав го однесов во сервис и од таму ми викаат дека ништо не зуi во напојувањето... Па зошто би го носел до севис да не зуел. Мислам страшно..
Прво обиди се да го вратиш и да си ги земиш парите назад. Или нека ти ги вратат па купи друго од СЕТ, не е битно.
Ако не сакаат да го земат назад и да го заменат или вратат парите, а им го враќаш неоштетено и со оригиналната кутија и се што доаѓа со неа, тогаш оди до ДПИ и направи еден поднесок.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно