Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

kolesk

lurker
6 февруари 2016
763
1.182
Тмурни по дефиниција значи:
Намрштени, со остар поглед и гледа да те откачи.

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Riotoro ghostwriter classic
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro

kolesk

lurker
6 февруари 2016
763
1.182
Можеби е офтопик ама:
Најубав однос продавач-купувач јас сум имал во техномаркет. Услужливи, се разбираат и гледа да ти помогне.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
А за стикерите? ВТФ се стикери :/
aka лепенки, на сите видеа, кај што гледам матичната доаѓа со тие две "лепенки", кај мене уопште ги немаше коа отидов да го земам PC-to.
ЕДИТ: Пакувањето беше отворено од матичната, и пред да ги однесам на сервис деловите немаше никакви лепенки.

Би требало да знаеш за што зборувам, за проблемот со маусот.
Претпоставувам поправана матична ми се продаде.(Али не ги кривам нив, јас купув отворен продукт.)

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
aka лепенки, на сите видеа, кај што гледам матичната доаѓа со тие две "лепенки", кај мене уопште ги немаше коа отидов да го земам PC-to.
ЕДИТ: Пакувањето беше отворено од матичната, и пред да ги однесам на сервис деловите немаше никакви лепенки.

Би требало да знаеш за што зборувам, за проблемот со маусот.
Претпоставувам поправана матична ми се продаде.(Али не ги кривам нив, јас купув отворен продукт.)

Стикерите се извадени за да не се гледа серискиот број. Можеби била крадена, шверцувана, бришена од залиха или што и да е.

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Мое искуство, вчера одлучив да ја вратам графичката (ASUS GTX1050 2GB) затоа што не ми вршеше работа за Хакинтошот. Премногу избагирани драјвери, и не е тоа тоа. Како и да е, сеуште немаа поминато 15 дена од купувањето, и се јавив во Сет Чаир каде што ја земав, ми рекоа да идам до сервисот да ми дадат потврда дека се` е ок со графичката. Многу нормално и очекувано, и јас имам работено во Анхоч и процедурата е иста. Искрено може на изглед да е се ок, али причата да е друга.

Одам во сервисот, и на рецепција една типка што беше намуртена скроз. И викам сакам да ја вратам графичкава, треба да ми дадете потврда за да можам во продажен салон да си ги вратам средствата. Одма вика, Па не може денес, нема никој кој да ја провери (а во позадина 2/3 вработени сервисери). Се замуабетив со еден од вработените, и нагласив дека се јавив во Сет Чаир и ми кажаа да дојдам тука директно, а и 15 дена ќе поминат ако не се среди ова денес, и за 5 минути ми завршија работа и ми дадоа потврда.

Е сеа, во Сет Чаир немав никаков проблем, со тоа што немаа промет да ми вратат средства од сабајле, се јавив повторно накај 1/2 попладне и беше средено од нивна страна.

Се` на се ок, искрено очекував некој проблем да направат, ама нели, ако потенцираш сам дека 15 дена не се поминати, нема што да ти кажат.

Ако читаат од СЕТ вработени, ве молам на типката на рецепција да и дадете едно упатство за тоа како се разговара со клиенти, и малку насмевка не е на одмет. Не дека мене ми смета, ме заболе за било што такво, но сепак не е ОК да бркаш човек што има дојдено од другата страна на градот, а вработените позади вршат работа за 5м. Само да ставиш графичка и да видиш дали е океј не е многу time-consuming работа.

7/10 XD

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
законски може до 8 дена да се врати, ако е комплетна со амбалажа. Законот е променет пред 3-4 год.

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
А што ако добила ПМС ? Како сакаш жена да ти биде насмеана у тој период баш ? Биди среќен што си извлекол жива глава од жена у тој критичен период.
Bro... Не знам што да ти одговорам. :(

законски може до 8 дена да се врати, ако е комплетна со амбалажа. Законот е променет пред 3-4 год.
Не сум знаел за ова, ама како и да е средија работа.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Ако читаат од СЕТ вработени, ве молам на типката на рецепција да и дадете едно упатство за тоа како се разговара со клиенти, и малку насмевка не е на одмет. Не дека мене ми смета, ме заболе за било што такво, но сепак не е ОК да бркаш човек што има дојдено од другата страна на градот, а вработените позади вршат работа за 5м. Само да ставиш графичка и да видиш дали е океј не е многу time-consuming работа.

7/10 XD
Друже во сетек се сите роднини. Зарем газдата ќе ги брка роднините :D:)
Она што е добро е што Нема секс во оваа фирма( белки не се плескаат меѓу себе):D

kolesk

lurker
6 февруари 2016
763
1.182
Зарем нема книга на жалби, или некакво место за поплаки?
Како човек да оставиш поплака или жалба.

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
Друже во сетек се сите роднини. Зарем газдата ќе ги брка роднините :D:)
Она што е добро е што Нема секс во оваа фирма( белки не се плескаат меѓу себе):D

Не знам што проблем имаш ти за тоа како сет работат, ама однесувањево ич не ти доликува....„се плескаат“

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Зарем нема книга на жалби, или некакво место за поплаки?
Како човек да оставиш поплака или жалба.
Во секоја фирма имаш мејлови каде што можеш да ги контактираш за што и да е. Исто и кај нив. :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Јас со Сет имам различно искуство во зависност во кој од дуќаните ќе влезам. Дуќанот во ГТЦ (сега затворен) ми беше нај ок, имаше едно високо бате што беше доста услужлив и секој пат кога купував ми даваше и попуст, иако не барав. Еднаш им вратив и тастатура бидејќи не ми се свиѓаа плавите Cherry свичови, ми ги вратија парите без проблем. А во дуќанот на Рузвелтова, покрај тоа што имаат однос "ај бе брат не замарај со прашања, не ли гледаш дека не ми се седи овде" имав и проблем кога се обидов да вратам монитор кој најверојатно беше со фаличен панел, и откако им објаснив дека боите не се средуваат ниту после калибрација со хардверски калибратор, пробуваа да ме убедат дека со калибраторот сум го расипал панелот и после 45 минути натегање ми 'дозволија' да го вратам само ако сум доплател за поскап модел... Два дуќани како две различни фирми

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Дали признаваат гаранција за подуена батерија? Некој искуство?

krema

OG
24 јуни 2009
15.714
15.811
youtu.be
Чинам дека батериите имат 6 месеца гаранција откако ќе се купи телефонот.
Прочитај во гаранцијата!
Ако е во рок на гаранцијата треба да ти ја уважат.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
3 месеци е гаранција на батерија и тоа доколку престане да функционира.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Самсунг и Хуавеи имаат само 6 месеци гаранција на батеријата, другите се по 3.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно