olikomerc
poweruser
- 11 декември 2008
- 4.884
- 3.812
43 и 49-ките мислам беа со IPS, а 55" и поголемите со VA панели.IPS или VA панел има? Како е црната/контрастот?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
43 и 49-ките мислам беа со IPS, а 55" и поголемите со VA панели.IPS или VA панел има? Како е црната/контрастот?
Разгледај ја 7ххх и 8ххх серијата на самсунгМе интересира ваше мислење за ТВ до 50К? 49/50".
7005 ката на Сони ми делува добро за таа цена мене...
Стај некоја слика од темна слика во темница ако не ти е проблем.Земав sony kd 55 xe 8096 baep. Цената беше 80000, па спуштена на 62000. Гледам сега го ставиле 67000 фикс. Нејсе.
Телевизорот е со андроид, и е поприлично брз и софтверот работи мазно. Сликата е перверзија. Погоре еден член ме советуваше дека Сонито имаат по дип црна него ЛГ-то, и во право е, се уверив. Пресудно што го земав ТВ-то беше најмногу сликата и андроидот како софтвер. Коди, Попкорн, итнитн летаат. Имам проблем со Попкорнот, на оваа верзија 0.1.4, само на сериите ми дава превод, кога ке имам повеќе време ке се позамарам да најдам ок верзија (највише за моиве, они со превод сакале) . Звукот е просечен, да речам оцена 3.5/5. Нешто што пријатно се изненадив е колку лесно се управува телевизорот со Voice Remote далинското. Ептен е точно и респонзивно, онака за момент си викаш и "Шушумига" да му кажеш, точно ке го пренесе до ТВ-то. Е сеа, нема Air Remote, ама јас веќе имав 2 со тастатура од позади и си има 10/10 поддршка за тоа. Бек лајт блид или ИПС глоу, Н Е М А, онака во рок темница, црната е најцрна, проверив и со апарат од телефон каде што најмногу се познава. Тоа е тоа. Ако има прашања, прашајде подолу, ке одговорам со задоволство. Поздрав
![]()
Зависи колку инчи, некои пример 43 и 49 инчи се IPS а 55-ките и поголемите со VA панели.Стај некоја слика од темна слика во темница ако не ти е проблем.
И јас сум во потрага по телевизор, и овој беше во потесен круг но по рецензиите има забелешки за (по)слабата црна и полошиот контраст, поради IPS наместо VA панелот.
..незнам во која тема да се обратам па ако треба кажете каде да го префрлам прашањето, имам проблем со лед телевизор Lg32 неодамна ми се појавија бели кругови на дисплејот па сакав да прашам дали има некој на форумов што се бави со сервисирање или да препорачате некого.
Со дечково имав на два пати позитивно искуство, Ивица мислам се викаше. Сибиос Електроник, Антико, Карпош (072 222 795)...незнам во која тема да се обратам па ако треба кажете каде да го префрлам прашањето, имам проблем со лед телевизор Lg32 неодамна ми се појавија бели кругови на дисплејот па сакав да прашам дали има некој на форумов што се бави со сервисирање или да препорачате некого.
..незнам во која тема да се обратам па ако треба кажете каде да го префрлам прашањето, имам проблем со лед телевизор Lg32 неодамна ми се појавија бели кругови на дисплејот па сакав да прашам дали има некој на форумов што се бави со сервисирање или да препорачате некого.
Ретко гледам телевизори со DVB-T2, втората генерација на терестријална дигитална телевизија што треба во иднина да профункционира и кај насго мерачам ова телевизорче
lg 43 lj 624 v
За ваков модел е средно-ниска класа и солидно убава слика вади од наште бедни канали инаку брат ми го има ваков сличен модел само што е постар модел UF наместо LJ кое е понова генерација и на брат ми солидно и убава слика вади за разлика од моето кое е серија 8 LG UH 8507 средна висока класа и одлично вади слика, а уште поубава е серија 9 ама ретко кој може да си дозволи буџетот затоа колку пари толку музика.го мерачам ова телевизорче
lg 43 lj 624 v
Искрено некако све ме влече накај ЛГ , имам мислење дека вадат најдобра слика, ако грешам поправете ме.
Ова телевизорче има 1000hz. Дали според вас за тие пари е ок или можам да земам нешто подобро од тој ценовен ранг?
Hitachi ne e loso. Go zede eden komsijaНа моите дома пред 2 години им земав Хитачи 32 инча смарт, топ е имаше рецензија за истиот тука.
ПА шо знам може и хитачи да улета у игра , на пример од линков
hitachi 43 hk5 w64
?Дали некој може да даде мислење или да ми даде review од нет од негде за овие телевизори
Или подобар предлог во тој ценовен ранг.
lg 43 uj 701 v
lg 43 uj 7507
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Go koristam uj701v, priklucen na maxtv slika losa osven na hd kanalite, zvukot e odlicen, doadja so magic remote, povrzan na Pc vadi odlicna slika, na mojot panelot ne e bas pogoden, ima blid i ips glow kolku dusa ti saka, navecer vo temni sceni mnogu se primetuva.?
?
Кој би го препорачал од Sony?Јас би земал уи 7507 иако малку се слични како 701 тоа е како дизел и бензин значи 7507 иако се слични панели ама сепак малку подобра слика од 701. Не се брзај види Самсунг и Сони
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден