Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел Скопје - проблем со интернет конекција

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
3 недели по ред, СЕКОЈ ДЕН со Телекабел се оправам. КАО ДЕМЕК, средиле вчера еден проблем и така МАГИЧНО, нов проблем им излегол и така секој ден... Абе ги мењан ич око не ми трепнуе. Ќе се обратам до АЕК што у оваа ситуација и со адвокат од правен аспект. Мамичето нивно.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
telekabel 20-30 дена имаат катастрофа нет, дц на секој неколку минути лош пинг, брзини од 1 до 100мб варира, како да сме 2005.
3 недели по ред, СЕКОЈ ДЕН со Телекабел се оправам. КАО ДЕМЕК, средиле вчера еден проблем и така МАГИЧНО, нов проблем им излегол и така секој ден...
Иста приказна и кај мене, месец дена секој ден, и на секое јавување викаат реонски проблем по линија, ќе го средиме, па го средиле, па пак се појавил, па интервенирале пак, па пак се појавил, па пак го средиле, па пробај со кабел, па ова, па она, и секој ден истиот проблем во исто време, кога сите ќе се приберат од работа...

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
3 недели по ред, СЕКОЈ ДЕН со Телекабел се оправам. КАО ДЕМЕК, средиле вчера еден проблем и така МАГИЧНО, нов проблем им излегол и така секој ден... Абе ги мењан ич око не ми трепнуе. Ќе се обратам до АЕК што у оваа ситуација и со адвокат од правен аспект. Мамичето нивно.
Јас имам оптика скоро година ова ми 2 пат да имам проблем ваков и доста стабилен е кај мене нетот.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Иста приказна и кај мене, месец дена секој ден, и на секое јавување викаат реонски проблем по линија, ќе го средиме, па го средиле, па пак се појавил, па интервенирале пак, па пак се појавил, па пак го средиле, па пробај со кабел, па ова, па она, и секој ден истиот проблем во исто време, кога сите ќе се приберат од работа...
Имаат голем проблем, или со линија ама се мислам дека со рутирање или со линкови надвор, последни 20 ден од тогаш ми брои телефонов после флешување на новиот ром сум се јави 97 пати и сигурно уште 20 претходните 7 дена. За 10 год додека имам од нив дали сум ги барал 3-4 пати порано, камен нет имав, секогаш пропишаната брзина и секогаш добар пинг.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
IMG_0962.JPG

Има ли бе закон у оваа наша северна ДЕПОНИЈА нешто за заштита на корисници?
4та недела по ред они имаат проблем по линија!!!!
СРАМОТА! Како е ова можно???

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
јас го решив, 10+ години имав супер ент без никаква забелешка од телекабел, 3-4 недели имав катастрофа нет, прќаат екипи да мерат оптика а знаат дека е генерален проблем, па лажат, 5 пати ми рекоа дека ќе ме барале од централа инжинерите да им објаснам демек само кај мене бил. Не се јавија ни еднаш, 5-6 пријатели што користевме нивни нет сите на неотел се префрливме, и уше 20 комшии во рок од неколку дена, не се оправаат и немаат намера. Ако имаш можност бегај. Неотел има рестарт на 12ч и 5-6 мс поголем пинг од телекабел за игри ама е камен стабилен цело време е 50/50 нема изгубени пакети, топ си е.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
јас го решив, 10+ години имав супер ент без никаква забелешка од телекабел, 3-4 недели имав катастрофа нет, прќаат екипи да мерат оптика а знаат дека е генерален проблем, па лажат, 5 пати ми рекоа дека ќе ме барале од централа инжинерите да им објаснам демек само кај мене бил. Не се јавија ни еднаш, 5-6 пријатели што користевме нивни нет сите на неотел се префрливме, и уше 20 комшии во рок од неколку дена, не се оправаат и немаат намера. Ако имаш можност бегај. Неотел има рестарт на 12ч и 5-6 мс поголем пинг од телекабел за игри ама е камен стабилен цело време е 50/50 нема изгубени пакети, топ си е.

Сите се оградуваат и дигаат раменици и никој ништо не им може. Ебати државата и законите.
Највероватно оптика од телеком ќе лапам. 100/100 добив супер понуда.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Не е до државата, пазар е, ако не одговара бегаш кај подобриот, АЕК го формираја пред 5-6 год само да перат пари и министрите тогашни да си ги вработат швалерките, нити помогнале некаде ништо. Додека беше добар телекабле имавме супер нет за релативно малце пари, сега на неотел до 15 е промоција нудат подобар и моментално поевтин нет и ќе одиме кај нив.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Имате понуда од неотел 1440 денари 300/300 5 терабајти на 2 години договор мислам дека ни телекабел ни мелекабел ни телеком таква понуда нема...
Ова во го кажувам дека сеуште трае понудата и можете да фатите топ пакет за тие пари верувајте нема тоа да го добиете во телеком во наредните 5 години ниту пак друг провајдер.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Имате понуда од неотел 1440 денари 300/300 5 терабајти на 2 години договор мислам дека ни телекабел ни мелекабел ни телеком таква понуда нема...
Ова во го кажувам дека сеуште трае понудата и можете да фатите топ пакет за тие пари верувајте нема тоа да го добиете во телеком во наредните 5 години ниту пак друг провајдер.
Со напомена, цената е до истек на договорот. Потоа е повисока.

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
На почетокот со телекабел бев задоволен, сега чекам Неотел.
Интернетот е катастрофа, а пуштам ТВ на History или Discovery после неколку минути гледање почнува да се кочи снимката.
Од Телекабел подалеку.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Со напомена, цената е до истек на договорот. Потоа е повисока.
Тоа да дека истекува али после 2 години, а за 2 години ќе излезат којзнае какви пакети од неотел ...... бидејќи неотел само шири сега мрежа и упграде прави на пример ако успеат да донесат во твојата зграда нивни оптички кабел ќе те префрлат на нивна мрежа скрос за да не се замараш со телеком...
Али како и да е во право си но сепак 2 години не се малце , а цената 1440 денари за 300/300 5 терабајти мислам дека е перфектна понуда.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Исто така Неотел имаат опција со оној интернетот на 4Г што работи да го шеташ.
Пример, викендов идам у Маврово и си го зиам. Ми рекоа дека ќе работи и нема да има проблем.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
IMG_2522.JPG

Дечко, нема проблем од наша страна. Рестартирај го МОДЕМОТ!
Од 17h без интернет и ТВ.

Ваш ТЕЛЕКАБЕЛ!

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Мислиш,
Ваш ЛЕЛЕКАБЕЛ!
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png

:)

HerMudo

read-only
10 декември 2019
27
12
Не знам како е можно кај мене на телекабел е катастрофа нетот а кај другарче со истиот пакет све исто како кај мене има од 20-60 пинг и нема packet loss

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
телекабел веќе 2 месеци има некој голем проблем, кај 2/3 од корисниците скопје нетот е катастрофа, 2-3 дена е супер па 2-3 дена скоро д а нема, сеуште не можат да го решат, јас имав на 3 локации од телекабел, на 2 сменав од неотел и сега е ок, на 3 локација исто има помали проблеми но не е како на другите 2.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
телекабел веќе 2 месеци има некој голем проблем, кај 2/3 од корисниците скопје нетот е катастрофа, 2-3 дена е супер па 2-3 дена скоро д а нема, сеуште не можат да го решат, јас имав на 3 локации од телекабел, на 2 сменав од неотел и сега е ок, на 3 локација исто има помали проблеми но не е како на другите 2.

Вистина е. Од Декември навака, ужас.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Телекабел ОФТИКА. Најлош интернет, најлоша техничка поддршка. Пардон, можда ги биват за поддршка, техничка - не. Тотално непрофесионални во секој поглед. Буквално сѐ имаа сервирано на тацна од моја страна, кај имам загуба, кај имам пинг - сѐ. И не успеаа да го најдат кај е проблемот? Или можда не сакаат да кажат дека имаат уклучено едно милион корисници на мрежа шо не поддржува толку. Се префрлив на локален кабелски интернет - беспрекорно.

Не сме ние таргет групата туку 90% пензионери шо гледет „Солзи и Смеа“ и некоја емисија за пача па на секое сецкање мислат диџеј стават ефекти.

Спаваш ли мирно АЕК?!

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Препорака за оптички интернет што би бил стабилен? И ако може да сподели искуство некој со телекабел оптика

ми личиш на мрза па да ти кажам кратко, од најдобар за парите до убедливо најлош моментално, ако грешам за мрзата читај тука од прв ден каков им бил. Телекабел оптички пакети

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно