Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел Скопје - проблем со интернет конекција

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
854
737
Оптички пакет: Optic 20
За сите корисници кои имаат потреба само од интернет воведуваме нов оптички пакет OPTIC 20.

Симетричка брзина Upload/Download: 20Mbps
Цената за месечна претплата: 600 денари.
Цената за приклучок е 1500 денари која може да се платат на 5 рати по 300 денари.

Со оваа понуда нема обврска за кабелска телевизија.

НЕМА ОБВРЗУВАЧКИ ДОГОВОР.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
600 денари е сосем ОК цена само за интернет, а 20Мбит е доволно за многу корисници.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Момци за оптикава на телекабел може ли да се користи истиот рутер што го користам за кабелскиот или треба посебен?

Messi19

read-only
23 април 2013
31
7
Здраво на сите,
Може е малку стар постов ама морам да прашам нешто. Имам проблем со телекабел штом е конектиран рутерот сликата сецка и се прекинува. Ако го исклучам рутерот сликата е ок.
Некој искуство? Може рутерот да прави проблем?
Не е оптика, кабел е 30/30 мислам е сега. Иначе уште истиот проблем како што наведе некој погоре 2-3 пати во текот на денот интернетот забавува многу.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Здраво на сите,
Може е малку стар постов ама морам да прашам нешто. Имам проблем со телекабел штом е конектиран рутерот сликата сецка и се прекинува. Ако го исклучам рутерот сликата е ок.
Не е оптика, кабел е 30/30 мислам е сега. Иначе уште истиот проблем како што наведе некој погоре 2-3 пати во текот на денот интернетот забавува многу.

Довлоадот е удвоен, пакетот е 30/1. Не знам дали под рутер подразбираш модем (каде што директно е вклучен коаксијалниот кабел), но пожелно е да повикаш техничка екипа да ти измерат силина на сигнал за што имаат посебен уред. Во одредени ситуации може да го појачаат сигналот (на некој од сериските засилувачи што ги имаат попат до тебе) или да ти заменат некој од засилувачите (дома, во ходник од зграда...). Инаку Моторола модемите им се доста трајни.

Messi19

read-only
23 април 2013
31
7
Било што ако работи дали модемот или рутерот има проблем со сликата. Мислев да не имал некој искуство па да треба да сменам рутер, ама изгледа ќе мора да дојдат да проверат.
Bxxxn - фала за совет :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Здраво на сите,
Според ова проблемот 99% е до сигналот. Види ако можеш на ТВ Приемникот или рисиверот што и да користиш какви ти се параметрите за Квалитет на Сигнал и јачина на сигнал. Ќе треба нив да ги контактираш, нема друго чаре.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Ајде малку самопомош (штом си толку упорен сам да решиш) :)

Отвори браузер (било кој), пиши ја адресата на модемот 192.168.100.1. Потоа од лева страна кликни на линкот Signal. Имаш параметар Signal to Noise Ratio, колку што знам би требало да е отприлика над 30 dB за да има некој постојан сигнал. Атачиран скриншот од кај мене, па спореди како е.

upload_2019-1-1_19-33-12.png

Атачменти

• upload_2019-1-1_19-33-2.png
    upload_2019-1-1_19-33-2.png
    30,6 KB · Прегледи: 34

Messi19

read-only
23 април 2013
31
7
Bxxxn фала на помошта, не успеа ни да ја отвори ип адресата. На крај испадна сплитерот што дели на модем и на тв проблем. Нов сплитер сега е ок, тв не кочи, нет 28-30 мега зависи од периодот.

Karamba

Баниран/a
5 јуни 2012
155
138
Скопје
Дечки користам кабелски интернет и во текот на денот цело време знае да си снема конекција па да треба да ги ресетирам модемот и рутерот. Од техничка подршка ми викаат дека модемот е онлајн. Можно ли е рутерот да ги прави тие заебанции? Иначе се ми е вајрлес, немам ништо на LAN, па не можам да проверам дали има конекција така. Чаре некој или совет?

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Дечки користам кабелски интернет и во текот на денот цело време знае да си снема конекција па да треба да ги ресетирам модемот и рутерот. Од техничка подршка ми викаат дека модемот е онлајн. Можно ли е рутерот да ги прави тие заебанции? Иначе се ми е вајрлес, немам ништо на LAN, па не можам да проверам дали има конекција така. Чаре некој или совет?

Апсолутно можно и веројатно. Конектирај компјутер на ЛАН (директно во модем) и провери ја така стабилноста.

Messi19

read-only
23 април 2013
31
7
Или позајми друг рутер кратко и тестирај.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Се извинувам за hijack, ама да не отварам нова тема, океј ви е кабелскиот интернет на Телекабел деновиве?

Веќе месец дена добивам муабети "Линиски проблем е, не е до кај вас, ќе пријавиме на одговорната екипа" ама никако да се реши нешто. Океј е неколку дена и после пак проблеми.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Се извинувам за hijack, ама да не отварам нова тема, океј ви е кабелскиот интернет на Телекабел деновиве?

Веќе месец дена добивам муабети "Линиски проблем е, не е до кај вас, ќе пријавиме на одговорната екипа" ама никако да се реши нешто. Океј е неколку дена и после пак проблеми.
Ѕирни кај мене во скорешни мислења, не знам во која тема ама прилично скоро пишував за истово. Голем проблем имаат.

Winncoot

hello world
22 јуни 2017
66
111
Skopje

Чим и брат ми го има истиот проблем, значи нешто е. Чека од "екипата".

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Пак јас со проблеми. Само кај мене е голем пингот денес? На Overwatch цел ден ми е минимум 150, со спајкови до кај 700-800.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
telekabel 20-30 дена имаат катастрофа нет, дц на секој неколку минути лош пинг, брзини од 1 до 100мб варира, како да сме 2005.
Се чека екипата на неотел толку од мене и телекабел, а 3 год имав супер нет .....

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно