StalkeR
poweruser
- 5 декември 2009
- 5.517
- 6.741
На 7 мица сум на тој пц.@StalkeR Ова на новиов windows или на старите дека гледам повеќето имаат проблем со Samsung не подржува рапид мод за 10ка
Погледнете го атачментот 32380
На 7 мица сум на тој пц.@StalkeR Ова на новиов windows или на старите дека гледам повеќето имаат проблем со Samsung не подржува рапид мод за 10ка
Погледнете го атачментот 32380
То не е ништо..јас на мојот се ближам на кај 1TB write за 6 месеци
перформансите опаднати за 0.4%![]()
Кaкo зa нa SATA 2 си тaмaн.@olikomerc, во ред да знам да не се замарам со дополнителни работи.
Некој друг мислење?Исто за второто прашање ако може одговор?
Фала!
prvo treba vo biosot da uklicish achi mode mesto serialata/raid posle da go instaliras windowsot. IMA I tutorial na internet za na vejke i instaliran windows koj registrar da go menus pa da Odis vo bios I da uklucis achi I da raboti. dolklu portot na maticnata ti e data mesto sata2 me bidi limitirana na 3Gbps ili teoretski 384MB/s@Lazarus
Треба да го апдејтираш Standard AHCI serial ATA Controller со драјвер кој, моја препорака, нема да ја има конзолата за RAID од Intel односно гол драјвер.
Дисковите треба да ги конвертираш повторно во „нормални“ додека не си наакал податоци. Избриши ги партициите и почни од почеток.
Креирај уште две примарни (ама не и активни) и дери.
Што се однесува до „правилата“ на подесување на SSD тука ич да не се секираш. Перформансите ти се супер (за таа конфигурација)
Ако можеш да се снабдиш со драјвери за Windows 8.1 стави 8.1. Иако Осумката (како и десетката е чисто говно) ама ова е друга тема.
@FLEGMA ,@Lazarus
Треба да го апдејтираш Standard AHCI serial ATA Controller со драјвер кој, моја препорака, нема да ја има конзолата за RAID од Intel односно гол драјвер.
Дисковите треба да ги конвертираш повторно во „нормални“ додека не си наакал податоци. Избриши ги партициите и почни од почеток.
Креирај уште две примарни (ама не и активни) и дери.
Што се однесува до „правилата“ на подесување на SSD тука ич да не се секираш. Перформансите ти се супер (за таа конфигурација)
Ако можеш да се снабдиш со драјвери за Windows 8.1 стави 8.1. Иако Осумката (како и десетката е чисто говно) ама ова е друга тема.
Извини@FLEGMA ,
SSD-то е нормален т.е. "basic MBR". HDD-то е "dynamic MBR", а е наменет за чување на податоци. Дали да го форматирам HDD-то во "basic"?
Две примарни партиции каде да креирам? на SSD-тo?и со која цел?
Фала за одговорот.
@th3wh0 , SATA portot е конфигуриран во BIOS како ACHI уште пред инсталација на Win7.
Не можеш да конвертираш од динамик во бејзик партиција без да ги изгубиш податоците ни со 3rd party софтвер. Прави бекап на податоците, бриши динамик па креирај бејзик.Ок, фала.
Ќе гледам да го конвертирам дискот со некоја "3rd party" алатка која не ги брише податоците. Имам бекап само немам нерви повторно да враќам и распакувам се назад.
Поздрав!
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден