Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Што знам, можда оваа:

Ваква слична имаме Вирпул. Сега за сега добро се покажува. Не треба да ја бркаме низ купатило и добро пере без да гужва. Е сега 2 години гаранција ама тоа е. Подобро е да се 5 години или повеќе.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Ваква слична имаме Вирпул. Сега за сега добро се покажува. Не треба да ја бркаме низ купатило и добро пере без да гужва. Е сега 2 години гаранција ама тоа е. Подобро е да се 5 години или повеќе.
Оваа е 2 регулар +3 г. дополнителна гаранција. Не знам точно кои се условите за тоа, ама може да се праша.

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
Предлог машина за садови од најевтините 170-220€? Знам дека нема што многу да се очекува кога барам најевтина ама па досега користевме Haier од најевтините и маста и ја извадивме 8 години и сме/бевме доста задоволни. Од туѓи искуства од игра испаднаа Кончар(немале сервис) и СТ(многу дефектни) и стариот модел на BEKO кој сеуште го има насекаде за 12-13000(новите модели се од 15000 нагоре), како опции останаа VOX Favorit и Fuego за кои ништо не знаеме и Telefunken и Midea за кои слушнавме пофални зборови во однос на цената... Добородојдено ќе биде ако имате некој друг предлог или имате совет во врска со некој од овие модели, и секако до небо благодарни...

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Оваа е 2 регулар +3 г. дополнителна гаранција. Не знам точно кои се условите за тоа, ама може да се праша.
Условите беа 2 години стандардна и 3 дополнителна со онлајн регистрација. 2 години бесплатна гаранција на електрониката, а во тие 3 години деловите се бесплатни, се плаќа само работна рака. Во потесен избор беа LG, WhirlPool и SAMSUNG. LG беше 7кг, WhirlPool 9кг и SAMSUNG 8кг. На хартија сите беа одлични, ама после подетално објаснување со вработените по неколку салони - падна одлуката.

Се одлучив за SAMSUNG WW80TA026TE1LE зошто е нов модел, имаат керамички греач и лагерот на моторот не е лиен/спојан со барабанот што не беше случај кај другите. Тоа значи дека доколку некогаш лагерот е проблем, кај WhirlPool (и голем процент од другите модели) ќе треба да се менува цел барабан или со други зборови - третина од машината. За LG не знам, ама таа беше 7кг така што тоа беше најголемата причина за да не ја одберам. Инаку беше најлична од сите, сива.

Ви благодарам на сите за предлозите. Знам дека сосема друго одбрав, ама мислам дека ќе направев добар избор и со WhirlPool и LG. Во овој ценовен ранг тие се опциите и сѐ се сведува на ситни детали. Ќе видам како ќе се покаже, прво да видам дали може да пере пари... ова - маички и слично. Сликата во Сетек не е точна, ваква е машината. :)
36.jpg

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Предлог машина за садови од најевтините 170-220€? Знам дека нема што многу да се очекува кога барам најевтина ама па досега користевме Haier од најевтините и маста и ја извадивме 8 години и сме/бевме доста задоволни. Од туѓи искуства од игра испаднаа Кончар(немале сервис) и СТ(многу дефектни) и стариот модел на BEKO кој сеуште го има насекаде за 12-13000(новите модели се од 15000 нагоре), како опции останаа VOX Favorit и Fuego за кои ништо не знаеме и Telefunken и Midea за кои слушнавме пофални зборови во однос на цената... Добородојдено ќе биде ако имате некој друг предлог или имате совет во врска со некој од овие модели, и секако до небо благодарни...
Jas imam favorit ms3000 inox kupena 12k april2019 znaci uste 2m 2godini bez nikakov problem odlicna prezadovolen, pred nova god, za prijatel ne mozevme da najdeme kupi Vox 99% e istata serviserot rece deka e od turska(od vestel) sobirana vo srbija..kolku e tocno ne znam favoritot ima 5god, bezuslovna garancija...isto i vox

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
Jas imam favorit ms3000 inox kupena 12k april2019 znaci uste 2m 2godini bez nikakov problem odlicna prezadovolen, pred nova god, za prijatel ne mozevme da najdeme kupi Vox 99% e istata serviserot rece deka e od turska(od vestel) sobirana vo srbija..kolku e tocno ne znam favoritot ima 5god, bezuslovna garancija...isto i vox
Поради моментот со гаранцијата изборот се скуси на Favorit и VOX, на крај земавме VOX а падна изборот на неа поради достапноста и близината на местото од каде е купена. Еве веќе 4-5 дена како интезивно се користи и доста побрзо и поубаво пере, госпожа е презадоволна а богами и јас, далеку потивка од досегашната...

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
од инсајдерски информации,белата техника после март ќе оди нагоре со цени

причина е зголемениот транспорт од Кина

ако транспортот за еден контињер бил 2500 долари сега ќе биде 10к

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Транспортот е веќе зголемен и цените на се ќе одат нагоре

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Sherminator

read-only
3 јули 2018
45
18
препорака за Машина пере/суши? Има доста задоволни од Беко... ама незнам како се во споредба со Самсунг, Горење, Аристон?

Има некој искуство со овие?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Некое искуство/мислење за оваа сушара - Сушара BEKO DF 7412 PA, 7kg, 15п. A++

5_0f7e8cbc-ca71-481b-af29-f9ad6b2bb02d.jpg

Сушара BEKO DF 7412 PA, 7kg, 15п. A++

• Сушара
  • Heat pump
  • Енергетска класа:А++
  • Капацитет:7kg
  • 15 програми
  • Одложен старт
  • Дигитален дисплеј
  • Child Lock
  • Индикатор за работниот програм
  • Годишна потрошена енергија:212kWh
  • Ниво на бучење:65dBA
  • Димензии:50,8x59,7x84,6cm

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972

земи VOX,подобри се од фуего,фаворит,телефункен

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
земи VOX,подобри се од фуего,фаворит,телефункен

psyman

hello world
30 март 2018
114
162
Поздрав форуме,

Ми падна тежок предмет на шпорет и се скрши стаклото од плотната горе. Шпорето е од прилика овај модел: Шпорет BEKO FSS57100GW, 50cm, керамичка плотна, 60l рерна, бел

Дали е можно да се смени само стаклото, целата плотна или ќе треба целосно да го заменам шпорето?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Поздрав форуме,

Ми падна тежок предмет на шпорет и се скрши стаклото од плотната горе. Шпорето е од прилика овај модел: Шпорет BEKO FSS57100GW, 50cm, керамичка плотна, 60l рерна, бел

Дали е можно да се смени само стаклото, целата плотна или ќе треба целосно да го заменам шпорето?
се менува целиот капак (со ринглите) .. мене мајстор ми го нагази го пукна :D мене ме извади што кога сум го купувал имало некја акција за осигурување што не ни бев свесен дека ја има .. па ми покри дел од сумата осигуретелната компанија. Провери си да не случајно имаш фатено нешто слична акција.

Најдов на мејл, 7500 мкд ме коштало промена со работна рака чисто за инфо. (сервис Македонија)

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Мислење за Самсунг фрижидери, посебно за овој модел ако има некој?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Мојот е сличен, SAMSUNG RB34T602FSA/EK
3 години работи, нема мука. До сега не сум го одмрзнувал, не сум сменил сијалица или слично.
Три години е мал период за тест за било кој апарат во домаќинство, посебно за тие наменети да работат 24/7.
Но се сложувам со тебе. Имав Самсунг фрижидер, осум години без да трепне и сега се уште работи кај мајка ми. А јас ја послушав жена ми и купив Беко...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Садопер/мијалник од композитен материјал (во сива/црна боја) со некоја пристапна/океј цена да препорачате кај да барам? Ми треба нешто во коцкаста форма со една преграда, отприлика 50-60цм широко. Однапред благодарам.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв