Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.369
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Го знам ова, ама мене ова ме интересира:

Нигде не гледам fees за користење на Skrill account, и тоа на целата сума што моментално ја имаш на Skrill account-от, ако добро те разбрав...?

Па неможам да го најдам, го имаше некаде на фб постирано некој... знам на страната на MicroWorkers некој се жалеше

Edit :
Не е баш за користење, него за вадење на картичка, колку што разбрав смениле банка која ги посредува тие пари, па таа банка си има свои феес, еве линк до форум каде се жалат сите
http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/skrill-intermediary-bank-charges/

they just sand you e mail with explanation that they have found that you are using account for commercial purposes (earning money) and you get their gift with 4% commission + usual 2.40$ for withdrawal

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Не е баш за користење, него за вадење на картичка
Ок, тоа е веќе друго, зошто ми немаше поента да ти земаат пари само затоа што ти лежат пари на нивна сметка... :) Сите останати банки ти даваат пари за тоа, а овие земаат, немаше логика... :)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.369
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Ок, тоа е веќе друго, зошто ми немаше поента да ти земаат пари само затоа што ти лежат пари на нивна сметка... :) Сите останати банки ти даваат пари за тоа, а овие земаат, немаше логика... :)

Па да, ама зошто да ги земат и тие 4% ..... + ако ти праќаа од долари во евра ке ти земат и за конверзија и на крај 10% ке изгубиш :)

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Па неможам да го најдам, го имаше некаде на фб постирано некој... знам на страната на MicroWorkers некој се жалеше

Edit :
Не е баш за користење, него за вадење на картичка, колку што разбрав смениле банка која ги посредува тие пари, па таа банка си има свои феес, еве линк до форум каде се жалат сите
http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/skrill-intermediary-bank-charges/

Да, да. Дојче банк како што објаснија од тутунска ни ги лапка тие тешко заработени парички. На крај провизиите поголеми од легнатите пари .... да живее ПејПал, трипати ура за министерството за инфоркатика!

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.369
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

bocee

read-only
19 јули 2013
14
2
Потребно ли е да се има картичка за верификација на Skrill (mooneybookers) акаунт?

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Сакам да верифицирам скрил акаунт за ибеј купување/продавање. Има 2 услови, да се верифицира картичка и адреса.
Картичка верифицирав, за адреса рекоа ќе ми пратат код по пошта, али чекам месец дена го нема. Им пишав на мејл, викаат прати слика од сметка што сум платил од било што. Али ниедна сметка не е на мое име.
Им пратив лична карта, државјанство викаат неможе со тоа :eek:
Некој ако средил да сподели како ќе ве молам :D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Сакам да верифицирам скрил акаунт за ибеј купување/продавање. Има 2 услови, да се верифицира картичка и адреса.
Картичка верифицирав, за адреса рекоа ќе ми пратат код по пошта, али чекам месец дена го нема. Им пишав на мејл, викаат прати слика од сметка што сум платил од било што. Али ниедна сметка не е на мое име.
Им пратив лична карта, државјанство викаат неможе со тоа :eek:
Некој ако средил да сподели како ќе ве молам :D
Со пасош проба...?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.876
34.177
roka.mk
И мене не ми стигна на домашна адреса ама варифицирав со банкарски извод.

Kristina1411

read-only
13 ноември 2013
11
2
Здраво дечки, ве читав и имам едно прашање ако може помош. Почнав да работам како freelancer на elance.com и читав за методи на повлекување на парите и ми кажаа дека преку skrill било најдобро. Е сега, нова сум во ова и ме интересира, јас имам дебитна денарска картичка од Sparkasse и не знам дали таа да ја регистрирам или да извадам дебитна девизна од NLB. Како оди со провизиите за повлекување во долари, денари? Ве молааам одговор :)

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Више користење срањево скрил никад!
Пред 3-4 недели повлеков околу 200 долари од онлајн кладење, ни трага ни глас од парите.
Пишува на страната околу 7 дена треба да стгинат на картичка, и ако не стигнат да се пријави у онлајн формата. Пишав 3-4 пати, не враќаат. Им пишав едно 10 мејла, им пишав и на фејсбук али џабе.
Дајте совет кај да се обратам?

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Пред 3-4 недели повлеков околу 200 долари од онлајн кладење, ни трага ни глас од парите.
Пишува на страната околу 7 дена треба да стгинат на картичка, и ако не стигнат да се пријави у онлајн формата. Пишав 3-4 пати, не враќаат. Им пишав едно 10 мејла, им пишав и на фејсбук али џабе.

Некогаш треба околу 15тина дена додека да стинат. А Skrill се бавни за одговарање на маил така да мој совет почекај.

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Некогаш треба околу 15тина дена додека да стинат. А Skrill се бавни за одговарање на маил така да мој совет почекај.
Па чекам месец дена скоро али многу се зафатени неможат на еден мејл да вратат :)
Пејпал се срцки, на фб коа им пишувам за помалце од 12 часа одговараат и ептен се услужни.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Па чекам месец дена скоро али многу се зафатени неможат на еден мејл да вратат :)
Пејпал се срцки, на фб коа им пишувам за помалце од 12 часа одговараат и ептен се услужни.

Ооо имаш проблем тогаш. Види преку некој јавен канал побарај ги за помош може ке упали.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Any news...?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
We recently noticed that you have been using your Skrill account to accept commercial payments.
In accordance with our Terms of Use article 4.7: https://www.skrill.com/en/siteinformation/terms-conditions/, your account is now considered a business account and subject to Receive Money commercial rates.

This change means the fees applied on your account are currently determined by your monthly transaction turnover.

However, you are eligible to apply for Skrill's Merchant Rate: https://www.skrill.com/en/business/merchant-fees/, which lowers your fees as your sales volume increases and is based on your previous month's sales volume. Please do not hesitate to contact us to discuss the options available and find the best solution for your needs.

Q: What payments are deemed as commercial?
A: You are using your Skrill Account for commercial purposes if you are receiving payments for or in connection with any business activity. We reserve the right to determine whether, in our reasonable opinion, you are using your Skrill Account for commercial purposes. If you are using your Skrill Account for commercial purposes, in addition to these Terms of Use, you shall be bound by our Merchant Terms and Conditions and you shall pay fees as shown on our Merchant Fee Page https://www.skrill.com/en/business/merchant-fees/

Предмалце ми стигна овој мејл? Работам на оДеск и ради тоа користам Skrill? Што треба да значи овој мејл?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно