Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ситни интересни работи од AliExpress,Ebay...

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
@Harrabed и @NecrotoX
Прашањето е како звони, да не звони како оние новогодишните честитки!? :)
Ако не е тешко направете еден звучен клип :D
Како сакаш така го местеш. Имаш сигурно преку 20 опции на мелодија избор. Имаш и новогодишна опција. Ти сам си местеш сам си поднесуваш колку галсно да биде.

Се на се јас сум задоволен и многу е лично вака на поглед. Сите комшии око фаќаат :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Абе знам дека има повеќе опции за бирање на мелодија, затоа и прашав какви им се рингтоновите (како звучат).
Јас имам нешто слично земено од пазар (внатрешната единица се исто така боцка во штек, а прекинувачот е со батерија), но мелодиите што ги има се како од некој хорор филм :D

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Абе знам дека има повеќе опции за бирање на мелодија, затоа и прашав какви им се рингтоновите (како звучат).
Јас имам нешто слично земено од пазар (внатрешната единица се исто така боцка во штек, а прекинувачот е со батерија), но мелодиите што ги има се како од некој хорор филм :D
Ова е далеко од хорор филм. Квалитет пред се. Не е како од тие на пазарче што ги продават.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Да ти кажам право моево има некои 30тина мелодии од кои 99 посто се тешко срање - кинески музичиња, приспивни песни (wtf) и слични.. Има едно имитира чукање на врата. Звучат како полифонична мелодија на старине телефони.
Мене не ми е битно ништо друго освен најобично да ѕвони така да го оставив на основното како што си беше од фабрика а тоа е класично динг-донг.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220

Стигнаа денес и овие. Кабелот порачан на 23 септември, адаптерот на 22.
Немам импресии за Анкер-от бидејќи го продадов Ајфонот (ќе му го пратам на купецот), а адаптерчето си е тоа стандард како од пазарче.

Него, малку ми е чуден патов на кабелот. Или трекинг-от не им работи како што треба на Али.

123.png

Според ова, порачан на 23-ти, од магацин изнесен на 29-ти, пратен навака на 6-ти октомври и за недела дена стигнува тука од Сингапур. Мада на писмото стварно ја има таа дата и тој час кога е изнесен од магацинот.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Куп глупости ;)

In no particular order...

Generic Slimport to HDMI HDTV Adapter Cable, Connect any MyDP Enabled Mobile Devices to 1080p, 3d, 3k HDTV (Dual Slim-Port/Micro-USB Connector to HDMI) for LG G2 Google Nexus 4 E960 Nexus 7 II ASUS
https://www.amazon.com/gp/product/B00ISJIXGI/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Работи со LG G2, со Nexus 7 II малце ќе ја покаже сликата и ќе ја снема. Си стигна 2015-та редовно од Амазон, сега гледам више не испорачуваат наваму...

BT LD - 168 Vehicle Mounted Bluetooth Speakerphone - BLACK
BT LD - 168 Vehicle Mounted Bluetooth Speakerphone -$13.1 Online Shopping| GearBest.com
интересно, одма го дадов поклон ама првиот впечаток беше добар

TS - BT35A08 Bluetooth 3.0 Car Audio Music Receiver with Handsfree Function Mic - WHITE USB CABLE BLACK 13
TS - BT35A08 Bluetooth 3.0 Car Audio Music Receiver with Handsfree Function Mic WHITE USB CABLE-$4.49 Online Shopping| GearBest.com
и ова - супер за поклон за возачи што зборат на мобилен додека возат :) или и се слуша музика или деца сакаат да си пуштат јутјуб на звучки у кола

ELM327 Bluetooth OBD2 Car Diagnostic Interface Tool - BLUE
ELM327 Bluetooth OBD2 Car Diagnostic Interface Tool -$3.99 Online Shopping| GearBest.com
Колегата го пробуваше и вика му правел проблеми у вожња, мене ми врши работа за ресетирање на check engine (слаба смеша :) да не мора да се мкнам до сервис... И на семафори можам да завршам работа хехехе

Nillkin PU Leather Full Body Case - BLACK for Xiaomi Redmi Note 4X Auto Wake-up Sleep Function View Window Frosted
Nillkin PU Leather Full Body Case -$6.56 Online Shopping| GearBest.com
Солидно, ама ете го стои по дома за резерва

Nillkin Frosted Phone Cover Case - BLACK for Xiaomi Redmi Note 4X PC Hard Shield Screen Film
Nillkin Frosted Phone Cover Case -$6.73 Online Shopping| GearBest.com
Daily driver... Ми врши работа :) Нилкин е стварно ок

Bluetooth V2.1 Car FM Transmitter with 2.1A Dual USB Car Charger - SILVER
Bluetooth V2.1 Car FM Transmitter with 2.1A Dual USB Car Charger -$10.41 Online Shopping| GearBest.com
Daily driver - влезам ли во кола си се упарува телефонот. За слушање подкасти е мн. добар, за зборење е послаб и од двата погоре. Ама еве 20-ти месец како држи.

Xiaomi mi5x case cover funda Mi 5x A1 MiA1 5.5" Nillkin frosted case for Xiaomi mi5x mi 5x Gift screen protector
Xiaomi mi a1 case cover Mi 5x Mi5x Mia1 Nillkin frosted case for Xiaomi mi a1 mia1 mi 5x mi5x Gift high clear screen protector on Aliexpress.com | Alibaba Group
Компатибилна со Mi A1. Пошто го откажав А1 од Бенггуд, ете ја си стои. Дан ја сака некој?

NEW Standalone Combustible Gas Alarm LPG LNG Coal Natural Gas Leak Detector Sensor for Home Security Safety
NEW Standalone Combustible Gas Alarm LPG LNG Coal Natural Gas Leak Detector Sensor for Home Security Safety-in Sensor & Detector from Security & Protection on Aliexpress.com | Alibaba Group
Помалце од недела е монтирано во (заедничка) гаража. Уште не запиштело, ама ете, злу не требало...

LimCube Deformed Centrosphore Magic Ball Black/White/Stickerless Magico Cubo Educational Toys Free Shipping Drop Shipping
LimCube Deformed Centrosphore Magic Ball Black/White/Stickerless Magico Cubo Educational Toys Free Shipping Drop Shipping-in Magic Cubes from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
Да не биде обична Рубикова коцка. Тешка е зашто е асиметрична, изработката е многу добра.

2-3Meters Clear Crystal Data Sync Quick Charger Cable For iPad4 Air 2 Mini 3/4
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemVersion&item=182727124269&view=all&tid=1708999711008

Clear Case Enclosure Box Shell ABS + Heat sink for Raspberry Pi 3 / 2 model b
Clear Case Enclosure Box Shell ABS + Heat sink for Raspberry Pi 3 / 2 model b | eBay
Топ. Најдобра кутија за RPi2/3.

Silicone Microwave Magic Household Popcorn Maker Container Healthy Cooking Tool
Silicone Microwave Magic Household Popcorn Maker Container Healthy Cooking Tool | eBay
Научив дека солта треба да биде во прав, т.е. мелена и фаќа и на пуканки без зејтин. Само кога ставам зејтин, цела микробранова е лом од внатре ;)

1x Smallest Super USB NEW Desktop Bluetooth Microphone for PC Netbook Black FO
1x Smallest Super USB NEW Desktop Bluetooth Microphone for PC Netbook Black FO | eBay
Функционира (изгледа ;) Проектот за Alexa на RPi не доби соодветно време и си стои...

OEM Alcatel CAB31L0000C1 Tribe A382G VF555 OT-3040 OT-3040D A383G Battery
OEM Alcatel CAB31L0000C1 Tribe A382G VF555 OT-3040 OT-3040D A383G Battery | eBay
Оригинал батерија со скап шипинг. За пензионер што мора баш таков модел телефон да користи...

1x New Battery For Xiaomi 4 M4 MI4 BM32 3080mAh
1x New Battery For Xiaomi 4 M4 MI4 BM32 3080mAh | eBay
Ни мејкер ни никој не носеше па си нарачав. Добра батеријата, продавачот одличен - пратил погрешна и во рок од неколку саати сам се поправи и ја прати и оваа.

3.3ft Braided Fabric Charger Charging Micro USB Cable Cord For Amazon Echo Dot
3.3ft Braided Fabric Charger Charging Micro USB Cable Cord For Amazon Echo Dot | eBay
Фина изработка, добар.

Bicycle Bike Silicone Frog Light LED Front / Rear Firm Safety Warning Lamp Hot (RED, WHITE)
Bicycle Bike Silicone Frog Light LED Front / Rear Firm Safety Warning Lamp Hot | eBay
Добро светат 3 црвени и 2 бели. 1 бела изгледа по пат била вклучена и се истрошила батеријата.

Нарачани:

Replacement emote Shell 2 Button Fit for Cobra Alarm 7777 Remote Key FOB Case LA
http://www.ebay.com/itm/Replacement...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
50 денари во Кина, 150 тука... Епа ќе ги чекам :)

Kitchen Microwave Popcorn Maker Serving Bowl Machine Pop Corn Cooker Gadget
http://www.ebay.com/itm/Kitchen-Mic...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
малку поинакво

2-3Meters Clear Crystal Data Sync Quick Charger Cable For iPad4 Air 2 Mini 3/4
http://www.ebay.com/itm/2-3Meters-C...var=690043810300&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Не е MFI изгледа. Ќе видиме.

Lenovo P8 Tablet PC - DEEP BLUE 8.0 inch Android 6.0 Snapdragon 625
https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_641529.html
NILLKIN Rapid Cable Charging Data Wire for iPhone X - WHITE iPhone 8 / 8 Plus1M MFi Certification with 8 Pin
https://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_612155.html
и двата заглавени во транспортот заради празникот (7 дена мме)

Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS - BLACK
https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html
се чека

3 minute Sand Timer Hourglass With Sucker Mount Tooth Brushing Children Toy Xmas Gift Hourglass
https://www.aliexpress.com/item/3-M...hild-Toy-Xmas-Gift-Hourglass/32773642883.html
...

Не стигнаа:
Premiu Ultra Slim PU Leather Smart Case Cover For New Amazon Kindle Paperwhite5
Ultra Slim Leather Smart Case Cover For Latest 2013 Google 2nd Nexus 7 Tablet
од https://www.ebay.com/usr/sweemall?_trksid=p2057872.m2749.l2754
и
Leather Pink Folding Smart Case Cover for Google Nexus 7 FHD 2nd Generation
од https://www.ebay.com/usr/ukliquidators?_trksid=p2057872.m2749.l2754
Овие во иство време не стигнаа па се сомневам на поштарот (како да имавме смена баш во тоа време). Нејсе, вратија парички...

И еден RPi2 и еден RPi3...

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Порачав 3 работи оваа недела
Алиекспрес:
SAMSUNG Qi Fast Wireless Charger (Black)
Цена: $28.32 + $1.58 шипинг
Имаше и поефтино за некои 6$, но без слики од feedback, па се одлучив за овој бидејќи има одличен рејтинг и брзо се испорачува.

SAMSUNG EVO+ Memory Card 32GB Micro SD TF Card Class10 C10 UHS-1
Цена: $14.18 + бесплатен шипинг
Уште е на попуст 25% некои 19 часа преостанато. Со картичката оди адаптер и кутија за чување.

Dbrand
Сет скин Hyperblack Titanium за Samsung Galaxy S8 (Back, Camera, Front top, Front Bottom)
Цена: $16.80 + $5 шипинг
fHqCCjJ.png

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Собен термометар од Али да ми предложите?
Џапај го овој:
Mini Digital LCD Indoor Thermometer Hygrometer -$1.69 Online Shopping| GearBest.com

Имам еден таков од лани (а си нарачав уште 3 комада прошлава недела), мерењата не отскакаат од други поскапи мерачи, плус и влажност мери. Сеуште работи со истите батерии со кои стигна, а заменски се од тие ситните копче-батерии кои по коштаат по неколку денари во пакување од 5 (или 10).

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Собен термометар од Али да ми предложите?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

White Mini Thermometer for Nursery Baby House Room Wet Hygrometer 20~50 Deg.C Temperature Meter Plastic Analog Weather Station-in Temperature Instruments from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group

Ili malce poskap 7/9$
Wemos d1 mini + lcd+dht22 so moznost za sledenje od mobilen preku wifi

N56 via jailbroken Monarch

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
@mrmarko4fun

Зашто не зеде мемориска со новиов A1 стандард? Ова под услов ако ти е за мобилниот...
Не е за мобилен, поубава ќе земам од 64гб минимум, ова ќе оди во апарат. Само од кој store да ја земам тој првиот не носи за МК, а на овој подолу не би му верувал поради ова:
5a8bad6f2e04ee19f2e63f8554f95a14.jpg

1e14dd984fc3d2f1d88f14551471a013.jpg
Продавачот не се ни замара да одговори на лош рејтинг.

Најверојатно ке биде овој продавач:
SanDisk 100Mb/s Micro SD card 16GB 32GB 64GB 128GB 256GB Class 10 U3/U1 microSD TF card Flash TF Card Memory Card for Computer-in Memory Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:
15 септември 2012
1.160
1.300
Не е за мобилен, поубава ќе земам од 64гб минимум, ова ќе оди во апарат. Само од кој store да ја земам тој првиот не носи за МК, а на овој подолу не би му верувал поради ова:
5a8bad6f2e04ee19f2e63f8554f95a14.jpg

1e14dd984fc3d2f1d88f14551471a013.jpg
Продавачот не се ни замара да одговори на лош рејтинг.

Најверојатно ке биде овој продавач:
SanDisk 100Mb/s Micro SD card 16GB 32GB 64GB 128GB 256GB Class 10 U3/U1 microSD TF card Flash TF Card Memory Card for Computer-in Memory Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Опет криво.
Така ти е кога не ги читате групиве...
Поодамна беше спомнат овој продавач за мемориски производи courtesytrading on eBay
Не е на али, оригинали продава, многумина одовде се подновија од него, праќа спреку поштата на хонгконг пингпонг дингдонг и ти доаѓа писмото за најмногу две недели. Ама најмногу. Најчесто и побрзо.

AndrejGagale

lurker
12 април 2009
569
73
Прилеп
Опет криво.
Така ти е кога не ги читате групиве...
Поодамна беше спомнат овој продавач за мемориски производи courtesytrading on eBay
Не е на али, оригинали продава, многумина одовде се подновија од него, праќа спреку поштата на хонгконг пингпонг дингдонг и ти доаѓа писмото за најмногу две недели. Ама најмногу. Најчесто и побрзо.
Картичка од 64гб ми треба за камера, од кај овај продавач ќе порачам.
Да ми препорачате продавач за Raspberry Pi 3?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.298
11.838
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Безжично ѕвонче со минималистички дизајн. Не треба ни батерии ни ништо, само го ставаш во штекер а копчето го лепиш пред врата и функционира топ.

Погледнете го атачментот 59047

Мојто е во ваква форма. Го препорачувам на секој. Многу добра и корисна работа и одлично личе.

Kinetic Electronic Waterproof Wireless Doorbell No Battery Need Led Light Smart Home Digital Door Bell 220V With 38 Ring Button-in Doorbells from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group

Што вика Крема, дај бе стварно стајте некој звучен клип ако не ви е мака, ја од брзање кога ја монтирав таблата со осигурачи стаив некое безвезно што звучи како петре клукајдрвчето кога има пролив, или она од МНП екииииммм, лечам од разни болести екииимммм :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Знаеш, некако недостасува од супер марио музиката :)
Него, кубасите цели или исецкани на тркалца :D

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Минатата недела ми стигна пратка порачана од ибеј на крај од февруари. Испратена на први март, според печатот од кинеска пошта. Со тоа имам нов рекорд од 234 дена од нарачка до испорака.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно