Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Што мислите за НЛО и за Вонземјани ???

Што мислите дали постојат вонземјани ???

• Да

Гласови: 80 84,2%
  • Не

Гласови: 15 15,8%

• Вкупно гласале
    95

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Како мал многу сум гледал без везе филмови со NLO,сега има некои документарни на BBC Knowledge или Discovery ама никако да посочат некој/а добра слика/доказ и на крај заклучок им е дека има нешто

Ajkula

hello world
22 септември 2008
81
7
Не верувам во НЛО. Не верувам во crop circles, како и да е секогаш ми се интересни Crop Circles за гледање. Еве што мислат Penn And Teller за НЛО

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=w2VzR-lxwBs[/ame]

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.873
34.159
roka.mk
Еве едно многу реално клипче за кое се мали шансите да биде монтирано
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=ohL4r8LxS3w[/ame]

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
wow.. Последниов клип е.. хммз.. Навистина чудно.
Мислам дека нема никаква монтажа во тоа..

Но.. Незнам.

Stane

poweruser
4 октомври 2007
2.497
77
ЛОЛ,мене ова ми личи на чиста монтажа,бродот ич не е реалистичен иако не знам како изгледа вистински,ама сигурно е по различен од овој,БТЊ што се денес не може да се направи ? :))

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Како што реков горе и тука(од нас) никој не даде добар пример само мислења дека постојат ама...матни слики,монтажи.youtube клипови,судир на две звезди кој ли го даде овој пост ме мрзи сега да тражам па и самиот не знае што е.Како и да е мора во нешто да се верува,така било и во стари времиња.

Ajkula

hello world
22 септември 2008
81
7
За тие што не веруваат во НЛО, можам да кажам дека најверојатно не ни знаат колкава е вселената!?!?!

Нити сум јас поглуп/попаметен нити си ти поглуп/попаметен, едноставно не верувам во НЛО па таман вселената да биде и поголема. Верував едно време баш по таа логика дека има току сончеви системи и дека сигурно во некој од тие сончеви ситеми ке се најде планета која што има слични услови како што има планетата земја. И понатаму ке верувам дека има планети на кои што може да има услови за живот, ама по која логика мора тие да се понапредни во техника од нас па да имаат Space Shuttle а ние да немаме.

А незнам ни дали да вверувам во суштества кои што имаат развиена свест колку нас. Како што кажав Taurus не сум јас нешто по глупав од тебе и ке те молам да не го подценуваш моето мислење. Слободно искажи си го своето ама ке те молам да не го дираш моето мислење.

Acika_Beast

hello world
18 август 2008
124
4
Искрено незнам точно што беше тоа ама мене клипот кој вртеше на интернет и на ТВ ми изгледаше доста реалистичен. Се работи за онај кога 2 метра суштество беше снимено како чекори по карпи на Марс.
Не дека од неколку клипови, слики и друг материјал ќе се убеди светот дека постојат вонземјани, ама лично мислам дека постојат. Мислам нема логика од толку планети(откриени и неоткриени), сончеви системи и тн. да нема вонземјани.

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
Абе не ме заебавајте, клипчето не да е монтажа :LOL: онака ко да си игра ЅЕ, видиме

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Нити сум јас поглуп/попаметен нити си ти поглуп/попаметен, едноставно не верувам во НЛО па таман вселената да биде и поголема. Верував едно време баш по таа логика дека има току сончеви системи и дека сигурно во некој од тие сончеви ситеми ке се најде планета која што има слични услови како што има планетата земја. И понатаму ке верувам дека има планети на кои што може да има услови за живот, ама по која логика мора тие да се понапредни во техника од нас па да имаат Space Shuttle а ние да немаме.

А незнам ни дали да вверувам во суштества кои што имаат развиена свест колку нас. Како што кажав Taurus не сум јас нешто по глупав од тебе и ке те молам да не го подценуваш моето мислење. Слободно искажи си го своето ама ке те молам да не го дираш моето мислење.

За никого не реков дека е поглуп или попаметен.
Едноставно тоа е мое мислење, т.е. имам дојдено до некој заклучок дека тие што не веруваат дека може да постои живот и на друго место, не го разбираат универзумот, не ја знаат неговата големина.

Сега за логиката твоја дека не можеле да бидат понапредни од нас.
И ние имаме Space Shutle, ама може да оди само со мали брзини.

Дали знаеш дека вселената е стара нешто над 13.000.000.000 години (13 милјарди години), а ние почнавме да правиме вселенски бродови пред само 50-60 години, а човештвотото е старо само неколку илјади години. Ај сега кажи ми која е твојата логика дека не е можно да има понапредни цивилизации од нас.

Дали знаеш дека најблиската ѕвезда до нас (мислам дека беше Алфа Кентаури) е само 4 светлосни години далеку од нас. Моментално со оваа технологија што ја имаме сега ќе ни требаат 10.000 години за да одиме со спејс шатл до неа.
Дали знаеш дека нашата галаксија Млечен Пат е голема околу 100.000 светлосни години и има милиони-милјарди ѕвезди како нашето сонце (поголеми / помали).
Дали знаеш дека има милиони-милјарди други галаксии?
Дали знаеш дека вселената е поголема од 13.000.000.000 светлосни години.
Дали знаеш дека една светлосна година е патот што го поминува светлината за една година. Светлината се движисо 300.000 км во секунда.

Не го потценувам твоето мислење, ама мораш да му направиш апдејт.
Ево ти место за информации http://www.astronomija.com.mk

И како што можеш да прочиташ во мојот потпис, моето мото е:
Колку повеќе учам, сфаќам дека ништо незнам.

Ajkula

hello world
22 септември 2008
81
7
Да не ја буткаме темата у off-topic, се гледаме на msn. Како и да е имаш + репутација за твоето знаење. Воодушевен сум.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
@Taurus не знам за тебе но јас додека не видам нешто не верувам

а тие бројки значат само дека добро си ја напишал домашната
ништо више

што ако вселената е стара 13 мил. години
каде тука докажува дека има и на друго место живот, никаде
п.с. не реков дека нема, но не реков ни дека има

едноставно не верувам,

а тие клипчиња не им верувам ИЧ. постојат илјадници начини тоа да се направи т.е. измонтира:isplashen:

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Another UFO?

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=cMDOdMs35J0"]www.youtube.com/watch?v=cMDOdMs35J0[/ame]

Naah, it's just Dynamic flying around with his new gadget :))
со малку повеќе труд и прецизност и еве ти нло футаж :)
али ипак верувам дека постојат

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
За тие клипчињата незнам што да кажам.
Може се наоѓа некое и точно, ама повеќето се измонтирани.

И јас не тврдам (немам докази) дека постојат и други цивилизации, туку сакам да кажам дека ако не постојат тогаш тоа е залудно потрошен простор.

Друга работа. Не сме спремни да дознаеме дека постојат и други цивилизации.
Замислете имаме предрасуди спрема други националности, вери, раси...
А што останува да треба да прифатиме "мали зелени"?!?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.873
34.159
roka.mk
Абе неможеме да тврдиме со сигурност дека постоји Вонземјани али дека постои живот на другите планети големи се шансите

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Јас мислам дека навистина постојат вонземјани, нема шанси да сме единствената планета на која има поволни услови за живот. Околу нас има милијарди ѕвезди, а уште повеќе планети, а Земјата да е единствената планета на која може да се развие живот? Не верувам дека сме сами.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
NASA пред некој ден објави вест дека пронашле сличен систем на нашиот Сончев систем. Само со 3 планети и една ѕвезда мислам дека беше. Многу е веројатно и таму да има, имало или тек ќе има услови за создавање интелигентни суштества како нас.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
ahhh што прави холивуд

некој си замислил да бидат зелени и сите мислат дека се зелени
нема никаков доказ дека се зелени а нема и дека не се зелени

што ако се со некоја боја која ја нема кај нас:D

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Затоа го ставив и во наводници.
Не смееме да се ограничуваме на такви работи.
Плус многу ми е глупо кога ќе речат "Таму нема услови за живот".
Зошто секогаш се споредуваме со нас. Од каде се толку сигурни дека не е возможно да настане живот во многу подрастични животни услови од нашите.

Acika_Beast

hello world
18 август 2008
124
4
Па доколку постојат вонземјани, тие не мораат да живеат на планета слична на нашата, најверојатно би биле прилагодени на такви услови. Да не потсетувам на почетокот на луѓето, сме почнале од мајмуни и со усовршување и прилагодување на условите на земјата - сме еволуирале.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
загонетно :) али човекот се знае кои бои може да ги гледа (бар така се мисли денес), т.е. кои фрекфенции...

Многу е чудно што цела религија е создадена од приказни за натприродни настани, но веруваме во богови и религии а тешко ни е да поверуваме дека постојат вонземјани о_0...

http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_eng.htm

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.873
34.159
roka.mk
ВОНЗЕМЈАНИ ПОСТОЈАТ!!! можеби не се така психички развиени како нас
мада и тоа не се исклучува како можност али некои живи суштества па макар тиа били е некои алги или примитивни растенија....сепак постои живот:p

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно