Makedonec^
hello world
- 21 ноември 2012
- 169
- 123
Случајно начекав Snapdragon верзија. Еве што вика антуту јас сум запрепастенПогледнете го атачментот 80186
п.с само S Pen-от му е фаличен нејќе да го конектира, изгледа не е оригиналното пенкалце, да не има некој совет кај може да се најдат на лагер ?
Еве вака.Како да се смени држава на акаунтот на плеј стор?
Може лошо се изразив, некој друг начин затоа што ова не ми го дава како опција.
Сеа пробав и мене не ми дава, но ако пуштам VPN во некоја држава и се вратам на Play Store, дава да променам.Може лошо се изразив, некој друг начин затоа што ова не ми го дава како опција.
Мене ни со VPN не ми дава, тука ми е проблемот. Имам картички од друга држава тоа не е проблем, дури и надвор од Македонија кога бев не ми даде да сменам.Сеа пробав и мене не ми дава, но ако пуштам VPN во некоја држава и се вратам на Play Store, дава да променам.
Е сеа, проблемот е што треба да внесиш Credit card info, и од коа ќе смениш држава, не можеш пак за 365 дена.
Кој го интересира за споредбата Exynos vs Snapdragon, еве. И Самсунг сами признаваат дека Exynos последниов период се малку поспори и трошат повеќе батерија од Snapdragon. Пак не мислам дека е нешто што нормален корисник би го приметил, ама сепак.
Samsung Custom CPU Core Department Shutting Down; Will Use ARM’s Cores Now
Најавуваат дека новиот чип на ексинос ке ја стопи конкуренцијата, после една недела ја затвараат сопствената фирма за ин хаус производство.S10 Exynos во моментов е далекууууу поиспеглана од Snapdragon, и има подобра камера, иако на почетокот беше обратно, сега не би земал Snapdragon, иако батеријата би траела повеќе, и би бил малце побрз.
Најавуваат дека новиот чип на ексинос ке ја стопи конкуренцијата, после една недела ја затвараат сопствената фирма за ин хаус производство.
Ваљда тоа им е стратегијата да се борат со хуавеи наместо да стегнат заби и да издржат уште некоја генерација на чипови.
Сепак во бизнисот целта ги оправдува средствата и според самсунг според досегашните резултати сметаат дека cortex јадрата се иднината во споредба со нивните баш во моментот кога се доближија многу блиску до Qualcomm...
Корисниците ги заболе процесорот или дека другиов трошел 20% повеќе. Бар во телефониве се знае дека најбитно е да има добра камера и корисни алатки... Брзината горе доле удира во плафон се додека не направат позахтевни апликации и најчесто имаш 5% подобрување и 50% повеќе ресурси од процесорот во споредба со предходната верзија.
Е тука ајфоните се добри бидејки се прават инхаус оптимизации само за рјпл уреди и си држат реноме малце подолго од андроид во смисла на мазност.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Момент, не мешајте ексинос SoC со CPU, значи они процесорот ке го лиценцираат од АРМ но сокот ексинос ке си остане само наместо М3/М4 прцесори пример ќе има стандарден А76 или некој понов.Кој го интересира за споредбата Exynos vs Snapdragon, еве. И Самсунг сами признаваат дека Exynos последниов период се малку поспори и трошат повеќе батерија од Snapdragon. Пак не мислам дека е нешто што нормален корисник би го приметил, ама сепак.
Samsung Custom CPU Core Department Shutting Down; Will Use ARM’s Cores Now
и S11+ ќе го имаНовиот Самсунг 108МП сензор ќе биде за 2019та она што беше Сони ИМХ586 за 2018та.
Ви текнува кога Samsung објавија партнерство со AMD?Најавуваат дека новиот чип на ексинос ке ја стопи конкуренцијата, после една недела ја затвараат сопствената фирма за ин хаус производство.
S11e ке има батерија од 3800mah. Солидно ! Значи дека S11 ке има најмалку 4000mah. Конечно солидна батерија кај S серијата.
The Samsung Galaxy S11 series could introduce huge battery upgrades
Солидно за S11e мислев. Стандардната 11-ка ке има сигурно некаде околу 4500mahOд кога тоа 4100 mAh не е “солидно” да не се збуни нешто?
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
EXTRALINK FITNESS VIBRATION PLATFORM, MOONWALK SPINMOVE, BLACK
4.640,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден