Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Се зборува дека Note 9 ќе е со 4000mah.

Изгледа конечно попуштија и ставија нормална батерија во телефон.

Само да е полимер и ќе е таман. Ама тешко е тоа да се очекува од Самсунг, се да погодат. Мора да има утка некаде иначе нема да се живи.

Како и да е да се надеваме дека ќе е 4000 или повеќе за Note серијата да има логика да постои воопшто, за разлика од Note 8.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Samsung Македонија вели официјални партнери за продажба се Нептун, Вип, Телеком и Сеттек што значи тоа доколку се купи Samsung мобилен од Анхоч? Не е за наш пазар или?
Ова прашувам зошто имав ситуација кога ист модел на телефон купен од анхоч и нептун дојдоа со различни полначи (од анхоч не беше за нашите штекери) и истиот не доби ниту еден update на software-от, за разчика од тој од нептун. Ова беше за Huawei, али сега сум заинтересиран за Samsung па ми треба совет од каде е најбезбедно и најсигурно да се земе само мобилен од кај нас, не сакам преку мобилните оператори бидејќи не обновувам договор, а цените им се превисоки за само уред нез нов договор.

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Samsung Македонија вели официјални партнери за продажба се Нептун, Вип, Телеком и Сеттек што значи тоа доколку се купи Samsung мобилен од Анхоч? Не е за наш пазар или?
Ова прашувам зошто имав ситуација кога ист модел на телефон купен од анхоч и нептун дојдоа со различни полначи (од анхоч не беше за нашите штекери) и истиот не доби ниту еден update на software-от, за разчика од тој од нептун. Ова беше за Huawei, али сега сум заинтересиран за Samsung па ми треба совет од каде е најбезбедно и најсигурно да се земе само мобилен од кај нас, не сакам преку мобилните оператори бидејќи не обновувам договор, а цените им се превисоки за само уред нез нов договор.

Имам земено од Мобилара, истиот си се добива регуларно апдејти и надоградби. Овие Мобиком Битолчаниве, мислам дека ги носат од Грција и се за Европски Пазар 100%.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321

Земав од иБутик Ноте8 европски модел. Регуларно апдејти добивам.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Инсталирав само Task Changer и работи и изгледа одлично! Ова беше една од причините за кои најмногу чекав Android P.

Го заборавив и ова, за полесна инсталација.

r/GalaxyS8 - Bad Lock, An English language launcher for Good Lock Apps

Инаку јас инсталирав Task Changer, Routines, Lockstar и Quickstar, сите работат одлично.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје

Laik_sk

hello world
12 март 2010
179
59
Кока е најдобра опција за отклучување на Самсинг Ј5 2016, дали да барам код да купам на нет или да одам по мобилариве? И колку би чинело мобилара да ми го отклучи?
Информативно, не сум знаел дека операторот после завршување на договорот нема обврска да ти даде код и не даваат, за ВИП се работи во случајов...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Кока е најдобра опција за отклучување на Самсинг Ј5 2016, дали да барам код да купам на нет или да одам по мобилариве? И колку би чинело мобилара да ми го отклучи?
Информативно, не сум знаел дека операторот после завршување на договорот нема обврска да ти даде код и не даваат, за ВИП се работи во случајов...

Како нема обврска?

Laik_sk

hello world
12 март 2010
179
59
Како нема обврска?
Па фино лепо ми кажаа дека тоа и во договорот го пишува, а и дека операторот не обезбедува код т.е. не дава дури и по завршување на договорот. Во основниот договор тоа не го пишува туку во анексот со телефонот што то го даваат а тој го немам за да видам.

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Па фино лепо ми кажаа дека тоа и во договорот го пишува, а и дека операторот не обезбедува код т.е. не дава дури и по завршување на договорот. Во основниот договор тоа не го пишува туку во анексот со телефонот што то го даваат а тој го немам за да видам.

Мислам не е точно ова. Сепак направи се грбав и отиди во друг салон, трет салон. Види што ќе ти кажат.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Прибал некој свеж ром на Ноте 4 не базиран на Самсунг.

Толку е лоша камерата како што зборат?

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Флешувај го, доста е подобар од Нугат. Јас го флешнав пред недела дена. Екстра е. Побрз и помалку троши батерија.
Ако под флешнување подразбираш да го инсталирам апдејтот, да го инсталирав. Ама само ме буни една работа, а тоа е кога одам да го отклучам анимацијата подолго трае, да не знае некој каде да подесам милисекунди на lock on?

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Ако под флешнување подразбираш да го инсталирам апдејтот, да го инсталирав. Ама само ме буни една работа, а тоа е кога одам да го отклучам анимацијата подолго трае, да не знае некој каде да подесам милисекунди на lock on?
Одкога ќе го инсталираш Oreo направи му factory reset и wipe cache на телефонот преку recovery mode.

Ќе имаш телефон како од фабрика излезен со Oreo на него, без проблеми и главоболки. Само не заборавај да си синхронизираш акаунти (контакти, слики и сл.) пошто се ќе пребрише од телефонот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Одкога ќе го инсталираш Oreo направи му factory reset и wipe cache на телефонот преку recovery mode.

Ќе имаш телефон како од фабрика излезен со Oreo на него, без проблеми и главоболки. Само не заборавај да си синхронизираш акаунти (контакти, слики и сл.) пошто се ќе пребрише од телефонот.
Точно, пожелно е фектори бидејки се преминува од еден систем на друг.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки денеска сменив батерија на с6 еџ,затоа што беше изгорена и ич не држеше,е сеа кажете ми дали да му направам фабрички ресет на телефонот или нема врска тоа со батеријата?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Дечки денеска сменив батерија на с6 еџ,затоа што беше изгорена и ич не држеше,е сеа кажете ми дали да му направам фабрички ресет на телефонот или нема врска тоа со батеријата?
Што ќе ти е тој телефон, нема сд карта. Не знам зошто си му мењал батерија.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Треба или не?

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно