Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Ќе ни плакаат мајката "флегшипиве". Кај стаклото е 250евра па и механизам за отварање на камери како на Опо Фајнд Икс од 250 евра. Едно паѓање да заокружиме на 500еур ако е на плочки, односно 750еур ако ти падне на плажа во ситен песок.

Изводење бесни глисти, а од сето тоа само губи и губи корисникот.

View: https://youtu.be/I36qvNvWBRY

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Не држи вода горното видео освен ако не ги кршиш телефоните секој месец.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Еве LTE брзини,
a474f23d15e41fcc971355286d13bff7.png

Евe wifi
e548e4fb9fda3b8c554fa002aea1d945.png

Со тоа што download е 50 само девојка ми стрима netflix 4k па затоа.

Micro sd storage мориз e одаамна завршено, само како и обично касно ќе сфати Самсунг.
Исто како за аудио џекот, its just a matter of time.
Пример веќе каблите заминуваат во историјата.
Постои совршени jaybirds x3 Jaybird X3 Bluetooth Headphones Designed for Outdoor Performance
Дајте малку време. Сфаќа андроид дека онскрин батнс се жива глупост.
Пази имаш екран од самсунг голем прекрасен, и доле имаш голем одгризок од екранот кој го користит тие копчињата, бек, хоум, мени.

Сфаќа пополека андроид дека џесчрс се фјучр и имплементира. Е на Самсунг ќе му треба 2-3 години да сфати и имплементира.

edit: On topic, не зимајте тоа глупостите од Самсунг, А8, ј13, х56,7 :)
Секогаш зимајте флегшип, дури и постар модел.
Тоа ви гарантира бар дека некое време ќе имате поддршка и испеглан софтвер.
У овој случај, секогаш с8 пред А8+

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Јако. Ај да те видам од Шпанија прати скриншот како аплоудираш 500 мега преку ЛТЕ во роаминг со 6ГБ лимит на претплата. А после сликни ја и фактурата.

Глупости. Башка очигледно пробувам да се убедувам во нешто што одавна сте се одлучиле да го браните на форумов, не сум во тек. Така да нема да трошам време веќе на тоа. Мене ми треба телефон со СД слот и крај, кој сака нека купи без, немам ништо против.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Спрема јаболкариве иднината на десктопите би била...

„Дајте ваму матична со процесор, упарен рам и заварено ссд пошто компоненти се too mainstream. А ако сакате повеќе простор си имате клауд. Додавање на екстра сториџ ...колку е тоа само примитивно. Клауд е иднината“

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
@vlavot, поголемо правдање на глупостите на Apple (или на тоа ти што си избрал) немам прочитано баејѓиди време, во какви крајности замина, не знам ни сам дали веруваш во тоа што го напиша.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
@vlavot, поголемо правдање на глупостите на Apple (или на тоа ти што си избрал) немам прочитано баејѓиди време, во какви крајности замина, не знам ни сам дали веруваш во тоа што го напиша.

Секако дека верувам, дозволи неколку години на андроид и ти ќе почнеш да веруваш

killerrche

read-only
30 октомври 2012
25
18
Џабе си ги мерите.
И едните и другите сте(или не) во право.
Секој со потребите.
Како опција супер е да се има СД слот али исто и во мојот случај сум имал С6 еџ и никогаш не сум го исполнил. Сега со с9 не верувам ни 50% дека ќе го исполнам.
Ги користам 100те гб OneDrive промоција од самсунг и за слики и мини видеа е топ бар за сега.
Ако во иднина измислат нешто за како повеќе пари да перат со облаците секако дека ќе користам СД, затоа како што реков убаво е да се има како опција.
А тоа што некои се препукуваат од крајност во крајност дека воопшто не треба СД или клауд е стварно глупаво.

Исто околу квалитетот на картиците доволно е една нотификација дека за 4к видеа треба таква и таква класа на картица и нека му ја мисли послр корисникот. А тој што сака стриктно да снима 4к секако дека ќе се потруди да научи што се треба за тоа.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Никој не е во право. Затоа што е изигран од корпорациите на еден или друг начин.

Најчесто е штедено на батерија. А се додавани небитни скапи глупости кои ја "креваат цената", а се тотално јуслес.

Сега Нокиа влегува малку во игра и може да понуди добар продукт ако сака. Ама ќе видиме.

Трошење пари на софтвер!? 0. Апсолутна нула. Гугл ти дава бесплатен софтвер, а ти одлучуваш да се глупираш како идиот за да го огрдиш и успориш, за да трошиш пари и да лета во небеса цената. Нокиа оди со свеж андроид.

Ноч? Никој не бара ноч. Лајсната на S9 е сосем прифатлива за форе да собере се што треба.

Стерео предни звучници 2. Има и ги нуди Нокиа.

7плус оди со 3500мах батерија.

Крвд скрин? Јуслес и само крева цена. 2.5д или слично е сосем доволно. И онака НИКОЈ не ги користи Еџ стварите на самсунг.

Камера е тоа треба саглам. Ама еве почнаа сите да нудат пристојна камера, порано беше само Самсунг и Епл.

Просесор, некој што нуди највеќе за парите од типот на 845 или 710... а истовремено и максимален скрин тајм.

Итн. Самсунг а и Епл забегаа со небитните фичри за да крадат пари од корисници. А она што се бара ретко кој го нуди. Добро почнаа некои призиводители, ќе видиме што ќе понудат.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Според мене, oneplus 6 ftw

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
дозволи неколку години на андроид и ти ќе почнеш да веруваш
Неколку години во светот на забавната електроника се цела вечност. Пред десет години користевме DSL со смешни upload брзини а сега имаме брзини незамисливи за тогаш.
4К @60 fps со .h264 завзема многу простор. Бекап е маст и ако немаме SD карти тогаш ќе бидеме во немилост на клауд провајдерите.

Засега со моменталната политика на Google немаме проблем со складирањето на слики ако дозволиме Google да ги скалира на 8MP но еден ден кога ќе одлучиме дека 8MP се премалку и дека се појавуваат видливи разлики помеѓу оригиналот и скалираното погоди кој ќе има win ситуација.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Пред 2-3 месеци телефонот на сопругата почна да прави проблрми со дојдовни и појдовмо повици. Пробав се, но проблемот за ден или два се враќаше. Единствена солуција е 2-3 пати на ден да го ресетира. Пробав со сетинзи на мобилниот интернет нo кога одам да сменам нешто, чекам 4-5 минути додека пребарува, и таман да влезе во сетинг, ми ја дава оваа слика IMG_20180701_190756.jpg Пробав и во Safe Mode, но резултатот беше ист. Друг проблем кој се јавува е кога одам во Update software,иако е поддесено се како треба, излегува порака, дека телефонот неовластено е сетиран, и ако сакам да инсталирам надградба на истиот, треба да одам на нивната страница и да го Dowload-рам. Заборавив да напомнам, се работи за Samsung S4 Mini.

Последна промена:

alderson

hello world
18 јануари 2018
94
59
Го имав истиот проблем, но откако пробав со safe mode ми се немаше случено уште еднаш..

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Момци совет,
Samsung J7 Prime (black) при полнење, воедно и користење на FB (додека се полни) наеднаш се гасне екран и повеќе не се пали, што може да е?

Патем е под гаранција до 10ти месецов, купен е во Анхоч.
Покрај тоа што ќе го носам на сервис некој со слично искуство на самсунг телефони да не имал и да знае што може да е проблемот?

Благодарам.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Магијата е што држеле Power копче 15 сек. што е еквивалент на battery pull.

Прво што му кажав на брат ми беше тоа, но не успеал или не држел доволно долго.
Ќе го прашам баш и ако има повеќе инфо ќе споделам тука.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Самсунг пак ја укака работата, уште никој не искоментирал на форумов за тоа. Или важно е само мазно да иде, да нема дропови? :)

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Последна промена:

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297

Последни теми

Последни огласи