Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung Galaxy Note 8

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
И тој ден дојде, Samsung "touchwiz" победи сток базиран ром т.е. OP5?!

Сега можам среќен да умрам, а хејтерите да и мафнат на камерата, хахахахаха кaj ќе се криете сега ama tocwiz? ; (

With the Note 8, Samsung No Longer Delivers Embarrassing Real-World Performance [Comparing Note 8, Pixel XL, OnePlus 5]

"The OnePlus 5, once again, has the highest number of frame time spikes near the points at which our program simulates user input and scrolling. In this case, their “touch boost” succeeds at ramping the CPU frequency, but seemingly not at meeting the entirety of the workload demand in time. The Pixel XL does see jank (which we’ll be calling frames or sets of frames above the 16.6ms green line) near the user input, but frame times progressively go down immediately after, and even then the spikes are much lower than what we see on both the OnePlus 5 and the Galaxy Note 8. Keep in mind that our perception of jank or stutters is not only about how many frames miss the 16.6ms target, but also how long a single or small group of frames takes to render. For example, if we saw a frame stuck for 700ms that would go from jank to freeze.

While the Note 8 notably has fewer janky frames than the OnePlus 5 in nearly all of our tests, it is also capable of far higher frame times for individual frames, with repeated instances of the device blowing past our 50ms y-axis limit. Even then, none of these devices are “perceptibly” stuttery, with the results shown here matching the kind of scrolling performance most would deem entirely smooth.

Тhe scrolling portions are the ones that saw the smoother intervals by comparison. Loading the more complex windows (like a Play Store listing) can look perceptibly choppy in places, and I personally didn’t need any of these graphs to confirm that, but again the Note 8 performs much better than I expected. The Play Store isn’t a thoroughly lightweight application and the Note 8 does a good job at managing its transitions — at 12% jank, it had twice as many janky frames as the Pixel XL (relatively speaking, given total captured frames differ in number) and 33% less than the OnePlus 5 even though both had the same average frame time throughout the test.

The tests that we did are as close as possible as you can get to a real world performance test. We didn't use artificial benchmarks at all. We opened real apps and performed real actions that a user might do in that app.

MMdEY.gif

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Дечки Нотево одлично се покажа, меѓутоа имам еден мал необичен проблем. Samsung апликациите преку нивниот app-store несакаат да се апдејтираат кога телефонот е врзан за Wi-Fi, a aко уклучам 3Г апдејтот си се симиња без проблеми. Што може да е работава?

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Дечки Нотево одлично се покажа, меѓутоа имам еден мал необичен проблем. Samsung апликациите преку нивниот app-store несакаат да се апдејтираат кога телефонот е врзан за Wi-Fi, a aко уклучам 3Г апдејтот си се симиња без проблеми. Што може да е работава?
Пробај Forget на вифи мрежата и одново конектирај се, ако не сака така пробај тргни го Самсунг/Гугл акаунтот и одново додади го.
На с8 немам таква мака, но ми текнува дека на некој друг телефон порано преку вифи, не сакаа некои апликации да се апдејтираат или симнат, а на 3г/4г сакаа.
Или види да не немаш Интернет во тој момент, па стои само вифи конекцијата без проток на информации.
Btw, кога од Хоум скрин свајпаш нагоре или надолу за да влезеш во менито има ли некој статер/мини лаг/фрејм дроп, односно анимацијата не е комплетно мазна ? Денес имав прилика во Оператор малку да го чепкам, и искрено полош дроп има од с8 на тоа место и почесто го има. Ај пошто е во оператор, којзнае што се не има активирано, но вака од прва рака ? Мада тоа гледам ретко го приметуваат сите xD

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Денес имав прилика во Оператор малку да го чепкам, и искрено полош дроп има од с8 на тоа место и почесто го има. Ај пошто е во оператор, којзнае што се не има активирано, но вака од прва рака ? Мада тоа гледам ретко го приметуваат сите xD

Аман бе, до толку се напна со тоа? :D

Гледај низ мени како е, и генерално колку дропа, кај мене го нема тој дроп....битно ми е дека низ интерфејсот спие, а на 1 свајп ако има и тоа колку што знам само првиот пат за тебе нема идеален телефон, па кај Pixel ќе најдеш повремен дроп here and there, фората е да биде мазен во 99% од времето, Note 8 е и тоа снапдрагон (анлок верзија) е помазен од OP5 мерено професионално, а знаеш каков софтвер има Samsung, а каков OP - така да за мене ова е топ резултат.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Samsung апликациите преку нивниот app-store несакаат да се апдејтираат кога телефонот е врзан за Wi-Fi, a aко уклучам 3Г апдејтот си се симиња без проблеми. Што може да е работава?
Сигурно мислиш на Play Store?

Опција 1
Settings > Backup & reset > Network settings reset

Опција 2
Чистиш Cache и App Data на Google Play Store и Play Services. Рестартирај го после телефонот за секој случај.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Пробај Forget на вифи мрежата и одново конектирај се, ако не сака така пробај тргни го Самсунг/Гугл акаунтот и одново додади го.
На с8 немам таква мака, но ми текнува дека на некој друг телефон порано преку вифи, не сакаа некои апликации да се апдејтираат или симнат, а на 3г/4г сакаа.
Или види да не немаш Интернет во тој момент, па стои само вифи конекцијата без проток на информации.
Btw, кога од Хоум скрин свајпаш нагоре или надолу за да влезеш во менито има ли некој статер/мини лаг/фрејм дроп, односно анимацијата не е комплетно мазна ? Денес имав прилика во Оператор малку да го чепкам, и искрено полош дроп има од с8 на тоа место и почесто го има. Ај пошто е во оператор, којзнае што се не има активирано, но вака од прва рака ? Мада тоа гледам ретко го приметуваат сите xD
Кај мене нема никакви дроп фрејмови кога свајпам за да влезам и излезам во менито. Тие Ноте осмици што се изложени од операториве оставаат сосема погрешен впечаток за неговиот софтвер :)
Иначе го пробав сево ова што ми го кажа во врска со мојов проблем, ама не помогна. Изгледа ова е некој баг кој е малце потежок за решавање :(

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Истиот проблем го имав и јас на С8+ ко го купив, ама не се замарав многу пошто немав некоја голема потреба од Самсунг Store-от, но после некој апдејт еве гледам си работи без проблем. Што се средило како се средило, искрено, незнам да ти кажам

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Аман бе, до толку се напна со тоа? :D

Гледај низ мени како е, и генерално колку дропа, кај мене го нема тој дроп....битно ми е дека низ интерфејсот спие, а на 1 свајп ако има и тоа колку што знам само првиот пат за тебе нема идеален телефон, па кај Pixel ќе најдеш повремен дроп here and there, фората е да биде мазен во 99% од времето, Note 8 е и тоа снапдрагон (анлок верзија) е помазен од OP5 мерено професионално, а знаеш каков софтвер има Samsung, а каков OP - така да за мене ова е топ резултат.
Кај тебе го нема пошто кога свапаш нагоре за да влезеш во менито, гледаш на друго место, во таван некаде, и кога ќе заврши анимацијата тогаш го враќаш погледот во телефонот. :D :D :D
Не е нешто страшно кај мене секако, но може и подобро, сепак е базична анимација која не одзема некои ресурси. :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Кај мене нема никакви дроп фрејмови кога свајпам за да влезам и излезам во менито. Тие Ноте осмици што се изложени од операториве оставаат сосема погрешен впечаток за неговиот софтвер :)
Иначе го пробав сево ова што ми го кажа во врска со мојов проблем, ама не помогна. Изгледа ова е некој баг кој е малце потежок за решавање :(
Го рестартира рутерот? Го проба на друга вифи мрежа? Преку етернет кабел (се зезам :)?
(Пукам на слепо ама па ... - влези во гугл и прашај „what is my ip address“ и со таа адреса провери случајно да не те има во некоја блеклиста Email Blacklist Check - See if your server is blacklisted и пиши тука)

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Го рестартира рутерот? Го проба на друга вифи мрежа? Преку етернет кабел (се зезам :)?
(Пукам на слепо ама па ... - влези во гугл и прашај „what is my ip address“ и со таа адреса провери случајно да не те има во некоја блеклиста Email Blacklist Check - See if your server is blacklisted и пиши тука)
Пробав се, ама проблемот си остана. Едино чаре е поретко да ги апдејтирам самсунг-апликациите за да не ми ја трошат mobile data-та. Сепак фала ти што се обиде да ми помогнеш ;)

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Пробав се, ама проблемот си остана. Едино чаре е поретко да ги апдејтирам самсунг-апликациите за да не ми ја трошат mobile data-та. Сепак фала ти што се обиде да ми помогнеш ;)

Ноте 8 користиш се лешпериш за 4г интернет. Смени тарифа

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

BESKO

hello world
9 јуни 2015
276
404
земав NOTE 8 од т-мобиле , па сакам да го декодирам да работи и на други мрежи, па која е најдобрата опција за декодирање . треба да се купи некој код нешто во ИБЕЈ или да се носи негде во сервис . Поздрав

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Имав намера да се префрлам на 4Г, ама незнам кои се цените на пакетите во вип припејд. Сајтот на вип им е ужасно непрегледен. Порано кога Оне беше како самостоен оператор сајтот беше многу по прегледен и секоја информација можеше да се најде многу полесно

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Имав намера да се префрлам на 4Г, ама незнам кои се цените на пакетите во вип припејд. Сајтот на вип им е ужасно непрегледен. Порано кога Оне беше како самостоен оператор сајтот беше многу по прегледен и секоја информација можеше да се најде многу полесно
Мислиш во вип поспејд да се префрлиш,ако останиш во припејд тешко 4:)

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Каков Припејт какви глупости тоа ти е изгорувачка. Зимај Vip Mobile L SIM за 600 денара месечно и тераш со се неограничено ич немаш гајле.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Каков Припејт какви глупости тоа ти е изгорувачка. Зимај Vip Mobile L SIM за 600 денара месечно и тераш со се неограничено ич немаш гајле.
Како е 3GB 4G неограничено? А и со сите проблеми со Vip и крадењето интернет, не знам колку е паметно така.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Како ти се исплати да користиш припејд, на се си лимитиран.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Како ти се исплати да користиш припејд, на се си лимитиран.
Многу малце разговарам телефонски, СМС пораки речиси непраќам. Со 2 GB интернет месечно ја обавувам сета комуникација и ми се исплаќа некако :)
Иначе да бев некој што нонстоп збори на телефон, припејд и те како ќе беше лоша варијанта за мене.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Многу малце разговарам телефонски, СМС пораки речиси непраќам. Со 2 GB интернет месечно ја обавувам сета комуникација и ми се исплаќа некако :)
Иначе да бев некој што нонстоп збори на телефон, припејд и те како ќе беше лоша варијанта за мене.
Што телефонче користиш?

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно