Во капитол да не го донеле?Note 8 во Тмобиле, лудница телефонот.
Бев во капитол и го видов Ноте 8. Телефонот е стварно прекрасен. Скоро пола саат го разгледував и почнав да им станувам сомнителен на тие вработените во Т-мобилеНе знам за таму, во Ситимол го видов јас. Многу чудно им беше поставен без обележување дека е Ноте, од далеку да си помислиш С8 дека е.
"The surface temperatures of Samsung's Galaxy Note 8 are relatively low and the smartphone just gets lukewarm during permanent load.
It is not as cool inside the casing as the exterior rates would suggest. We examined the SoC clocking behavior during permanent load with the CPU Throttling Test app. The phablet slightly slowed down the clock speed of the Exynos after approximately 16 minutes but still remained stable above 2.1 GHz then. Although it throttles slightly, the Note 8 will rarely have to perform these intensive computations in real-world use"
Е ова го барав, телефон кој малце грее. Ми се смачи веќе од мојана рингла
Ноте 3 ти грее заради софтверот. И овој ќе ти грее со таков софтвер. Ако си корне нешто во позадина стално телефонот нема избор освен да е топол.Е ова го барав, телефон кој малце грее. Ми се смачи веќе од мојана рингла(читај Ноте 3). Одвај чекам да поминат 3 месеца и да му падне цената на Ноте 8.
Не ќе да е до софтверот туку до самиот чипсет. 100 пати ги имам анализирано позадинските процеси и не сум приметил некоја абнормалност. Сега откако малце се подзалади времево греењето на Ноте 3 е поиздржливоНоте 3 ти грее заради софтверот. И овој ќе ти грее со таков софтвер. Ако си корне нешто во позадина стално телефонот нема избор освен да е топол.
Бројкиве некако не ми се поклапаат.
Бројкиве некако не ми се поклапаат.
Sd835 нуди 20% подолг разговор на 3г, ситно подолг видео плејбек, а ситно помалце веб бровсинг.
Во 2 области тепа, а има 15% послаб скор од 8895 ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ноте 3 ти грее заради софтверот. И овој ќе ти грее со таков софтвер. Ако си корне нешто во позадина стално телефонот нема избор освен да е топол.
Сигурно нешто испогрешиле овие од Gsmarena.Бројкиве некако не ми се поклапаат.
Sd835 нуди 20% подолг разговор на 3г, ситно подолг видео плејбек, а ситно помалце веб бровсинг.
Во 2 области тепа, а има 15% послаб скор од 8895 ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Топлината доаѓа од кај чипот (SD800), не од кај софтверот.Точно, обично кога играш игри 2h + софтверот е тој што грее, не чипот.
Чипот ако дреме не грее. Кога некој го корне - грее.
А тој што го корне е софтверот.![]()
Не знам зашто воопшто се дебатира за ова, кога јасно е дека одредени чипови повеќе/помалку греат. Нека ви текне само на Snapdragon 810 и да ја завршиме дискусијава.
Как самсунг најслаба карика е софтверот. Тоа е непобитен факт.
Јас пак би купил Самсунг С8+ не дека не. Само сум реален.
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден