Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Revolut

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Мене сеуште не ми е јасно зошто ништо нема на нивната веб страна за Лите верзијата и ние како регион. Никаде не сме спомнати

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Денес добив одобрување од нив за активирање. На 23ти јуни пробав да се регистрирам

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
претопоставувам се работи за тест фаза, тест регион. btw не сме само ние со лите верзија, знам дека и азербејџан се моментално на лите.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Јас ги откачив овие ретардираните и го затворив акаунтот. Секако примањето на пари не работи. Пробано кај 2-3 мои колеги од работа (излинкани НЛБ сметка/картички). Ќе продолжам да си испраќам пари/плаќам преку PayPal, секако многу ретко испраќам пари во странство.

Проблемот испадна што при првичната верификација (она кога ти бара да се сликаш selfie) го сликав пасошот, не лична карта (пишува дека пасош е ОК документ). На македонскиот пасош адресата НЕ ја пишува на истата страна со сликичката (онаа што ја бараат да се слика). И не го пишува поштенскиот код никаде.

Имено, никако не успеав да ја верифицирам адресата СО ЕБАН ПОШТЕНСКИ БРОЈ. Немам домашни сметки на мое име, немам недвижен имот на мое име.
На македонските пасош и лична карта никаде не го пишува поштенскиот број. И двете ги поднесов за верификација на адресата - и двете беа failed.
Пробав да им испратам извод од НЛБ со вадење на извод од веб-апликацијата (на англиски), но адресата не е преведена на латиница во истиот извод, го одбија. Да одам до банка да вадам преведен извод - не, фала.

На чат 3-4 дена ме маткаа, пратено било до друг сектор.

Атачменти

• 1.jpg
    1.jpg
    119,6 KB · Прегледи: 62
  • 2.jpg
    2.jpg
    118,9 KB · Прегледи: 61
  • 3.jpg
    3.jpg
    107,9 KB · Прегледи: 61
Последна промена:

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Ќе добиеме опција за нарачвање картици во блиска иднина или ќе плесни во вода и ова? шо викате?

Chiller

user
8 март 2012
1.576
1.189
Скопје Аеродром
Јас ја имав одамна оваа картица. Си работеше се супер се до моментот кога ми побараа да им испратам потвда за данок. Од тогаш ги ставив на блок. На страна на сето тоа 3-4 картици ми ги блокираа зошто менувале банки, па ајде нарачувај нова, па повторно нова... некако веќе ми беа сумљиви.
И извадив Wise.

Последна промена:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.506
7.811
Скопје
www.facebook.com
Немојте да си мислете дека и револут се безбедна банка, без причина можат да ви блокираат акаунти, да ви бараат некои глупи документи за потекло. А најјмизерното од све тоа што праќав пари на друга личност на која што преку 10 пати имам праќано поголеми суми последниот пат по некоја случајност завршиле по ( грешка ) у Сата Банк Малта. А таа била пред затворање па процедурата за да ги вратат тие пари траеше најјмалце 8-10 месеца... И големи стресови на крај. Сум ги користел со ЕУ документи скоро 2 години и со последната случка и нивниот мизерен сапорт самиот си ја затворив сметката.

Petarys

hello world
28 јули 2009
258
449
Прага, Чешка
Дали со лајт верзијава може праќање пари од еден на друг револут корисник (со тоа што ќе се користст ваљда средства од картичката)

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Јас успеав да активирам revolute lite acc, од кастомер супорт ми кажаа дека револут лите е прокси за примање/праќање пари, средствата стигаат на картичката што ја имаш ставено во account info. Во МКД не било достапно full version, не може да земеме картичка. Тие шо ги знам што имаат картички ги имаат земено на бугарска адреса.
Не ми е пробано примањево на пари.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Немојте да си мислете дека и револут се безбедна банка, без причина можат да ви блокираат акаунти, да ви бараат некои глупи документи за потекло. А најјмизерното од све тоа што праќав пари на друга личност на која што преку 10 пати имам праќано поголеми суми последниот пат по некоја случајност завршиле по ( грешка ) у Сата Банк Малта. А таа била пред затворање па процедурата за да ги вратат тие пари траеше најјмалце 8-10 месеца... И големи стресови на крај. Сум ги користел со ЕУ документи скоро 2 години и со последната случка и нивниот мизерен сапорт самиот си ја затворив сметката.
+1 за ова.

3 пати во 1.5години ми бараа одново да им праќам документи, сметки, даноци докажување, ми го замрзнаа мадето еднаш пошто имав добра сума во тој момент.
Откако ги решив третиот пат одлучив да ги откачам и да не се стресирам повеќе со нив.
У меѓувреме со Wise си терам без никакви проблеми веќе неколку години, ни една верификација или било каков проблем.

Michael Scott

read-only
5 октомври 2021
25
13
A zosto kaj mene vaka e? Probal i so drug broj i pak isto

Атачменти

• IMG_2306.png
    IMG_2306.png
    299,4 KB · Прегледи: 84

kirev

senior
31 мај 2010
9.104
7.790
+1 за ова.

3 пати во 1.5години ми бараа одново да им праќам документи, сметки, даноци докажување, ми го замрзнаа мадето еднаш пошто имав добра сума во тој момент.
Откако ги решив третиот пат одлучив да ги откачам и да не се стресирам повеќе со нив.
У меѓувреме со Wise си терам без никакви проблеми веќе неколку години, ни една верификација или било каков проблем.
Случајно да не си имал два акаунти? На пр. некој стар, заборавен и плус уште еден тековен. Мислам дека заради тоа бараат по сто пати исти документи

Ata

hello world
21 април 2007
418
15
Dali znae nekoj dali Revoult vi dava ACH routing number za primanje pari od US firma direktno na smetka?
Isto taka koga idam da kreiram account, mi bara mkd sms, posto sum vo drzava vo koja Revault e pauziran, ne mozam da otovram account. Me interesira dali sms verifikacijata e samo ednas, togas mozam da pisam broj od moite roditeli i da mi go pratat codo-ot, ama ako za sekoe logiranje mi treba sms code t.e kako MFA togas nema da mozam. Vo toj slucaj, dali znae nekoj dali moze nekade da se kupi virtuelen broj od mkd za primanje sms ako mora za sekoe prijavuvanje.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Dali znae nekoj dali Revoult vi dava ACH routing number za primanje pari od US firma direktno na smetka?
Isto taka koga idam da kreiram account, mi bara mkd sms, posto sum vo drzava vo koja Revault e pauziran, ne mozam da otovram account. Me interesira dali sms verifikacijata e samo ednas, togas mozam da pisam broj od moite roditeli i da mi go pratat codo-ot, ama ako za sekoe logiranje mi treba sms code t.e kako MFA togas nema da mozam. Vo toj slucaj, dali znae nekoj dali moze nekade da se kupi virtuelen broj od mkd za primanje sms ako mora za sekoe prijavuvanje.

Damn bruh.. сериозно ќе ставеш нешто како 2FA за сервис со пари на рандом виртуелен број?
Тоа ти е рецепт како да ти ги лапнат парите.
Don't do that, please.

kostoff

Баниран/a
17 мај 2023
31
21
Не испраќа СМС на секое најавување. Инаку, eSIM имаш и во Телеком и во А1.

Ata

hello world
21 април 2007
418
15
Blagodaram
Мислењето е автоматски споено:

Parite nema da stojat mnogu dolgo vo Revault :) mi treba nesto za da primam i posle da distribuiram na drugi smetki

Ata

hello world
21 април 2007
418
15
Imam wise i dosega rabotese dobro, ama pred skoro mi baraa dokumenti za poteklo na parite, gi uploadirav i mi go odblokiraa accountot. Pocnav da citam online za wise i imase dosta mesta kaj sto im blokirale account pa me fati strav i sakam da imam uste edna alternativa na wise
Kolku sto citam tuka skoro site ovie FinTech firmi mozat da ti blokiraat smetka koga sakaat.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
220
94
Imam wise i dosega rabotese dobro, ama pred skoro mi baraa dokumenti za poteklo na parite, gi uploadirav i mi go odblokiraa accountot. Pocnav da citam online za wise i imase dosta mesta kaj sto im blokirale account pa me fati strav i sakam da imam uste edna alternativa na wise
Kolku sto citam tuka skoro site ovie FinTech firmi mozat da ti blokiraat smetka koga sakaat.
Кои се тие документи ако си Фрилансер ?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Ако не ти е проблем, може да бидеш малце поспецифичен?
Какви документи ти бараа? Што работиш и за која сума ти побараа пари?

Ata

hello world
21 април 2007
418
15
Baraa dokumenti za poteklo na parite. Imas opcija da uploadiras pdf. Po default imase bezvese opcii. Primer dali ti se od dividenda, crypto ili si prodal akcii.
Zatoa i pocnav da baram alternativa na wise, posto do sega si rabotese se top, ama posle ova ne znam koga naredno ke im tekne nesto drugo da baraat.

Последна промена:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Да споделам и мое искуство. Се регистрирав, после 3-4 дена ми го одобрија акаунтот. Со еден збор, не работи. Јас линкував картичка од Халкбанка и секојпат кога ќе пробаа да ми пратат пари стои Canceled. Се допишував со нивниот супорт и демек знаеле за проблемот и толку. Не пробав да праќам пари ама некако мислам дека ова нема да профункционира за наш пазар наскоро.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно