Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Реална заработка на интернет

LoopYx

Баниран/a
24 февруари 2014
9
1
Има еден тип врши обука за 27.000 денари, правиш сопствен таков сајт со сите пропратни работи, и ти гарантира дека ќе ти носи добри пари (на почеток по 150-200 евра месецно, после по 300-400 еур) . Нејќам да кажуам кој е, да не испадне го рекламирам, мене ми изгледа легит начин на заработка, али лично не сум пробал. SEO е долг и според мене досаден процес.

го знам овој што го кажа али кој од Македонија ке оддели 25000 денари за да почне бизнис на нет од кој нема да е сигурен дали ке има заработка, поточно гаранција да си ги врати барем парите што ги уложил, тој колку и да гарантира сепак пак ке најдеш некој услов што нема да може да ти го гарантира ако ме разбера..

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
ПА чим зема толкава сума на пари, значи е самоуверен и има во ракав добар маркетинг план, за да си ги вратиш парите. Може да е леџит...

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Никој свесно нема да ти го даде својот леб, тој тип ако го каже својот начин што веќе најверојатно не го користи ќе го каже истиот и на други 10 луѓе што води до презаситеност на услугата=мала заработка. Од друга страна ако е во вид на водич може да работи донекаде.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Microworkers, NeoBux, adf.ly, и други сајтови, немаат везе со заработка. Повеќе пари ќе земеш да растовариш шлепер него што ќе работиш 2-3 месеца на овие сајтови. Реална заработка може да се направи на oDesk, Elance, Freelancer и слично. Немора да си програмер, има за сите профили на луѓе по нешто, али сепак не треба да си ептен камен околку компјутери. Исто така со SEO и Adsense на сопствен блог/niche се прави доста кеш со правилна насока на работа.
Има еден тип врши обука за 27.000 денари, правиш сопствен таков сајт со сите пропратни работи, и ти гарантира дека ќе ти носи добри пари (на почеток по 150-200 евра месецно, после по 300-400 еур) . Нејќам да кажуам кој е, да не испадне го рекламирам, мене ми изгледа легит начин на заработка, али лично не сум пробал. SEO е долг и според мене досаден процес.

Ако е случајно тој јас што мислам што се ркеламира сегде Мирко или како да беше, е многу скап и учи прости работи и не ти гарантира дека ке заработуваш од нив.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Тотално го поддржувам мислењето на @MarkoHF, доколку станува збро за истиот човек. Тврди дека заработувал по $20k месечно, а занаетот ти го продава за $500. Имам присуствувано на негова презентација, и само луд човек би му поверувал и би му дал $500 за обука.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Поочигледна превара од тој Мирко нема! Земал 2-3 деца ги снимил како даваат изјави дека заработуваат по 2000 евра месечно и демек ајде сеа сите ке си прајме по 2000 евра. Не ми се верува дека сеуште има луѓе што веруваат во такви глупости. Во книгата "100 ways to make million dollars" првиот начин е: напиши книга со наслов "100 ways to make million dollars".

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Он тоа што го учи е точно и е многу просто, но е многу тешко во пракса да се направи. Проблемот е што тоа он го дава го има секаде бесплатно не е квантна физика, се разбира ако пишеш "how to make cash" дека нема корисна информација да најдеш но ако побараш по форуми за маркетинг и се фатиш за еден тип на маркетинг, и стекнеш пријатели кои ги бива по SEO итн, може да се стигнат до една стандардна Американска плата. Што е убаво да се зима во Македонија.

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Да и јас сум бил на негова презентација, само не е толку вероватно дека може да се направи толку пари одеднаш како што тој тврди. Инаку на форум еден ги има истите техники, само типов ги собрал во една и ги продава. Предност е што има акаунт на МОЗ Аналитикс (негде 100$ месечно се плаќа) , Маркетинг Самурај и други скапи SEO алатки. Се праат пари од АдСенс али треба многу замарање и претпазливи чекори за SEO.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.708
12.595
Skopje
www.wemaxa.com
Како да се заработи на интернет од А-до-Ш:

- Без да се има познавање од ниедна насока (дизајн, маркетинг, видео обработка)
- Без некое солидно познавање на странски јазик
- Без добар компјутер
- Без 12-18 месеци учење, истражување и усовршување
- Без некој посебен интерес

Се оди во близина на Рамстор и се чека да дојде камион.

vladence

hello world
31 мај 2009
275
32
Скопје
Јас имам блог со Адсенс на него. За 4 години за работив 1.89 евра хеххехе :D се кикотам
иако имам фина содржина.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.708
12.595
Skopje
www.wemaxa.com
Лично се откажав од едуцирање народ.

Дури и најблиски роднини кога ќе им се објасни процедурата на кревање сајтче, истражување на одредено поле и градење содржина околу истото па потоа проширување и градење мала мрежа од поврзани сајтови со цел после 1 година напорна работа (6-8 часа на ден) се изгради некоја публика и посетеност која може да се монетизира - се решаваат да пробаат нешто сосема 16-то, на пример кликање банери и заработка од $3/месечно која никогаш нема да ја видат.

Затоа, кој сака инстант пара, само пивара и цементара - утовар/истовар и кифоза за 3 месеци со дископатија, ишијас и сл. за бона-фиде папириќ до буџетарски кеш во вид на инвалидска пензија.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.708
12.595
Skopje
www.wemaxa.com
Веб-страна:http://tunephp.blogspot.com ?

Бесплатни сајтови/блогови и сл. не се сериозен бизнис. Тоа е играчка за мали деца. Минимум потребно е инвестиција во домен ($10/годишно) и хостинг пакет (околу 3000 денари годишно) и уникатна IP адреса (околу 6000 денари годишно).

Јас имам блог со Адсенс на него. За 4 години за работив 1.89 евра хеххехе :D се кикотам
иако имам фина содржина.

vladence

hello world
31 мај 2009
275
32
Скопје
Веб-страна:http://tunephp.blogspot.com ?

Бесплатни сајтови/блогови и сл. не се сериозен бизнис. Тоа е играчка за мали деца. Минимум потребно е инвестиција во домен ($10/годишно) и хостинг пакет (околу 3000 денари годишно) и уникатна IP адреса (околу 6000 денари годишно).

Да да, точно е тоа. Морав да ви се најдам у муабетот :D :p

vladence

hello world
31 мај 2009
275
32
Скопје
Иначе не би се согласил дека блогер и вордпрес и слични се играчка за мали деца. Многу корисна работа доаѓаат ако си мал бизнис и немаш време да се плеткаш со хостинг и слични ствари, а сепак имаш постојано нови содржини од време на време. Добра работа е ако имаш информации за споделување.

Еве ти пример за мал бизнис: столар, изработува столици, маси, икони, статуетки и слично. Или бизнис како што главните пари не доаѓаат од веб содржини туку од продажба на предмети и слично.

Зошто да купувам хостинг за да кажам адреса и контакт инфо или слично? :)

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Иначе не би се согласил дека блогер и вордпрес и слични се играчка за мали деца. Многу корисна работа доаѓаат ако си мал бизнис и немаш време да се плеткаш со хостинг и слични ствари, а сепак имаш постојано нови содржини од време на време. Добра работа е ако имаш информации за споделување.

Еве ти пример за мал бизнис: столар, изработува столици, маси, икони, статуетки и слично. Или бизнис како што главните пари не доаѓаат од веб содржини туку од продажба на предмети и слично.

Зошто да купувам хостинг за да кажам адреса и контакт инфо или слично? :)

Затоа што говори за сериозноста на твојот бизнис, имаш брендиран дизајн што одговара на тоа што го изработуваш самиот. Ако имаш бизнис, не се големи инвестиции а може да донесат многу клиенти.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.424
Сето ова погоре е една голема ЛАГА ! Ниту ке заработите од овие сајтови кликајки, ниту ке извадите пари. Изнајмувањето на 5 реферали го плаќаш 1 долар, т.е 0.20 по реферал, кој што треба да ти извади мин. 0.20 за да се плати самиот себеси и да ти донесе и нешто профит. Од тоа ништо. Не само што рефералите не кликаат со денови, за да промениш реферал ке те кошта дополнителни 0.07 долари по реферал. Со оглед на тоа дека овие "реферали" се посебно програмирани барем половина да не кликаат принуден си да платиш уште некој цент за да ги промениш. Од новите ништо ново.. Нема кликови со денови, времето си минува, ке истече, и од твојата заработка НИШТО ! Затоа ако сакаш да извадиш 5-10 долари за 1-2 месеци кликајки секој ден, бујрум и не изнајмувајте реферали по никоја цена оти ни самите себеси нема да се исплатат, а не па профит да имате. Ова го имам испробано на моја кожа, и затоа ви кажувам за да не мислите дека страната вас ве чека да се збогатите. СРАЊЕ !

yOZsjy7.png

Последна промена:

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Сето ова погоре е една голема ЛАГА ! Ниту ке заработите од овие сајтови кликајки, ниту ке извадите пари. Изнајмувањето на 5 реферали го плаќаш 1 долар, т.е 0.20 по реферал, кој што треба да ти извади мин. 0.20 за да се плати самиот себеси и да ти донесе и нешто профит. Од тоа ништо. Не само што рефералите не кликаат со денови, за да промениш реферал ке те кошта дополнителни 0.07 долари по реферал. Со оглед на тоа дека овие "реферали" се посебно програмирани барем половина да не кликаат принуден си да платиш уште некој цент за да ги промениш. Од новите ништо ново.. Нема кликови со денови, времето си минува, ке истече, и од твојата заработка НИШТО ! Затоа ако сакаш да извадиш 5-10 долари за 1-2 месеци кликајки секој ден, бујрум и не изнајмувајте реферали по никоја цена оти ни самите себеси нема да се исплатат, а не па профит да имате. Ова го имам испробано на моја кожа, и затоа ви кажувам за да не мислите дека страната вас ве чека да се збогатите. СРАЊЕ !

+1 од мене. Исто и јас се занимавав, собрав некои си 5 долари и дополнително платив уште 30 долари само за реферали. Половина и повеќе од нив не кликаа, или ке кликнат 1 ден наредниот не кликаат итн .. Затоа ова ни на ум да му падне на некој да го работи. Земете нешто друго како што е CPA или PPD.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Можам да замислам колку пари прават овие од Neobux со лажење реферали глупости.

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
Што со форекс? Демек ќе ги победиш банките што прават илјада трансакции у секунда? Отиден е возот
Сакам да кажам има и други начини памет да добијат луѓето :) ... Со сув газ пари не се прават ;)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.424
Најголемата иронија од сето ова е тоа што овие таканаречени "реферали" се уствари ботови, кои што точно знаат кога и колку треба да кликаат на твоите реклами, со цел да не заработиш премногу (во најдобар случај да си ги вратиш дадените пари ништо повеќе).. Работава му доаѓа, гледај реклами и кулирај.. Со добро темпо за 2-3 месеци ке заработиш 10-тина долари максимум, кои не се доволни ни за струјата да ја покриеш, а не да имаш ќар од кликањево. Смешно е што некои сеуште веруваат дека со ваквите сајтови (што никнуваат на секој чекор: neobux,probux,ojjooo,LibertaGia...) ке заработат..

Изменето од модератор:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв