Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Промена на IP адреса

Dj-LiquidTrip

read-only
27 март 2011
10
0
Како да ја сменам комплетно мојата IP адреса и да ја заменам со американска IP. Исто така ме интересира после менувањето на IP адресата како може да ја оставам за постојана IP адреса. Благодарам!

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Не може. Можеш со прокси да глумиш америчка ип адреса пред одредени сајтови. и толллку.

Dj-LiquidTrip

read-only
27 март 2011
10
0
А од каде можам да најдам квалитетно бесплатно PROXI??? Многу ми треба... HELP!!

Како што ти кажа krale со прокси можеш само да прикриваш IP адреса на одредени сајтови , и не ти врши многи работа не знам со планираш да правиш , за прокси прогуглај малце ќе најдиш има многу програмчиња за прокси.

Dj-LiquidTrip

read-only
27 март 2011
10
0
Имам амерички PAYPAL и сакам да влезам во него но ми кажаа дека може само со американско IP... Бидејки со мое IP бараат да го внесам бројот на картичката која е на PAYPAL-от а во спротивно го лимитираат. И не знам како да влезам во него а да не го зафркнам. Ако некој ми помогне да го направам тоа и да не ми го лимитираат PAYPAL-от ветувам дека ке му пуштам 100$ на негова сметка. Се надевам дека ке успееме некако.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ти пишав ПП можам да ти помогнам за овој проблем без да треба да ми платиш пошто, како што гледам ова не е твој PayPal, а под дифолт македончето никогаш не се расфрлува со пари :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ако креира бесплатен акаунт од proXPN ги добива овие :
Limited to United States IPs (UK and Netherlands require proXPN Premium) Што ќе му е UK :bravo:
Bandwidth limited to 300kbps доволно за да си работи нормално
Does NOT work on iPhone, iPad, Android, Windows Mobile, or Blackberry Е сега ќе мора преку компјутер да си отвара Paypal. Па и ретко кој отвара од телефон :)

Од тоа тој одма добива USA IP што значи дека тоа и му треба.
Done.

Потоа иде на http://www.whatismyip.com/ и копира адреста. Иде на овој сајт http://www.geody.com/geoip.php и доколку не е впишана автоматски ја пишува и submit

Еве мене што ми пишува:

IP: 173.0.1.229 Location:
Chantilly, VIRGINIA, United States US (American Registry for Internet Numbers)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно