Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорачајте IPTV

trencevski

hello world
17 ноември 2021
56
127
Андроид тв и Андроид бокс се 2 различни поима

На андроид тв не ти треба никаков дополнителен маус или тастатура, и лесно се поврзува со мобилен.
Зато реков зависи телевизорот како ќе се понаша со stbemu имам налетано на случај да не ја on screen тастатурата од телевизорот или од апликацијата за телевизорот на мобилен, и да мора со стрелките да пишиш кога внесуваш податоци, шо знај да биди многу досадно. А на некој телевизори комуницираат без проблем. То дури не се проба не можи да се кажи.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Siptv мислам дека одамна е исфрлена од Плеј стор. Јас ја симнав од нивниот дајт, користев бесплатно 7 дена и после преку Пејпал платив 5€ за активација. Ја користев на андроид бокс, а сега пошто сменив телевизор, телевизорот е андроид и ја инсталирав на него и 7 дена бесплатно ја користев и сега пак треба да се активира.
Реално, не ми е проблем да платам 5€, цената е симболична за доживотна лиценца, ама смешно ми е при секое менување на телевизор одново да плаќаш што веќе е еднаш купено. Добро сега, телевизор не се купува секој месец па да се жалам, 5€ за ~5год. реално е ептен симболично, да не кажам дури џабе.
Пак ќе речам, многу вакви иптв апликации сум испробал, ама ова Siptv е дефинитивно најблиску до совршената апликација според мене. Не зафаќа цел екран листата со канали и проѕирна е, скролањето низ каналите лета, вчитувањето исто така е експресно, најосновни функции и слично. Споредено со Iptv smarers pro или tivimate, тие пак се ужасно спори и цел екран зафаќаат менијата.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Многу апликации имам испробано, ама најбрза, наједноставна и најпрегледна ми е Siptv. Другиве ми се тромави и непрегледни.
Малку е смотано што ја врзуваат за мак адреса, коректно е еднаш да се плати симболично 5€ и после да може да се користи истовремено само на еден уред. Вака треба со секој нов телевизор да се плаќа одново.
Нема некоја слична бесплатна?
Дефинитивно број 1 апликација е Smart IPTV.

Лесно се инсталира на Андроид (пошто е тргната одамна) исто и на Самсунг телевизори.

tigar

hello world
28 јули 2011
165
139
Ја користeв Smart IPTV претходно на Амазон Firestick 4K, сега се префрлив на TiviMate (премиум верзија доживотна за 5 уреди платив 20$) и ми е многу подобра.
Но како што кажаа претходно имате 1 недела “пробен“ период за Smart IPTV пробајте ја пред да ја купите, пробајте ја и TiviMate иако стандард верзијата е ограничена во можностите што ги нуди па направете си споредба и купете ја таа што повеќе ви “лежи“.
Мислам дека која и да ја одберете нема многу да погрешите...

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77
Да не одиме премногу офтопик но штом испадна муабетот, инсталирав на firestick, Smart IPTV, но не стартуваше односно бешe кај инсталираните апликации но со статус "stopped"! Да нема некоја забрана од самиот FireOS софтвер, дали знае некој?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Да не одиме премногу офтопик но штом испадна муабетот, инсталирав на firestick, Smart IPTV, но не стартуваше односно бешe кај инсталираните апликации но со статус "stopped"! Да нема некоја забрана од самиот FireOS софтвер, дали знае некој?
Дај слика, што си инсталирал и што покажува.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
OTT Navigator e добра бесплатна алтернатива за tivimate. Не е целосно бесплатна, но основните работи се бесплатни, некои ситници се во премиум верзијата ама стварно се ситници. Споредбено, во бесплатната верзија на tivimate кога ќе стиснам на левата стрелка на далечинското за да ја отворам листата од левата страна на екранот (а не да кликнам back за да ми се појави листата на цел екран-тоа највеќе ме нервира) одма ми се појавува пораката за премиум активација, додека пристапот кон листата од левата страна на екранот е вклучен во основната верзија на OTT Navigator.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Јас ја користам на firestick 4k си работи супер,види можда APKто не тие во ред, пробај со друго.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
@trencevski е баш цар со листиве.
Меѓутоа почнаа да кочат каналите, дали е можно поради оптиката на телеком или нема врска тоа? Има чаре некое?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
@trencevski е баш цар со листиве.
Меѓутоа почнаа да кочат каналите, дали е можно поради оптиката на телеком или нема врска тоа? Има чаре некое?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
ќе си направиш бар два профили

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Уште си работат доста од нив, еве неколку месеци веќе

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
236
150
Ако е така, тогаш супер. Кај мене престанаа да функционираат од прошла недела.

trencevski

hello world
17 ноември 2021
56
127
Ако е така, тогаш супер. Кај мене престанаа да функционираат од прошла недела.
4 од 6 mac адреси што ти ги пратив работат без проблем, само што ги проверив, во порака ти пратив нови, додај ги и нив.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно