Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Позитивни/Негативни искуства со сервиси

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
на форумов е ставан повеќе пати, барај закон за заштита на потрошувачи, или чичко гугл

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
искуство само со 2 сервиси во македонијава (дај боже и да не ми треба пак друг)

1. Анхоч. Закон. однесов дел на сервис под гаранција уште 1 месец, користен 11 месеци, по две недели се јавија - делот неможеме да го поправиме., сакаш да почекаш едно месец дена , тогаш им стигаше роба, или да си изберам друг дел до цената наведена, или да ми ги вратат парите целосно. до последен денар.
2. Сет. Mixed feelings. сервисерите (барем за мене беа сосема супер), а единствената замерка беше во малку слабата комуникација меѓу оддели, на релација сервис - магацин. им требаше два дена, некој од сервисериве да отиде да ја земе картицата од преку пат буквално (на Рузвелтова), а јас се понудив да отидам да претрчам веднаш, и они као - треба само овластено лице дрн дрн...и по два дена, ми дадоа сервисен лист да отидам преку улица да си ја зеам.

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z77M-D3H
Storage
1863GB TOSHIBA DT01ACA200 ATA Device (SATA) 223GB KINGSTON SV300S37A240G ATA Device (SSD)
RAM
14.0GB Dual-Channel DDR3 @ 667MHz (9-9-9-24)
Video card
DELL
OS
Windows 7
Здраво,
Жал ми е што првиот пост го пишувам за негативно искуство ама некако неможев да не го напишам постов.
Искуствово ми е генерално со Alcon PC од Скопје. Претходната година ми средија лаптоп и компјутер таму и бев презадоволен со што решив да го користам сервисот за подолго време како и го препорачував на многу луѓе од Скопје. Планирам и нов компјутер да правам и баш сакав овде да го одеснам и да го склопат.
Приказната е имам проблем со UPS марка Njoy, во претежно си изгасува кога ќе му текне. Решив да го однесам пред два дена во Alcon да го проверат. Сервисерот таму ми кажа дека батеријата е истрошена и работи на помалку волти со што мора да се смени. Вчера бев и земав нова батерија од Anhoch и ја инсталирав во UPSот само што после 1 саат што го оставив да се наполни па го приклучив компјутерот и мониторот само. Пак се случи истиот проблем и UPSот сам од себе си се изгаси (уклучен во струја секако) и не се ни уклучи backup опцијата.
Денеска решив да го однесам пак во Alcon со што очекував дека барем ќе го отвори и секако ќе си платев за услугата. Сервисерот го провери и ми вика дека е исправен, и продолжи да ме убедува дека е исправен и покрај тоа што кажував за проблемот што ми го изгаси компјутерот. Работата е што струјата циркулира и батеријата се полни, арно ама ја мислам дека има некој краток спој внатре што многу често ми го гаси компјутерот без причина (како и уредот). Тука дискусијата почна да ескалира со што сервисерот почна да вика на мене и да ме убедува дека UPSот е исправен, дека ИСТО сум требал и во струја да го уклучам дека батеријата нормално се трошела(????), почна да ме прави неук дека не знам да приклучам обичен UPS уред. Нормално објаснив дека ова се случува многу пати пошто веќе морав да се надвикувам при што сервисерот ми вика "момче многу си нервозен." Сервисерот уште ми објаснува дека софтверски бил проблемот (??????????) не ми е јасно пошто воопшто немам ништо софтверски менувано (overcloak или било што друго) или да осетам дека нешто со компјутерот е проблем пошто имам испробано со обичен приклучок и немав воопшто проблем. На крај реши изнервирано да ја затвара батеријата ми вика "епа купи си нов носи ми го од овде" и многу љубезно ми посочи да му се "манам од тука да не му го трошам времето". Ја више видно изнервиран не знам ни зашто се вратив кај него и му кажав "Како не ти е срам да се однесуваш вака со клиент? Не ми е прв пат да доаѓам тукa, дојдов да ти донесам уред за сервис." со што он почна на цел глас да ми се дере "ИЗЛЕГУВАЈ ОД ТУКА ДА ТЕ НЕМА МРШ ОД ТУКА НЕНОРМАЛЕН ЕДЕН ДА НЕ СИ ДОШОЛ УШТЕ ЕДНАШ" и нормално излезе надвор демек сакаше да се тепа со мене. Нормално си разменивме и по некој пцовки пошто очигледно и неможе на цивилизиран начин да се прави муабет. :)
Искрено со години носење уреди и компјутери по сервиси ова е прв пат вака некој да ми се испонаша. Ја не разбирам од кај тука ја сум доаѓал да го замарам и да му го трошам времето скапоцено? Мене ептен ми е интересно да носам 8кг UPS од дома на грб за да го замарам него. Не дојдов ни да се убедувам со него ни да го учам како работат UPS уредите, едноставно имам проблем со уредот и пошто не работам со елкетроника. сакам да го решам, Струјава кај мене е хаос и често се случува да ми го изгаси компјутерот.
Извини ама таков однос со клиент ми е многу непрофесионален. Сепак дојдов за помош да ми поправат уред и нормално ќе си платев за све што треба, а тоа дека сум бил "многу нервозен" дечкото од сервисот ме направи така, а пробував максимално да бидам љубезен како што и сум секогаш.

Никогаш веќе во Alcon PC.

Последна промена:

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Блех, и да бил во правоо сервисерот, не смеел така да се понаша. Можел слободно да ти рече да му го однесеш компјутерот, да го приклучи кај нив на стабилна струја, и да провери што е проблемот. Иначе, убаво би било ти сега тоа да го провериш. Ако кај тебе не е стабилно, носи го компјутерот кај комшија/другар, и оптерети го (бенчмарк некој). Види дали ќе се изгаси. Можеби и напојувањето ти откажува.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
ups користи оловни батерии , ова се симптоми на пробиена ќелија, некој кој работи со упс треба да ти замени нова батерија и да тестира. Ако е скап упс се исплати добра батерија е 1500 ден а сигурно 1000 ден ќе ти наплати за потрошено време, доколку е кинезарија од 2000 ден не си играј купи си нов упс

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
ups користи оловни батерии , ова се симптоми на пробиена ќелија, некој кој работи со упс треба да ти замени нова батерија и да тестира. Ако е скап упс се исплати добра батерија е 1500 ден а сигурно 1000 ден ќе ти наплати за потрошено време, доколку е кинезарија од 2000 ден не си играј купи си нов упс
колку што разбрав дечкото веќе земал од Анхоч друга батерија и сценарио 2 по втор пат сервисерот му се испонашал :D

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.491
7.767
Скопје
www.facebook.com
Нов УПС купил од Анхоч и ја однел да му ја ( заменат )
Блех, и да бил во правоо сервисерот, не смеел така да се понаша. Можел слободно да ти рече да му го однесеш компјутерот, да го приклучи кај нив на стабилна струја, и да провери што е проблемот. Иначе, убаво би било ти сега тоа да го провериш. Ако кај тебе не е стабилно, носи го компјутерот кај комшија/другар, и оптерети го (бенчмарк некој). Види дали ќе се изгаси. Можеби и напојувањето ти откажува.
УПС е овоа не напојување за компјутер .

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
1863GB TOSHIBA DT01ACA200 ATA Device (SATA) 223GB KINGSTON SV300S37A240G ATA Device (SSD)
RAM
Video card
DELL
OS
Windows 7
Не се сеќавам колку го имав платено мислам дека го земав во 2014 од DDCom од кога стариот UPS ми прегоре. Лани му се случи му протече старата батерија со што го однесов во Логин и му сменија нова, ама воопшто не функционираше како што треба од тогаш UPSот. Не беше често да снема струја лани па неможев да тестирам, а неколку пати (оваа година почесто) кога и да паднеше струја се исклучуваше скрос. Не се уклучуваше батеријата. Вчера го тестирав со новата батерија од Anhoch и исто ми направи, со што UPSот сам си се исклучи (се уклучи црвеното светло). Работата е што воопшто не ја уклучува батеријата ако има уреди уклучено на него, а ако нема уклучено уреди тогаш се уклучува батеријата.
(Во Anhoch во понеделникот земав од Hantol UPS со што почна да смрди на пластика па го вратив :) )
Ама да не идам надвор од тема, го одеснов во Login и ќе видам што ќе кажат таму, ако имам пак некој проблем ќе пишам тема.

Секако ако беше во право ќе се сложев, ама барав да го отворeше да види внатре дали е све во ред, за скапоценото време што му го истрошив ќе му платев. Ако неможе да се поправи тогаш во ѓубре и чао :)
Лани имаше право за кабелот за лаптоп и затоа го препорачував пошто на други места кога го носев врска немаа да го средат како што треба, и секако ќе му останев муштерија да не ми се испонашаше на ваков непотребен начин.

Него не верувам дека напајањето ми прави проблем, го имам уклучено моментално на обичен продолжен кабел и не гаси воопшто.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Не се сеќавам колку го имав платено мислам дека го земав во 2014 од DDCom од кога стариот UPS ми прегоре. Лани му се случи му протече старата батерија со што го однесов во Логин и му сменија нова, ама воопшто не функционираше како што треба од тогаш UPSот. Не беше често да снема струја лани па неможев да тестирам **snip**

Другар, не дека сакам да тролам ама не мора да чекаш бе струја да снема за да тестираш упс :)

Ако не ти е под гаранција (а не видов дека спомна), не би се замарал со поправки и дијакностики на тоа Njoy упс. ( па уште и претпоставувам гембирд батерија е сега внатре).

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
RAM
Video card
DELL
OS
Windows 7
Другар, не дека сакам да тролам ама не мора да чекаш бе струја да снема за да тестираш упс :)

Ако не ти е под гаранција (а не видов дека спомна), не би се замарал со поправки и дијакностики на тоа Njoy упс. ( па уште и претпоставувам гембирд батерија е сега внатре).
Не е под гаранција мислам (имаше 1 година)
Гембирд е :)
Викаш ок е таа батерија или не баш?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Како што би напишале некои медиуми, Приказна од сомнителен карактер. И јас имам бркано клиенти, со нормален тон и на што е можно покултурен начин, бидејќи има луѓе што не се разбираат од збор, меѓутоа досега не ми се погодил некој курназ да ми вика или да ме учи како да работам и што да работам, е ако се погоди, ништо чудно и јас да изреагирам вака, да си признаам поштено.

Мора да се почитува сервисерот и неговиот збор, не да му инсистираш и да навалуваш. Сигурно не му е прв апарат што му паѓа во рака и веќе ги има научено на памет како дишат. Ниту има, ниту сака да губи време да ти објаснува што е како е. Според мене, веројатно увидел дека е некое ѓубре и не сакал да се замара, па да мора да ти наплати, па за два дена пак да му се враќаш и да рекламираш и тој пак да биде зијан. Тоа се вика искуство.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Не е под гаранција мислам (имаше 1 година)
Гембирд е :)
Викаш ок е таа батерија или не баш?

Од мое искуство не е. Ама не сум ни сретнал добри батерии кај нас или незнам кај да ги барам. Мене гембирд ми траат пола година пред да почнат да попуштаат повеќе од пола капацитет. Мада можда и хантол упс-ата што ги имам ги упропастуваат не викам не.

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
RAM
Video card
DELL
OS
Windows 7
Како што би напишале некои медиуми, Приказна од сомнителен карактер. И јас имам бркано клиенти, со нормален тон и на што е можно покултурен начин, бидејќи има луѓе што не се разбираат од збор, меѓутоа досега не ми се погодил некој курназ да ми вика или да ме учи како да работам и што да работам, е ако се погоди, ништо чудно и јас да изреагирам вака, да си признаам поштено.

Мора да се почитува сервисерот и неговиот збор, не да му инсистираш и да навалуваш. Сигурно не му е прв апарат што му паѓа во рака и веќе ги има научено на памет како дишат. Ниту има, ниту сака да губи време да ти објаснува што е како е. Според мене, веројатно увидел дека е некое ѓубре и не сакал да се замара, па да мора да ти наплати, па за два дена пак да му се враќаш и да рекламираш и тој пак да биде зијан. Тоа се вика искуство.
Нормално, и имав само почит према сервисерот пошто лани ми го среди лаптопот и му бев редовен клиент, и имав верување дека ќе може да го среди и UPSот. Ако речеше срање е UPSов фрли го не се поправа ќе го направев тоа, немаше да се замарам да пишувам цела статија како се испонаша со мене. Сепак сакав да видам ако има шанса пред да земам нов :)
Не сум некој што се меша во други во работата и нема зашто би се мешал. Признавам дека врска немам од средување електронични уреди, ама сериозно не работеше дома, а ме убедуваше дека е исправен. Да беше исправен зашто би го носел на сервис?

Него дали работиш на UPS уреди? Можеш да ми оставиш контакт?

Од мое искуство не е. Ама не сум ни сретнал добри батерии кај нас или незнам кај да ги барам. Мене гембирд ми траат пола година пред да почнат да попуштаат повеќе од пола капацитет. Мада можда и хантол упс-ата што ги имам ги упропастуваат не викам не.
Него за тестирањето, не ми ни падна на ум да го испробав пред тоа, мислев дека го средија ама еве неколку пати кога снема струја годинава се познаваше дека нешто е расипано, во последно време сам од себе си се гасеше. А кој Hantol модел го имаш? Ја земав еден сомнителен пред некој ден и одма им го вратов од Anhoch пошто смрдеше на изгорена пластика.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Него за тестирањето, не ми ни падна на ум да го испробав пред тоа, мислев дека го средија ама еве неколку пати кога снема струја годинава се познаваше дека нешто е расипано, во последно време сам од себе си се гасеше. А кој Hantol модел го имаш? Ја земав еден сомнителен пред некој ден и одма им го вратов од Anhoch пошто смрдеше на изгорена пластика.

1x Hantol HU3000-L
2x Hantol HU1500

Да не мирисало на ново? Знаат понекогаш и упс-а и напојувања да имаат чуден мирис.

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
RAM
Video card
DELL
OS
Windows 7
1x Hantol HU3000-L
2x Hantol HU1500

Да не мирисало на ново? Знаат понекогаш и упс-а и напојувања да имаат чуден мирис.
Го земав најевтиниот.
http://www.anhoch.com/product/39395/ups-hantol-650va-wavr-surge-protection-hu650
Можно е, само ептен до следен ден многу оштро мирисаше. Си помислив да не е нешто неисправно со него па го вратив.

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
RAM
Video card
DELL
OS
Windows 7

Друже и да ми веруваш и да не ми веруваш за инцидентов, сигурно ти не би постапил со клиент на овој начин, пак и да е во право и да не е. Ако е лош уред не се поправа, нормално нема што да се замараш и ќе кажеш што е работата. Ако почне да соли памет пак ќе му објасниш не се поправа и зошто треба да го фрли во ѓубре и комплетно се сложувам со тоа што го пиша. Ама да ми се издерава некој и да ме убедува дека работи и покрај тоа што пробав на најфин начин да објаснам што се случува со уредов, и на крај уште да ми излегува демек да се тепа со мене што неговот его не прифаќа критика а ја сум бил ненормалниот, е тогаш стварно овде не гледам професионалност и искуство со работа со клиенти. Тоа е тоа што го мислам. Во никој случај не му кажував како да си ја работи работата, само го замолив да го отвори внатре уредот и да види ако е во ред пред да го фрлам во ѓубре еве на пример, и нормално ќе му платев за тоа. И ја секој ден се расправам со разни клиенти што ми делат памет па не ми се има случено да повишам глас на некој. Искрено да ве немаше вас сервисерите ќе се удиравме од зид како робот без командa и затоа "thanks for everything" :)

Извини за дупли пост ама не можев да го едитирам претходниот.

Последна промена:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
УПС е овоа не напојување за компјутер .

Знам што е, но доколку сервисерот тврдел дека УПСот е во ред, и проблемот е до компјутерот, ако имаш дефектно напојување, безразлика далии е во ред УПСот или не, компјутерот може да гаси. Мислам погрешно си ме разбрал :). Али @ScatterA веќе пробал да го уклучи на обичен продолжителен и не му прави проблееми, значи до УПСот е.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Пофалба до електровизија, љубезни и го средија ТВ-то за 1 ден.

Ако некој се сеќева проблемот е од сликата подоле, прашина била ја исчистиле сега uniformity e како нов. Браво, само едно комбе да си набават да не се мучиме.

И малце се заебани за наоѓање, локацијата е тука ако некој бара, мада девојчето што е на прием се изнамачи да објасни.

Χάρτες Google

G-C6O5sce7pRqnD_4cVkj09Qw8yeod0fhKeWDTSEQS80Md4dp39xxODLN0UFyGIyhzoD-Taoley8y-cJ112NQB9nhr8p8N4cCfLdNIi-wQkIsADbzva0er6ev-NzCOaCzTy2KRPJFICh9Jkgdu6UYPseu0ETzmqAuLwi79rJ0Lo6oS3DkymhJalUuUDlE-V-hyfxR4ZmwyBdK7nbG6yovdFYiyseNLMhz4vwHjmX119Ay2zZ7lrPLIGuxHDFpW3sTp1vZa8MX5ftrVBHoPnVbK9UaiyJT3iSt2a42um04mekPKZadyxiJ4Livl2kPVylpbwVG9Uh8NHcSvbY50mi4PFMBueEyykKYjnPS3GdKHWr2ggnbb0ZdcFoerhSyuXvbDLyWnUoZzSz_GBwRBAO_cZ6WZQwf3JBeG2EqfdLOb_tsNA7DzQtf3kWWWs0pPAGFTWCo94QM6InEbz5YaApAT7zVE9W6g5wkoYvY_zRKYV4NSlPWddT7HIIK1Wn0zku4-g28Y77lmAMeL4xEIQX1MjViIao-SBWk6mOqsQ1CiCW-9vrgXuXANVZjcnsgXPFC96TEkhYCnq3DGp_Og2-8PeplPBrZuCoj5ek0fdZhL-QXMrl1e5PC4DOncWBgj-ID4LUx69SGvh__jAVb4EMOIjyvYU0_JZ5=w1779-h851-no

hltSy4XIpsTYp6ZUs5rww_CJA3ggTk6Q9ElYUE5Kctw1ZY1X9g9rvJKPhdtnidAnGJeOAEQqm7sfbVv9xD4dEXSC68NsEeqh7md4_MSdeCJQjHWMmvJEzzE90T16EDq4ug7gGo7Z7SnDN9jTGMnRWq41w2XFw70rw5OUHq1r0XCe6-T4wR7t5RG7_7-WWtmMibRu89yz361HUS7nzhYCXKH84-E8nRB-gNQ5jPgergsXdZM137sjAf305l2F7RNdUASYIA6lo_5sFf1x_03rk6YFu2b-vy8Ci6FWZGsLrSVjxI66_7jyV7gwM_jr4GiOy0LN8gGTxiSgUlo-0bbIZewRxZqkc_-x5Itnmy9BSLAsJV6qGBXchWc6y198oX0BjWXO9zyrHryg9GURdhFPDqPuTMEcAWGjef8rKH8sDseQrEs8KlfYm39_jcnXGq_2eok_b9muBOAqDJnt2aECVdcMHoQSWDRd_VXJ2Deo1DOGsWYz_ltyu6QqWo4XrS31__Ml9GoXVgkt0kfmBc61AoG2dJ-tnjJV1ADKiSKKFRXiOfLKm19X4ESi_dAgmM1OTWL7Ce6RVKUlGsFg9jTehEp5i7Y5OUz_hXZFkdBXEJQi-Xl9uC8O8ClNQIX7hvrzpAbq3EtbpePB34kF3mkXSBdKIeGgxnIl=w1011-h758-no

draganamon

lurker
24 јануари 2016
702
910
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Позитивно искуство со Сервис Македонија
www.servismakedonija.mk
Сушара Beko купена од Нептун во Октомври 2014 година со 5 години гаранција наеднаш престана да работи (гаранција валидна до Октомври 2019).
Се јавив, ми побараа модел, број на фискална и ми направија налог. Наредниот ден дојде сервисер дома, и веднаш ја среди.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Позитивно искуство со Сервис Македонија
www.servismakedonija.mk
Сушара Beko купена од Нептун во Октомври 2014 година со 5 години гаранција наеднаш престана да работи (гаранција валидна до Октомври 2019).
Се јавив, ми побараа модел, број на фискална и ми направија налог. Наредниот ден дојде сервисер дома, и веднаш ја среди.

знае оваа твојава кога да се расипе :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно