kjosmofon
Баниран/a
на форумов е ставан повеќе пати, барај закон за заштита на потрошувачи, или чичко гугл
колку што разбрав дечкото веќе земал од Анхоч друга батерија и сценарио 2 по втор пат сервисерот му се испонашалups користи оловни батерии , ова се симптоми на пробиена ќелија, некој кој работи со упс треба да ти замени нова батерија и да тестира. Ако е скап упс се исплати добра батерија е 1500 ден а сигурно 1000 ден ќе ти наплати за потрошено време, доколку е кинезарија од 2000 ден не си играј купи си нов упс
Нов УПС купил од Анхоч и ја однел да му ја ( заменат )ups користи оловни батерии , ова се симптоми на пробиена ќелија, некој кој работи со упс треба да ти замени нова батерија и да тестира. Ако е скап упс се исплати добра батерија е 1500 ден а сигурно 1000 ден ќе ти наплати за потрошено време, доколку е кинезарија од 2000 ден не си играј купи си нов упс
УПС е овоа не напојување за компјутер .Блех, и да бил во правоо сервисерот, не смеел така да се понаша. Можел слободно да ти рече да му го однесеш компјутерот, да го приклучи кај нив на стабилна струја, и да провери што е проблемот. Иначе, убаво би било ти сега тоа да го провериш. Ако кај тебе не е стабилно, носи го компјутерот кај комшија/другар, и оптерети го (бенчмарк некој). Види дали ќе се изгаси. Можеби и напојувањето ти откажува.
Не се сеќавам колку го имав платено мислам дека го земав во 2014 од DDCom од кога стариот UPS ми прегоре. Лани му се случи му протече старата батерија со што го однесов во Логин и му сменија нова, ама воопшто не функционираше како што треба од тогаш UPSот. Не беше често да снема струја лани па неможев да тестирам, а неколку пати (оваа година почесто) кога и да паднеше струја се исклучуваше скрос. Не се уклучуваше батеријата. Вчера го тестирав со новата батерија од Anhoch и исто ми направи, со што UPSот сам си се исклучи (се уклучи црвеното светло). Работата е што воопшто не ја уклучува батеријата ако има уреди уклучено на него, а ако нема уклучено уреди тогаш се уклучува батеријата.ups користи оловни батерии , ова се симптоми на пробиена ќелија, некој кој работи со упс треба да ти замени нова батерија и да тестира. Ако е скап упс се исплати добра батерија е 1500 ден а сигурно 1000 ден ќе ти наплати за потрошено време, доколку е кинезарија од 2000 ден не си играј купи си нов упс
Блех, и да бил во правоо сервисерот, не смеел така да се понаша. Можел слободно да ти рече да му го однесеш компјутерот, да го приклучи кај нив на стабилна струја, и да провери што е проблемот. Иначе, убаво би било ти сега тоа да го провериш. Ако кај тебе не е стабилно, носи го компјутерот кај комшија/другар, и оптерети го (бенчмарк некој). Види дали ќе се изгаси. Можеби и напојувањето ти откажува.
Не се сеќавам колку го имав платено мислам дека го земав во 2014 од DDCom од кога стариот UPS ми прегоре. Лани му се случи му протече старата батерија со што го однесов во Логин и му сменија нова, ама воопшто не функционираше како што треба од тогаш UPSот. Не беше често да снема струја лани па неможев да тестирам **snip**
Не е под гаранција мислам (имаше 1 година)Другар, не дека сакам да тролам ама не мора да чекаш бе струја да снема за да тестираш упс
Ако не ти е под гаранција (а не видов дека спомна), не би се замарал со поправки и дијакностики на тоа Njoy упс. ( па уште и претпоставувам гембирд батерија е сега внатре).
Не е под гаранција мислам (имаше 1 година)
Гембирд е
Викаш ок е таа батерија или не баш?
Нормално, и имав само почит према сервисерот пошто лани ми го среди лаптопот и му бев редовен клиент, и имав верување дека ќе може да го среди и UPSот. Ако речеше срање е UPSов фрли го не се поправа ќе го направев тоа, немаше да се замарам да пишувам цела статија како се испонаша со мене. Сепак сакав да видам ако има шанса пред да земам новКако што би напишале некои медиуми, Приказна од сомнителен карактер. И јас имам бркано клиенти, со нормален тон и на што е можно покултурен начин, бидејќи има луѓе што не се разбираат од збор, меѓутоа досега не ми се погодил некој курназ да ми вика или да ме учи како да работам и што да работам, е ако се погоди, ништо чудно и јас да изреагирам вака, да си признаам поштено.
Мора да се почитува сервисерот и неговиот збор, не да му инсистираш и да навалуваш. Сигурно не му е прв апарат што му паѓа во рака и веќе ги има научено на памет како дишат. Ниту има, ниту сака да губи време да ти објаснува што е како е. Според мене, веројатно увидел дека е некое ѓубре и не сакал да се замара, па да мора да ти наплати, па за два дена пак да му се враќаш и да рекламираш и тој пак да биде зијан. Тоа се вика искуство.
Него за тестирањето, не ми ни падна на ум да го испробав пред тоа, мислев дека го средија ама еве неколку пати кога снема струја годинава се познаваше дека нешто е расипано, во последно време сам од себе си се гасеше. А кој Hantol модел го имаш? Ја земав еден сомнителен пред некој ден и одма им го вратов од Anhoch пошто смрдеше на изгорена пластика.Од мое искуство не е. Ама не сум ни сретнал добри батерии кај нас или незнам кај да ги барам. Мене гембирд ми траат пола година пред да почнат да попуштаат повеќе од пола капацитет. Мада можда и хантол упс-ата што ги имам ги упропастуваат не викам не.
Него за тестирањето, не ми ни падна на ум да го испробав пред тоа, мислев дека го средија ама еве неколку пати кога снема струја годинава се познаваше дека нешто е расипано, во последно време сам од себе си се гасеше. А кој Hantol модел го имаш? Ја земав еден сомнителен пред некој ден и одма им го вратов од Anhoch пошто смрдеше на изгорена пластика.
Го земав најевтиниот.1x Hantol HU3000-L
2x Hantol HU1500
Да не мирисало на ново? Знаат понекогаш и упс-а и напојувања да имаат чуден мирис.
Друже и да ми веруваш и да не ми веруваш за инцидентов, сигурно ти не би постапил со клиент на овој начин, пак и да е во право и да не е. Ако е лош уред не се поправа, нормално нема што да се замараш и ќе кажеш што е работата. Ако почне да соли памет пак ќе му објасниш не се поправа и зошто треба да го фрли во ѓубре и комплетно се сложувам со тоа што го пиша. Ама да ми се издерава некој и да ме убедува дека работи и покрај тоа што пробав на најфин начин да објаснам што се случува со уредов, и на крај уште да ми излегува демек да се тепа со мене што неговот его не прифаќа критика а ја сум бил ненормалниот, е тогаш стварно овде не гледам професионалност и искуство со работа со клиенти. Тоа е тоа што го мислам. Во никој случај не му кажував како да си ја работи работата, само го замолив да го отвори внатре уредот и да види ако е во ред пред да го фрлам во ѓубре еве на пример, и нормално ќе му платев за тоа. И ја секој ден се расправам со разни клиенти што ми делат памет па не ми се има случено да повишам глас на некој. Искрено да ве немаше вас сервисерите ќе се удиравме од зид како робот без командa и затоа "thanks for everything"Како што би напишале некои медиуми, Приказна од сомнителен карактер. И јас имам бркано клиенти, со нормален тон и на што е можно покултурен начин, бидејќи има луѓе што не се разбираат од збор, меѓутоа досега не ми се погодил некој курназ да ми вика или да ме учи како да работам и што да работам, е ако се погоди, ништо чудно и јас да изреагирам вака, да си признаам поштено.
Мора да се почитува сервисерот и неговиот збор, не да му инсистираш и да навалуваш. Сигурно не му е прв апарат што му паѓа во рака и веќе ги има научено на памет како дишат. Ниту има, ниту сака да губи време да ти објаснува што е како е. Според мене, веројатно увидел дека е некое ѓубре и не сакал да се замара, па да мора да ти наплати, па за два дена пак да му се враќаш и да рекламираш и тој пак да биде зијан. Тоа се вика искуство.
дали работиш на UPS уреди?
УПС е овоа не напојување за компјутер .
Кој конкретно? Инет? Аитоникс? Ги има повеќе...Ima nekoj iskustvo so Lenovo servisot?
Позитивно искуство со Сервис Македонија
www.servismakedonija.mk
Сушара Beko купена од Нептун во Октомври 2014 година со 5 години гаранција наеднаш престана да работи (гаранција валидна до Октомври 2019).
Се јавив, ми побараа модел, број на фискална и ми направија налог. Наредниот ден дојде сервисер дома, и веднаш ја среди.
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден