anonimen12
hello world
- 7 јуни 2012
- 372
- 44
богаме како што гледам нема друг начин , Фала пријателе Ч)
Како не го видов ова порано.Според симптомите - DHCP серверот на рутерот е укомиран и не ти доделува динамички адреси. Фино лепо ѕирни кај другиве која им е IP адресата и гејтвеј и додели си статичка што е од тој опсег. Ако те испцуе дека веќе постои таква, смени ја за едно бројче. После некое време ќе се ресетира рутерот и ќе ти додели (ако те мрзи да чепкаш сам) и веќе ќе немаш проблем и пак ако се укомира.
Важи и во други земји, не само кај ружниот сосед.
Backup на EFS партицијата е првото нешто што си требал да го направиш, пред да флешуваш други ромови (покрај фабричкиот). Затоа направи си одма.Го прашав истово и на други форуми ама за секој случај ако некој знае да ми помогне да си прашам и тука, ваљда не е на одмет.
Aј малку помош ми треба ваш совет.
Иам Оптимус Г што го рутнав/отклучив бутлоудерот и иам CWM рекавери. Пробувам да му најдам асален стабилен ром што ми се сфиѓа и после 3-4 пробани завршив на AOSPAL paranoid android. Верзијата е 5.1.1 си работи мазно се тоа супер. Е сеа го иам следниов проблем. На ВИП сум, иам усим картица и 4Г LTE 9гб интернет во договорот, си работи на друг телефон топ си фура со 50мегабита UL/DL неам замерки, ама на овој ром не работи тоа најсјајно. Реално, на ниеден не работеше ама тие имаа и други фрки па затоа завршив на овој. 3Г работи супер т.е. H+, некад паѓа и на H шо малце ме нервира. Ако го стаам на prefer LTE ондак не само шо не се префрла на LTE туку и констнатно периодично губам мрежа (на некои 15 минути по цела минута неам мрежа), и морам да го вратам пак на prefer 3Г за да не трипа вака.
Е сеа, најдов ова што се всушност .зип-ови флешабилни со модеми од оригинал .кдз-а извадени за оптимусов мој. Мемберот што ги постирал има позната репутација на девелопер за оптимусов а и постовите доле го валидираат дека е ок хостираното.
Е сеа прашањево ми е.
Дали ако флешнам 20а/б модем на мојов ќе се опраи? Дали можам да заебам нешто? Што да бекапирам? ЕFS? Можам да сјебам IMEI? Страв ми е да не заебам зашо после ако треба да рефлешнам .kdz нема да сака (пробував) пошо си имаат некоја фрка, па ќе треба да барам tot фајлови па со тоа да се ашкам, а се трпи вака 3г место 4г ама па коа го плаќам зошто да го немам.
едит: јас сум isakkeyten на тој форум и мое е последното тековно мислење, прашав таму ама некако ме фаќа склет дур ми вратат не ми се чека, а и по асално ќе се разбереме тука на македонски![]()
Мислам дека иам стар мануелен ЕФС бекап чеј баш да ѕирнам низ писиво.Backup на EFS партицијата е првото нешто што си требал да го направиш, пред да флешуваш други ромови (покрај фабричкиот). Затоа направи си одма.
Второ, пред да менуваш радиа на телефонот, направи си Nandroid backup (од CWM се прави тоа) и префрли копија од Nandroid-от на компјутер за секој случај.
На крај, менувај ги радијата и види што ќе ти функционира. Ако нешто ти се зезне, имаш backup на EFS што ќе ти го спаси ИМЕИ-от и имаш Nandroid што ти е слика од целиот телефон во моментот кога ја правиш.
едит: го најдов ова низ писи
Ако не ти бил вклучен Google+ (Google Photos) автоматски да синхронизира, тогаш ги немаш..Дечки, можам ли некако да ги повратам најверојатно избришани фотографии од Samsung Galaxy S4? Сега отварам во галерија и гледам нема ниедна фотографија освен wallpaper-от. Можно е сами да се избришат или јас погрешка сум ги избришал? Најверојатно јас погрешка ги избришав.
Ако не ти бил вклучен Google+ (Google Photos) автоматски да синхронизира, тогаш ги немаш..
Неможе.. Т.е. многу тешко.. Треба да правиш recovery на РС како мемориска картичка/усв и можда нешто ако не е пребришано да се појави. Но, тој процес може да избрише и други фајлови, така да можеш без софтвер да останеш
Ако си спремен дечко, ќе мораш да имаш Кастом Рековери и да знаеш со adb push команда да убациш РОМ на празна картица и да го флешнеш.. Ако не, нема да старта..
Да беше Ми телефон, со една команда све ново тураши башка имаш Ми Клауд плус за слики..
Prv pat se logiras, se vklucuva, i podesuvas dali celo vreme ili samo na wifi da sync-a i tolku, go ostavasАа не планирам многу да чепкам, мада и немав којзнае колку важни слики. Ајде па ќе се сликам...А сега кога ќе ги пушрам Google Photos автоматски ќе ги прикачува или треба јас мануелно?
Prv pat se logiras, se vklucuva, i podesuvas dali celo vreme ili samo na wifi da sync-a i tolku, go ostavas![]()
И го проверуваш во сетингс до кај е...Tnx bro.![]()
http://www.aliexpress.com/wholesale...0&initiative_id=AS_20150821110734&needQuery=yФутроли и скрин протектори за Лумиа 535 низ Скопјево кај има.... прашав у Ледиком,таму немале....
Братче јас гледав на Алиекспрес,али неможам уште да нарачам неам 18че,нит картичка затоа барам низ Скопјево некоја мобилара било која ...