Екстра ТВа беа тие, за добра black friday цена. Се мислев да купам, ама не можев да си го оправдам. Овој што го имам барем 5 години стаж да истера.Истата тактика со графичките на newegg купи 3080ка и еве ти матична некоја со неа во bundle. Само што ова доста поскапо ќе кошта. Знаат дека има побарувачка и ќе си чистат и залиха на телевизори заедно со него.
Така е у право си. За првиот пат стварно имаше опција за преднарачка. Ама сега тука се и нема абер од преднарачка. Ради тоа и пишуваме. За првиот пат никој не збори. Сам сум си крив што не нарачав на време. Ама сега ако не дадат за преднарачка нема да биде фер.мое искуство, пишаа Галерија на Фејс дека почнува pre-order, отворив Галерија, се логирав, си ја платив конзолата (цел ден имаше скоро достапно од тие првите 64 + 6 што ги имаше), по два месеца ми се јавија неколку дена пред relese датумот да потврдат за испорака. Ми ја донесоа на release day.
Нит знам некој у Галерија нит видов некој освен дечкото што ја испорача
А тоа муабетот 60 козонли на милион мислам стварно .. Галерија тоа го диктира хаха немаат пари ете да донесат повеќе хахаха а ич не е хаос по цел свет со побарувачка
Правев муабет со шпедицијата што ги царини. Они ми кажаа колку паричиња се стигнати.Работам во шпедиција и затоа знам. Твое е дали ќе веруваш или неДокажи. Јас како што знам немаше опција ниту за резервација ниту за преднарачка. Можеби грешам, но не верувам дека би одбиле да ти продадат или да ти резервираат уред доколку си се јавел на време.
Од каде па сега ти знаеш колку точно им се стигнати? Да ни се практикант на царина?
As I said, критикувајте ги Sony и the scalpers, не Галерија.![]()
Брат политика на сони е да има преднарачки ради пандемијава нели. И никој не очекува дека ќе пуштат 1000 парчиња во Македонија да се разбереме. Ама тоа што ќе стигне биди фер и стај го на преднарачка ако не цело барем пола од пратката.Првиот пат се си беше ок и никој не се бунеше за тоа.Вака дечки, шала на страна ама не е комплицирана работава. Гледајќи го интересот во МК, има две варијанти само:
Искрено освен ако експлицитно не им е наредено против преднарачки, не гледам зашто сега пак не би го правеле истото како и претходно. Парите ќе си ги добијат однапред, конзолите ќе стигнат и тоа е тоа.
- Sony не даваат инфо колку конзоли ќе пратат и кога, заради тоа Галерија не пушта преднарачка. Криви се Сони и нема што да се истурате на Галерија
- Галерија има инфо за конзоливе и може да прави преднарачки, ама од X причина не сака. Тогаш Галерија се криви бидејќи постапуваат несериозно
Нигде нема преднарачка на веќе излезна конзола. Со оглед на пазарот тука и 70 конзоли по нарачка се зачудувачки многу.Вака дечки, шала на страна ама не е комплицирана работава. Гледајќи го интересот во МК, има две варијанти само:
Искрено освен ако експлицитно не им е наредено против преднарачки, не гледам зашто сега пак не би го правеле истото како и претходно. Парите ќе си ги добијат однапред, конзолите ќе стигнат и тоа е тоа.
- Sony не даваат инфо колку конзоли ќе пратат и кога, заради тоа Галерија не пушта преднарачка. Криви се Сони и нема што да се истурате на Галерија
- Галерија има инфо за конзоливе и може да прави преднарачки, ама од X причина не сака. Тогаш Галерија се криви бидејќи постапуваат несериозно
Нигде нема преднарачка на веќе излезна конзола. Со оглед на пазарот тука и 70 конзоли по нарачка се зачудувачки многу.
Тоа е невозможно од логистички причини, главно што незнаат кога ќе добијат. Во таков случај ќе биде нели требаше на 15ти а денес е 17ти, јас го платив итн итн. Да не се правиме дека не би имало разно разни проблеми со овој народ тука.Преднарачка на нова пратка? Ако знам дека ќе добијам 30 парчиња, ставам залиха на веб и може секој да нарача.
Тоа е невозможно од логистички причини, главно што незнаат кога ќе добијат. Во таков случај ќе биде нели требаше на 15ти а денес е 17ти, јас го платив итн итн. Да не се правиме дека не би имало разно разни проблеми со овој народ тука.
Имаа точен датум, 15ти. Ама царина наша јебига. Бонус, на конзоли не се плаќа царина.Затоа реков ако имаат точна количина и точен датум.
Така е. Ама се плаќа 18% ДДВИмаа точен датум, 15ти. Ама царина наша јебига. Бонус, на конзоли не се плаќа царина.![]()
Мора на царина одма? Како и да е, документи мора да пројдат.Така е. Ама се плаќа 18% ДДВ![]()
Мора на царина одма. Ти да го порачаш од интернет и да ти дојде преку пошта нема да платиш царина пошто е 0%, ама ДДВ 18% ќе си платиш.Мора на царина одма? Како и да е, документи мора да пројдат.
BTW пошто си шпедиција, од кај идат? Бугарија, Грчка, Маѓарска? Пошо мојава на маѓарски кутијата.![]()
Уште на царина сеI sea od kaj da kupime ps5 tolku cekavme za dzabe![]()
Не ме држи за збор, ама мое мислење е дека е точно ова што што ми кажаа.Epa super se znae kako se funkcionira vo skapanava drzava ke cekame do mart izgleda stvarno
Баш така, немојте само да ја земете информацијава 100 посто дека е така, не можам да гарантирам(иако не гледам причина да ме лаже дечкото)Сега јасно ми е зашто стигаа нотификации отстранети сте од листа на чекање. Најлесно е така. Демек голема побарувачка па ради тоа стигале такви нотификации. Така ми кажа дечкото што работи. А уствари се е однапред ветено. Имаат среќа што се затворени границите, не заслужуваат да се купи од кај нив ама тоа е.