Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

deadpool

hello world
31 декември 2018
272
343
Мене ме занима самиот Сони да не си скалпира. Си пуштиле ботови да си ги откупат конзоливе и ете 33к продале на Ебај.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Истата тактика со графичките на newegg купи 3080ка и еве ти матична некоја со неа во bundle. Само што ова доста поскапо ќе кошта. Знаат дека има побарувачка и ќе си чистат и залиха на телевизори заедно со него.
Екстра ТВа беа тие, за добра black friday цена. Се мислев да купам, ама не можев да си го оправдам. Овој што го имам барем 5 години стаж да истера.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Ете јас цел живот мислев дека елитата кај нас, со Џек Даниелс, ко**ин и прос**тутки си има работа, кога уствари они Сони играле. Текен ако не си ја свртел, автоматски те деградираат во земјоделец.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Сега читам на хрватски форум таму и плаќале однапред уште во ноември, а сега им одложуваат и им викаат дека конзолите ќе ги добијат во јануари.

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
мое искуство, пишаа Галерија на Фејс дека почнува pre-order, отворив Галерија, се логирав, си ја платив конзолата (цел ден имаше скоро достапно од тие првите 64 + 6 што ги имаше), по два месеца ми се јавија неколку дена пред relese датумот да потврдат за испорака. Ми ја донесоа на release day.
Нит знам некој у Галерија нит видов некој освен дечкото што ја испорача :)

А тоа муабетот 60 козонли на милион мислам стварно .. Галерија тоа го диктира хаха немаат пари ете да донесат повеќе хахаха а ич не е хаос по цел свет со побарувачка
Така е у право си. За првиот пат стварно имаше опција за преднарачка. Ама сега тука се и нема абер од преднарачка. Ради тоа и пишуваме. За првиот пат никој не збори. Сам сум си крив што не нарачав на време. Ама сега ако не дадат за преднарачка нема да биде фер.
Мислењето е автоматски споено:

Докажи. Јас како што знам немаше опција ниту за резервација ниту за преднарачка. Можеби грешам, но не верувам дека би одбиле да ти продадат или да ти резервираат уред доколку си се јавел на време.

Од каде па сега ти знаеш колку точно им се стигнати? Да ни се практикант на царина?

As I said, критикувајте ги Sony и the scalpers, не Галерија. :)
Правев муабет со шпедицијата што ги царини. Они ми кажаа колку паричиња се стигнати.Работам во шпедиција и затоа знам. Твое е дали ќе веруваш или не

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Вака дечки, шала на страна ама не е комплицирана работава. Гледајќи го интересот во МК, има две варијанти само:

• Sony не даваат инфо колку конзоли ќе пратат и кога, заради тоа Галерија не пушта преднарачка. Криви се Сони и нема што да се истурате на Галерија
  • Галерија има инфо за конзоливе и може да прави преднарачки, ама од X причина не сака. Тогаш Галерија се криви бидејќи постапуваат несериозно
Искрено освен ако експлицитно не им е наредено против преднарачки, не гледам зашто сега пак не би го правеле истото како и претходно. Парите ќе си ги добијат однапред, конзолите ќе стигнат и тоа е тоа.

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Вака дечки, шала на страна ама не е комплицирана работава. Гледајќи го интересот во МК, има две варијанти само:

• Sony не даваат инфо колку конзоли ќе пратат и кога, заради тоа Галерија не пушта преднарачка. Криви се Сони и нема што да се истурате на Галерија
  • Галерија има инфо за конзоливе и може да прави преднарачки, ама од X причина не сака. Тогаш Галерија се криви бидејќи постапуваат несериозно
Искрено освен ако експлицитно не им е наредено против преднарачки, не гледам зашто сега пак не би го правеле истото како и претходно. Парите ќе си ги добијат однапред, конзолите ќе стигнат и тоа е тоа.
Брат политика на сони е да има преднарачки ради пандемијава нели. И никој не очекува дека ќе пуштат 1000 парчиња во Македонија да се разбереме. Ама тоа што ќе стигне биди фер и стај го на преднарачка ако не цело барем пола од пратката.Првиот пат се си беше ок и никој не се бунеше за тоа.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
460
647

Нигде нема преднарачка на веќе излезна конзола. Со оглед на пазарот тука и 70 конзоли по нарачка се зачудувачки многу.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.426
5.585
Гледајте ги работите малку и од страната на Галерија.
Имаат многу поголема побарувачка на конзоли во однос на лагер, а не смеат да ја зголемат цената. :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Нигде нема преднарачка на веќе излезна конзола. Со оглед на пазарот тука и 70 конзоли по нарачка се зачудувачки многу.

Преднарачка на нова пратка? Ако знам дека ќе добијам 30 парчиња, ставам залиха на веб и може секој да нарача.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
460
647
Преднарачка на нова пратка? Ако знам дека ќе добијам 30 парчиња, ставам залиха на веб и може секој да нарача.
Тоа е невозможно од логистички причини, главно што незнаат кога ќе добијат. Во таков случај ќе биде нели требаше на 15ти а денес е 17ти, јас го платив итн итн. Да не се правиме дека не би имало разно разни проблеми со овој народ тука.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Тоа е невозможно од логистички причини, главно што незнаат кога ќе добијат. Во таков случај ќе биде нели требаше на 15ти а денес е 17ти, јас го платив итн итн. Да не се правиме дека не би имало разно разни проблеми со овој народ тука.

Затоа реков ако имаат точна количина и точен датум.

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Мора на царина одма? Како и да е, документи мора да пројдат.
BTW пошто си шпедиција, од кај идат? Бугарија, Грчка, Маѓарска? Пошо мојава на маѓарски кутијата. :)
Мора на царина одма. Ти да го порачаш од интернет и да ти дојде преку пошта нема да платиш царина пошто е 0%, ама ДДВ 18% ќе си платиш.
Иначе од каде иде појма немам. Не го прашав тоа. Го прашав само дали се стигнати и ми потврди и ми рече дека се 64 парчиња.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
460
647
I sea od kaj da kupime ps5 tolku cekavme za dzabe :D
Уште на царина се
b8a7641602db0cdc7d9c1761e5718112.jpg

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Добив инфо од вработен дека сите плејки се ветени, стигнати се само со диск, ако има некое откажување може да пуштат, ама тешко и тоа да биде. :(

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Сега јасно ми е зашто стигаа нотификации отстранети сте од листа на чекање. Најлесно е така. Демек голема побарувачка па ради тоа стигале такви нотификации. Така ми кажа дечкото што работи. А уствари се е однапред ветено. Имаат среќа што се затворени границите, не заслужуваат да се купи од кај нив ама тоа е.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Сега јасно ми е зашто стигаа нотификации отстранети сте од листа на чекање. Најлесно е така. Демек голема побарувачка па ради тоа стигале такви нотификации. Така ми кажа дечкото што работи. А уствари се е однапред ветено. Имаат среќа што се затворени границите, не заслужуваат да се купи од кај нив ама тоа е.
Баш така, немојте само да ја земете информацијава 100 посто дека е така, не можам да гарантирам(иако не гледам причина да ме лаже дечкото)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно