Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

Venods

read-only
18 јануари 2021
12
14
Ајде еден совет во дилема сум дали да купам ПС5 Слим или ПС5 Про ?
Не е проблем буџет туку чисто мислење ме интересира дали навистина вреди повеќе пари за Про верзијата? Како и предности/недостатоци бидејќи Про е дигитална верзија нема ЦД. Пред се долгорочно ќе се користи не планирам промена на ПС6 кога ќе излезе.

Фала ви однапред. :)
Би рекол дека про верзијата уште ги нема оправдано парите. Ама ПС6 би требало да излезе за две години. Ќе почнат секако да излагаат и игри кои ќе го мачат основниот модел. Така да ако знаеш дека нема да се префрлаш на 6 и не ти е проблем сега да платиш повеќе, мислам дека вреди.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
PS5 Pro, драјв може да си докупиш иако не советувам, купувај игри онлајн ќе ги земаш по подобри цени / на попусти.
Resale вредност 0 со онлајн игри... Барем овие на дискови плаќаш 400-500 денари повеќе (на старо) ги играш и ги продаваш пак... Некои што ти се убави си ги чуваш во колекција. А за PS5 Pro ако немаш барем LG C5 телевизор со 120hz, нема да осети никакви разлики.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.769
12.739
Skopje
www.wemaxa.com
Resale вредност 0 со онлајн игри... Барем овие на дискови плаќаш 400-500 денари повеќе (на старо) ги играш и ги продаваш пак... Некои што ти се убави си ги чуваш во колекција. А за PS5 Pro ако немаш барем LG C5 телевизор со 120hz, нема да осети никакви разлики.

Изместена логика, мешаш игри на старо, па нови игри, од тој агол држи вода во некој поголем пазар, кај нас многу многу PS5 игри не се наоѓаат освен инцидентно.

Друга работа, со PS Portal на пример, игри од дискови не можеш да играш ако дискот не е физички присутен во конзолата, дигиталните можеш без проблем.

2TB диск, сега дисковите рипнаа со цена, обичната конзола има не знам 840гб мислам, сума сумарум стојам на моето дека PS5 pro е подобра опција. PS6 кога ќе излезе ќе биде 1000е, згора на тоа скалпирање и чуда, и кон крај на 2027ма да излезе ние не ја гледаме до средина на 2028ма со "нормални цени". Ова со фокус на производство на делови за AI фарми ќе потрае, сите ќе плаќаат премиуми на TSMC и ќе се наддаваат кој да фати слот.

Microsoft почна да ги испушта своите ексклузиви на ПС5, нема да ме чуди да нема Xbox наследник во догледно време што би го ставило Сони во монополска позиција да прави што сака со цени ала Нвидија.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Изместена логика, мешаш игри на старо, па нови игри, од тој агол држи вода во некој поголем пазар, кај нас многу многу PS5 игри не се наоѓаат освен инцидентно.

Друга работа, со PS Portal на пример, игри од дискови не можеш да играш ако дискот не е физички присутен во конзолата, дигиталните можеш без проблем.

2TB диск, сега дисковите рипнаа со цена, обичната конзола има не знам 840гб мислам, сума сумарум стојам на моето дека PS5 pro е подобра опција. PS6 кога ќе излезе ќе биде 1000е, згора на тоа скалпирање и чуда, и кон крај на 2027ма да излезе ние не ја гледаме до средина на 2028ма со "нормални цени". Ова со фокус на производство на делови за AI фарми ќе потрае, сите ќе плаќаат премиуми на TSMC и ќе се наддаваат кој да фати слот.

Microsoft почна да ги испушта своите ексклузиви на ПС5, нема да ме чуди да нема Xbox наследник во догледно време што би го ставило Сони во монополска позиција да прави што сака со цени ала Нвидија.
Во голем дел се сложувам;

во врска со достапноста - во Галерија ги имаш скоро сите нови наслови и моментално има убави попусти и не само таму Анхоч, Нептун и други исто продаваат физички копии. Згора на ова имаш групи на фб за трговија со користени со по 15-16к членови со прилично многу објави на дневно ниво каде што игри може да најдеш за 1/5 од цената во продавниците и прилично многу имам гледано PS5 копии, не дека ги нема.

Последна промена:

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
Здраво екипа,

никогаш не се ме заинтересирале конзоли до толку да размислувам за купување, ама сега брат ми ги напиња моите да му земат ПС5.

Не пратам цени, онака безвезе отворив чисто да видам и наидов на ова понуда од Галерија, и ми изгледа како добар deal.

Вреди?

Атачменти

• 1764188043096.png
    1764188043096.png
    217,9 KB · Прегледи: 78

eftimov

read-only
8 јуни 2019
12
12
Здраво екипа,

никогаш не се ме заинтересирале конзоли до толку да размислувам за купување, ама сега брат ми ги напиња моите да му земат ПС5.

Не пратам цени, онака безвезе отворив чисто да видам и наидов на ова понуда од Галерија, и ми изгледа како добар deal.

Вреди?
За без диск, супер е цената, плус гага игра имаш :).

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.769
12.739
Skopje
www.wemaxa.com
Доста импакти новости за PS5 + PS Portal.

Најновото ажурирање за PSSR 2.0 (PlayStation Spectral Super Resolution) за PS5 Pro почна да се користи на 16 март. Оваа надградба носи значителни подобрувања во квалитетот на сликата, стабилност на фрејмовите и намалување на визуелните артефакти.

Клучни новости во PSSR 2.0
  • Подобрена јасност: Сликата е забележително поостра, особено кај фини детали како коса, вегетација и честички.
  • Намалено треперење (Shimmering): Новиот алгоритам на невронската мрежа, развиен во соработка со AMD (базиран на FSR 4), ги решава проблемите со нестабилни рабови и визуелен шум.
  • Системска опција: Додадена е нова опција во поставките (Settings > Screen and Video > Video Output > Enhance PSSR Image Quality) која овозможува примена на новиот модел на PSSR и на постари игри што веќе го поддржуваат првиот PSSR.

Поддржани игри (Прв бран)
Голем број на AAA наслови веќе добија или наскоро ќе добијат закрпи за целосно искористување на PSSR 2.0:
  • Достапни веднаш: Resident Evil Requiem, Final Fantasy VII Rebirth, Alan Wake 2, Silent Hill 2, Silent Hill f, Dragon Age: The Veilguard, Monster Hunter Wilds, Dragon's Dogma 2, Control, Senua's Saga: Hellblade II, Nioh 3 и Rise of the Ronin.
  • Наскоро: Crimson Desert (поддршка на лансирање на 19 март), додека Cyberpunk 2077 и Assassin's Creed Shadows ќе добијат ажурирања во претстојните недели.

Во врска со PS Portal:

Новата опција е 1080p High Quality mode воведена со системско ажурирање од 18 март. Дизајнирана за корисници кои сакаат подобра јасност на сликата и помалку визуелни пречки.

Како да ја вклучиш опцијата?
  1. Додека се стрима игра отвори Quick Menu.
  2. Оди до Max Resolution.
  3. Избери 1080p High Quality.

Што се добива со „Max Quality“?
  • Повисок Bitrate: Овој режим користи поголем проток на податоци во споредба со стандардниот 1080p режим, што значи многу поостра слика и помалку артефакти во темни или брзи сцени.
  • Помалку заматување: Сликата останува стабилна и „заклучена“ дури и кога има многу акција на екранот.
Оваа опција бара стабилна wifi врска.
  • Потребна брзина: Sony препорачува минимум 15 Mbps за овој режим, но за „High Quality“ идеално е 25-30 Mbps стабилен проток.

Импресивни се подобрувања на квалитет на слика/стрим кај мене на PS Portal. Сега веќе вреди да се купи играчево за оние со PS5.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно