Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Добро бе, тие што ја ќењате Галеријата па дали пратите гејминг вести? Свесни ли сте дека PS5 нема на залиха низ цел свет. Знаете ли дека Sony лимитира колку конзоли ќе прати во с? А последно, дали знаете дека на тие во Галерија веќе им е преку тасета што сите ги прашуваат кога ќе стигне PS5.

Како редовен купувач од Галерија, можам да кажам дека дечките се една од најфер фирмите во Македонија:
1) Имаат феноменална испорака.
2) Одлична поддршка по Телефон, Мејл и на место.
3) Они ги срушија цените на игрите и конзолите. Се сеќавате какви цени беа игрите и конзолите додека Југотон и Академска Книга ги носеа?
4) До пред некое време кога увозот за Logitech беше нивни, знаете дека цените на Logi им беа многу подобри и од Anhoch и од Галерија.
5) Постојано имаат редовни попусти што се реални. На пример ги следат сите акции како што се Days of Play... Овој Black Фriday од Sony имаше срање акции низ цела Европа. Ама вие ги искакавте Галерија.

Единствено за Nintendo немаат никакви попусти. Ама па, и самите Нинтендо се такви пациенти. :)

Но нејсе, критикувајте и плукајте по државава. :geek:
Сето ова што си го набројал е коректно, но доколку има пратка која што е „резервирана“ само за елитата во МК, а обичните смртници не ни добиваат шанса да нарачаат онлајн, тогаш нормално дека ќе се кења за Галерија. Автоматски вршат дискриминација. Барем 2-3 конзоли нека сочуваат за онлајн нарачка, па после нека речат веднаш се продадоа. Никој не може да им побара докази за тоа колку имале на залиха. Ништо чудно и вака да испадне утре.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Тие во продавница веројатно појма немаат и можам да замислам колку им е преку кур 2 месеци по сто пати на ден да одговараат на прашања кога ќе има пс5.
Тоа им е работа, ако не им се допаѓа, постои и чистење канали во Студеничани.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.115
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
64 на 2 милиони жители. Многу бе?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
но доколку има пратка која што е „резервирана“ само за елитата во МК

Докажи. Јас како што знам немаше опција ниту за резервација ниту за преднарачка. Можеби грешам, но не верувам дека би одбиле да ти продадат или да ти резервираат уред доколку си се јавел на време.

64 паричиња се стигнати вкупно. Колку се дигитални колку со cd појма немам

Од каде па сега ти знаеш колку точно им се стигнати? Да ни се практикант на царина?

As I said, критикувајте ги Sony и the scalpers, не Галерија. :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.115
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Добро бе, тие што ја ќењате Галеријата па дали пратите гејминг вести? Свесни ли сте дека PS5 нема на залиха низ цел свет. Знаете ли дека Sony лимитира колку конзоли ќе прати во с? А последно, дали знаете дека на тие во Галерија веќе им е преку тасета што сите ги прашуваат кога ќе стигне PS5.

Како редовен купувач од Галерија, можам да кажам дека дечките се една од најфер фирмите во Македонија:
1) Имаат феноменална испорака.
2) Одлична поддршка по Телефон, Мејл и на место.
3) Они ги срушија цените на игрите и конзолите. Се сеќавате какви цени беа игрите и конзолите додека Југотон и Академска Книга ги носеа?
4) До пред некое време кога увозот за Logitech беше нивни, знаете дека цените на Logi им беа многу подобри и од Anhoch и од Галерија.
5) Постојано имаат редовни попусти што се реални. На пример ги следат сите акции како што се Days of Play... Овој Black Фriday од Sony имаше срање акции низ цела Европа. Ама вие ги искакавте Галерија.

Единствено за Nintendo немаат никакви попусти. Ама па, и самите Нинтендо се такви пациенти. :)

Но нејсе, критикувајте и плукајте по државава. :geek:
Ок е тоа се што пишуваш , ама конзоли има стигнато, они викаат веќе се продадени а воопшто не ги пуштиле во продажба. Како е можно ако се толку фер да ги продадат без да ги понудат на пазар? Можат и убаво културно да кажат, слушајте знаеме сите дека нема конзоли нигде , нема да има до март и чао пријатно. Они даваат на секој различна информација. Има ама се продадени, не знам, ќе има посл март .....

Stefko

read-only
19 јануари 2016
25
18
Распродадени се веќе по елитата, следна пратка тек во март
Извор: trust me bro, my dad works at galerija

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
64 на 2 милиони жители. Многу бе?
Конзоли за launch имаше 66 или така нешто. 60 регуларни, 6 дигиталки. Дали тогаш имаше резервирани не знам, јас кога купив имаше уште 35, а се мислев едно саат време.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.115
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Каква елита какви бакрачи. Ако се стварно само 64 и има голем интерес многу јасно дека пријатели го притискаат сопственикот и вработените и нормално дека ќе им ги дадат на нив. Не е дека оправдувам ама природно е и не ги обвинувам.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ок е тоа се што пишуваш , ама конзоли има стигнато, они викаат веќе се продадени а воопшто не ги пуштиле во продажба. Како е можно ако се толку фер да ги продадат без да ги понудат на пазар? Можат и убаво културно да кажат, слушајте знаеме сите дека нема конзоли нигде , нема да има до март и чао пријатно. Они даваат на секој различна информација. Има ама се продадени, не знам, ќе има посл март .....

Јас да сум вработен во Галерија ќе кажев "Немам информација. Тоа зависи од Sony кога ќе ни пратат." и толку готово е.

Која е таа елита? Ја како што знам елитата во Македонија се пали на Цеца и Пелинковец, а не на Spiderman: Miles Morales и Playstation 5. :)
Мислењето е автоматски споено:

Јас да сум вработен во Галерија ќе кажев "Немам информација. Тоа зависи од Sony кога ќе ни пратат." и толку готово е.

Која е таа елита? Ја како што знам елитата во Македонија се пали на Цеца и Пелинковец, а не на Spiderman: Miles Morales и Playstation 5. :)

Каква елита какви бакрачи. Ако се стварно само 64 и има голем интерес многу јасно дека пријатели го притискаат сопственикот и вработените и нормално дека ќе им ги дадат на нив. Не е дека оправдувам ама природно е и не ги обвинувам.

This ^^

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
мое искуство, пишаа Галерија на Фејс дека почнува pre-order, отворив Галерија, се логирав, си ја платив конзолата (цел ден имаше скоро достапно од тие првите 64 + 6 што ги имаше), по два месеца ми се јавија неколку дена пред relese датумот да потврдат за испорака. Ми ја донесоа на release day.
Нит знам некој у Галерија нит видов некој освен дечкото што ја испорача :)

А тоа муабетот 60 козонли на милион мислам стварно .. Галерија тоа го диктира хаха немаат пари ете да донесат повеќе хахаха а ич не е хаос по цел свет со побарувачка

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje

This ^^
Тоа го зборам и јас, они различни информации даваат на секој што прашал, конкретно сега пиши еден пост, нема да има до нова година сигурно и тоа е тоа

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Најголема шанса имате да ја преплавите темава со негативни видеа за PS5 и како постои само PC Master Race, може ќе сака некој да го продаде....

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
мое искуство, пишаа Галерија на Фејс дека почнува pre-order, отворив Галерија, се логирав, си ја платив конзолата (цел ден имаше скоро достапно од тие првите 64 + 6 што ги имаше), по два месеца ми се јавија неколку дена пред relese датумот да потврдат за испорака. Ми ја донесоа на release day.

А тоа муабетот 60 козонли на милион мислам стварно .. Галерија тоа го диктира хаха немаат пари ете да донесат повеќе хахаха а ич не е хаос по цел свет со побарувачка

Не не, ти си од елитата, ти си од фамилија Зајковци, па затоа си добил PS5. Не не лажи нас овде. :LOL:

Тоа го зборам и јас, они различни информации даваат на секој што прашал, конкретно сега пиши еден пост, нема да има до нова година сигурно и тоа е тоа

Полека, може очекуваат пратка. Може Sony им рекле ќе пратат, а не им пратиле. Повеќе опции се можни. :)

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Има два броја на сајтот, едниот е од продавница, тие појма немаат или се правени на удрени, едниот е од дирекција ваљда, тие се малце поинформирани и се луѓето што директно работат со сајтот.
Прајте рифреш, ако има има, ако нема нема јебига. Еве другар ми не стигна да купи тогаш на 18ти септември, се јави уште тоа време да го запишат за следните, можда се тие фамозните резервирани али не верувам.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
же ќе сака некој да го продаде....
Има два броја на сајтот, едниот е од продавница, тие појма немаат или се правени на удрени, едниот е од дирекција ваљда, тие се малце поинформирани и се луѓето што директно работат со сајтот.
Прајте рифреш, ако има има, ако нема нема јебига. Еве другар ми не стигна да купи тогаш на 18ти септември, се јави уште тоа време да го запишат за следните, можда се тие фамозните резервирани али не верувам.
тоа е друже, и јас не успеав да земам тогаш, сега ќе си дремама цел ден на сајтот :)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Или се од тие што идат во акција со одредени телевизори. За Black Friday имаа акција со некој од OLED телевизорите, купиш телевизор добиваш PS5 гратис. Можеби се резервирани за таква некоја акција што ќе ја има во Непутн, Галерија, Анхоч... Ние ништо не знаеме, продавачите тешко да знаат.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142

Тоа беше. Едноставно. И кога ќе помислам дека тогаш малце ми беше шубе што купив диск конзола, као 100 евра за глупости плус сум дал. :)
Важно сега нас од елитата Cyberпunk на 60 fps ни фуче .)

Или се од тие што идат во акција со одредени телевизори. За Black Friday имаа акција со некој од OLED телевизорите, купиш телевизор добиваш PS5 гратис. Можеби се резервирани за таква некоја акција што ќе ја има во Непутн, Галерија, Анхоч... Ние ништо не знаеме, продавачите тешко да знаат.
Тие ако изгледаат вака, тешко дека башка може.
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jtj3ta View: https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jtj3ta/costco_bundles_in_stock/

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.115
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не е фер да се прават bundles кога не може поединечно да се купат. Ај нека турат и саундбар и уште нешто во тоа.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Тие ако изгледаат вака, тешко дека башка може.

Може, но и не мора да значи. Може за Македонија ги пратиле поединечно. Stay Tuned kids. :)

Bundles се за елитата. :)

Аман веќе со таа елита!

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Може, но и не мора да значи. Може за Македонија ги пратиле поединечно. Stay Tuned kids. :)

Аман веќе со таа елита!
За елитата се заебаваме више. :)
Мада реално ако имаш 500 евра у ова време да ги лупнеш тек така, плус игрите се full price, елита си :p.

Како и да е, им ги праќаат тие bundles за таква продажба, ги има по свет. Дали се у еден пакет или не, небитно. Gamestop у Америка правеше педерски bundles од 800 долари каде начукуваше све што можеше, игри, џојстици, сите додатоци, и пак ги распродадоа.

Ate97

hello world
29 април 2017
59
158
Скопје
Не е фер да се прават bundles кога не може поединечно да се купат. Ај нека турат и саундбар и уште нешто во тоа.
Истата тактика со графичките на newegg купи 3080ка и еве ти матична некоја со неа во bundle. Само што ова доста поскапо ќе кошта. Знаат дека има побарувачка и ќе си чистат и залиха на телевизори заедно со него.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно