Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.183
Зашо ја нема македонија во земјите сега пробав да се регистрирам ја неам македонија вчера ја имаше

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Со Халкбанк сум немал искуство за повлекување пари, она што го кажав важи за Тутунска Банка.

Поздрав,
Ивс.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.054
1.140
Куманово
Дали може да се нарача преку Амазон ?
Амазон.цом / цо.ук може дирекно само со картична не ти треба “посредник“ е само дали прават шипинг до МК

Немам време да читам ниту па да одам по шалтери да прашувам, ако има некој што веќе знае - оправете ме.

Имам виза нормално поврзана со денарска сметка од нлб (неможе на пп)
и имам одделна сметка само за долари.

Може да нарачам мастеркард од нлб, да ја поврзам со таа сметка за $ и во која валута треба да уплаќам средства?

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Здраво имам мал проблем, кога одам (Link and confirm my debit or credit card) ми дава (The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.) е сеа проверив на е банка од комерцијална подигнато е 45 денари од страна на пејпл, а во my acc во paypal balance дава 0.00 еур. Дали да почекам трансакцијата да се изврши или што е проблемот?

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Само во Тутунска е по среден курс. Кај другите банки е по куповен.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Здраво имам мал проблем, кога одам (Link and confirm my debit or credit card) ми дава (The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.) е сеа проверив на е банка од комерцијална подигнато е 45 денари од страна на пејпл, а во my acc во paypal balance дава 0.00 еур. Дали да почекам трансакцијата да се изврши или што е проблемот?

Откако ќе ги внесеш 4-те бројки и ќе се верификува тогаш ќе легнат тие пари, а бидејќи тебе не ти е така да ги нема уште.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ретко кој од Амазон праќа во македонија освен книги, игри и слични ефтини производи.
За Амазон не ти треба пејпал како посредник, може директно со картичка да се нарача.

Последна промена:

Gil Galad

read-only
14 јуни 2014
11
1
Скопје

Зависи што сакаш да нарачаш. Има селери што праќаат до Македонија со ефтини производи ама испораката ќе те кошта ѓавол ипол. Пробај најди кинески или јапонски тие праќаат без пари.

stefan

lurker
13 април 2007
700
537
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Дали некој има регистрирано Business account, и дали може да прима пари ? Што документи бараат за потврда ?

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Како што го разбравв министерот на емисијата кај Јанко, кажа дека неможе да се примаат пари бидејќи сега PayPal во Македонија на почетокот е како во тест фаза, за да се види дали ке има некои проблеми како што се перење на пари итн .. или некои фрки со трансакции така да за некое време мислам дека ке ја имаме таа привилегија да примаме пари.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Народе и јас да се приклучам на темава. Еве за почеток сакам преку Пејпл да купам пар звуници за во кола.
Имм пари на тековна сметка на пр. во К. Банка, која е постапката-процедурата за отворање сметка за да можам да купувм преку Пејпл? Како оди уплаќањето и слични работи?
Благодарам на помошта!

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Народе и јас да се приклучам на темава. Еве за почеток сакам преку Пејпл да купам пар звуници за во кола.
Имм пари на тековна сметка на пр. во К. Банка, која е постапката-процедурата за отворање сметка за да можам да купувм преку Пејпл? Како оди уплаќањето и слични работи?
Благодарам на помошта!
Парите си ги ставаш на трансакциска(денари). Регистрираш PayPal, додаваш картичката, ја верифицираш. Одиш на некоја продавница, ако треба се регистрираш се регистрираш, кликаш на купи копчето, те префрла на PayPal, таму ќе ти побара автоматски да ти земе пари од внесената картичка, се согласуваш, чекаш, ако е одобрена трансакцијата од банката ти кажува и те прашува дали сакаш да продолжиш на PayPal или на страната на трговецот. Оди на таа страната од трговецот да видиш дали ја процесирале трансакцијата.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

На 46:48 од видеово вика дека може...
Овие двајцава незнаат што зборат :eek:. Какви глупости истрескаа :eek:h: а ги слушав само од 46.48 до 48.42.
-Неможе да се праќаат пари од еден на друг македонски акаунт а министерот вика дека можело.
-Пари на сопствената пејпал сметка не се пренесуваат како што вика Јанко а министеров потврдува, парите се на картичката.
Недај боже да го гледам цело видео :eek:h: очигледно овие двајца работеле со пејпал само на сон.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.345
Истиов министер лани тврдеше дека PayPal не идел заради тоа што сме мал пазар. Сега, после една година, станавме голем пазар.
Не вреди да се трошат пиксели на овие ликови.

btw
Да ја свртиме дискусијава на каде што треба и да напомнам дека ни под разно немојте да пробувате да отварате дупли акаунти на ebay и paypal

DaCunha17

hello world
5 февруари 2012
52
3
Здраво,

Има ли шанси некој штипјанец/штипјанка да ме контактира на фејсбук за да ми исплате минимална сум преку пејпал акаунт ако има можност. Ги имам парите на акаунт но имам проблем со префрлање на картица...

Благодарам :)

DaCunha17

hello world
5 февруари 2012
52
3
..Кога веќе не е никој во можност да помогне во врска со горе наведнето, ако може некој да ми помогне во врска со следново: Имам одредена сума на paypal акаунт . Ја поврзав картицата со акаунтот но не сака да ја верификува т.е. (Link and confirm my debit or credit card) ми дава (The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.) .

Погоре уште еден член го има напишано истиов проблем... зошто се јавува тој проблем и како може да се корегира ?

*како држава ми е ставена Бугарија
*картицата е Visa Electron и е преку бугарска банка

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
До сите кoи мислат да направат МАЈМУНЛОК на paypal
НЕМОЈТЕ!!!
Имаат договори со агенции за наплата, за проневера од 100 долари, комплет трошоци адвокати и сл ке ве кошта околу 2000-3000$ + пријава до јавно обвинителство кај нас, условна или до 1 год затвор па размислете.
Може да кажеш на што точно мислиш?

7 март 2014
1.296
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
ни банки ни бутур.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
..Кога веќе не е никој во можност да помогне во врска со горе наведнето, ако може некој да ми помогне во врска со следново: Имам одредена сума на paypal акаунт . Ја поврзав картицата со акаунтот но не сака да ја верификува т.е. (Link and confirm my debit or credit card) ми дава (The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.) .

Погоре уште еден член го има напишано истиов проблем... зошто се јавува тој проблем и како може да се корегира ?

*како држава ми е ставена Бугарија
*картицата е Visa Electron и е преку бугарска банка

Доколку имаш пари на твојот paypal акаунт и сега сакаш да ги повлеќеш ондак треба да ја поврзеш картичката со paypal доколку си со држава друга од Македонија ондак користи го начинот Withdraw Internacion 2.5$ мислам дека беше преку тоа ке ја поврзеш картичката со Paypal и после тоа за да ги подигнеш парите користи истиот начин Withdraw Internacional.

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
До сите кoи мислат да направат МАЈМУНЛОК на paypal
НЕМОЈТЕ!!!
Имаат договори со агенции за наплата, за проневера од 100 долари, комплет трошоци адвокати и сл ке ве кошта околу 2000-3000$ + пријава до јавно обвинителство кај нас, условна или до 1 год затвор па размислете.

ти другар ме натера да се логирам по кузнај колку време...

Кажи ми бе, пиле, нема закони за убиство, дилање дрога, ограбување банки и слични глупости, со парична казна и поголема казна затвор? И мислиш му иди умо на луѓето??

Кажи ми бе, пиле мое, како ќе напрајш проневера на олнајн платежен систем, кој работи на принципо колку пари=толку музика? Јас ако имам 100 денари на картичка, неможам ферари да купам преку пејпал... Не е ова времето на Тито ко се реализираја исти чекој во различни градој. Нема батец, Онлајн Банкарство е онлајн реално банкарство. Немојш да ги заебиш.

Фала за муабето иначе, ама тие шо се решени да си играт со законо нема да губат време на форуми..

DaCunha17

hello world
5 февруари 2012
52
3
Доколку имаш пари на твојот paypal акаунт и сега сакаш да ги повлеќеш ондак треба да ја поврзеш картичката со paypal доколку си со држава друга од Македонија ондак користи го начинот Withdraw Internacion 2.5$ мислам дека беше преку тоа ке ја поврзеш картичката со Paypal и после тоа за да ги подигнеш парите користи истиот начин Withdraw Internacional.

Здраво uwemi,

Најпрво благодарам за одговорот, меѓутоа како што наведов погоре , знам дека доколку сакам да подигнам пари од акаунто мора да ја поврзам картицата со paypal акаунтот. Меѓутоа коа тоа ќе пробам да го направам ми се јавува error-от :

(The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.) .

Дали има некоја посебна причина за овој error- претходно еден член беше напишал одговор за истиов error - " Откако ќе ги внесеш 4-те бројки и ќе се верификува тогаш ќе легнат тие пари, а бидејќи тебе не ти е така да ги нема уште. " ако можеш да ми појасниш за кои 4-ри бројки се работи или било како да ми помогнеш би бил благодарен.

Поздрав :)

gabumon

read-only
30 јуни 2014
1
0
gabumon's setup  
OS
Android OS
Здраво дечки, дали некој го имаше следниов проблем при додавање на картичка на paypayl акаунтот Screenshot_2.png

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно