Си го нашол лекот
Туку ај дај сега кажи од сликата најдобри парфеми по 3 според тебе за сите временски сезони (Пролет/Лето, Есен/Зима), кој е ултра јак да копа и кој е онака ултра убав за женско (според женско ако може). Фала ти!
Blue парфрмите ако бараш некој за сите сезони..Си го нашол лекотТуку ај дај сега кажи од сликата најдобри парфеми по 3 според тебе за сите временски сезони (Пролет/Лето, Есен/Зима), кој е ултра јак да копа и кој е онака ултра убав за женско (според женско ако може). Фала ти!
@psyside друже има ли шанси Еликсир да продаваат не оригинал парфеми? Ептен не сум задоволен, во Шатци имам ставено од тестерот и мирисало цел ден, а овој глеам не трае и не се осеќа толку
Држи вода муабетовТестерот е изложен на воздух и е „созреан“ многу повеќе од неотворен/непрскан парфем.
Исто така - различна дата на производство. Некои batch-еви се добри, некои не (во смисла на самиот мирис, долготрајност...)
Да не заборавиме дека секој парфем не излегува исто во секоја дата на производство.
Конкретно - Dylan Blue тестер на Евзони беше ѕвер, мојов што го имам (купив цело шише после тестирањето, исто од Евзони) е малку meh во споредба.
Се работи за 1 Million Royal od P. Rabanne, a таман имам слики во телефонотДа се надоврзам на муабетот околу зреењето, зависи од кој парфем, но повеќето ниш брендови со јак процент на парфемско улје некогаш може да созреат во нешто појако и подобро од она што на почеток сте го прснале.
Пример сум имал парфем кој при отварање мирисал на доместос лимон наместо бергамот, но со тек на време 2-3 месеци, тој остар мирис на лимон станал полека накај благ и пријатен за мирисање. Затоа некогаш ќе прочиташ некои коментари од типот „На почеток не можев да го поднесам но кога прснав пак ми се допадна“, а тоа е поради зреењето (или некаде се спомнува матурација) на состојките.
Зависно од парфемот некои парфеми се со различни бачови каде што парфемската куќа полека ги реформулира парфемите па некој парфем кој бил „атомска бомба“ на времето, новиот бач е онака послаб.
За кој парфем се работи и дали можеш да сликнеш код од пакувањето?
Леле друже се туширам со парфем, али ај ке почекам како што кажувашОбично арапските парфеми им треба некое време да „примаат“ воздух малку.
Прсни малку повеќе и остај го 2-3 недели, што знам. Може ќе смени.
Еј добар си браво зар и вакви страници имаСпоред CheckFresh овој им е 2023 бач, e сега не знам кој е во Шатци, тоа можам да дознаам утре пример, ама треба да се истражат кои се разликите и дали има некакви поплаки на интернет од реформулации. Како и да е остави го некоја недела да „созрее“, па пиши ни дали има промена...
Погледнете го атачментот 142652
Патем поискусните тука како @psyside може да кажат повеќе ако имаат искуство со овој бренд.
Јас на Black XS се навратив, добар мирис и времетраење… порано ми беше омилен ама моменталниов е различен од оној стариот од пред 10 години.Кој парфем/ми, би го/ги препорачале за есен/зима. Барем да има трајност 8ч.
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден