Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.729
4.308
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Не барав часовник за читање нотификации прво,него кажав дека ми е за спортување,поточно трчање,и нормално плус да ми покажува нотификации,да Страва е најточната апликација за спортување,кога сме кај апликациите,вработената ми го препорача овој часовник до 3000 денари,бил најдобра опција,аха да важи.Пак ке кажам Mi Band 5,е буквално 10 класи над ова срање.
Се врзува со MiFit апликацијата?

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.191
1.194
Скопје
Дечки знам дека е скапо да се инвестира во асален спортски часовник од типот на Garmin или Suunto, знаете како викаат „Сиромашниот плаќа двапати“ не земајте безвезе алки или часовници кои се по 2-3000 денари боље подсоберете уште нешто и земете по асално. За мерење пулс неможе да е точно да ти мери на зглоб на рака додека трчаш, се знае дека треба мерач на гради, друго мора да има ГПС во никој случај неможе замена да ти биде мерач на чекори и да се очекува да ти мери изминати километри. Муабетот ми е добронамерен не фрлајте безпотребно пари на ефтини играчки кои нема да ви вршат работа, знам дека е безпарица дека не е ефтино да се инвестира (да тоа е баш инвестиција) во некој поскап часовник.

Дополна: Најефтина варијанта што ми текна терајте со мобилен телефон со Strava и земете некој ефтин HRM Sigma (тие се по 2-3000 денари)

Последна промена:

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Дечки знам дека е скапо да се инвестира во асален спортски часовник од типот на Garmin или Suunto, знаете како викаат „Сиромашниот плаќа двапати“ не земајте безвезе алки или часовници кои се по 2-3000 денари боље подсоберете уште нешто и земете по асално. За мерење пулс неможе да е точно да ти мери на зглоб на рака додека трчаш, се знае дека треба мерач на гради, друго мора да има ГПС во никој случај неможе замена да ти биде мерач на чекори и да се очекува да ти мери изминати километри. Муабетот ми е добронамерен не фрлајте безпотребно пари на ефтини играчки кои нема да ви вршат работа, знам дека е безпарица дека не е ефтино да се инвестира (да тоа е баш инвестиција) во некој поскап часовник.

Дополна: Најефтина варијанта што ми текна терајте со мобилен телефон со Strava и земете некој ефтин HRM Sigma (тие се по 2-3000 денари)
84$ Mi watch color со GPS , симпатично саатче , прецизно како miband 3 ката (со тоа што тој влечеше GPS од телефон). Нема wear OS, тоа му фали али за парите сосема ОК
f8db31c95f065286755e09987420fd33.jpg

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Сакам да нарачам ми банд 5 од али експрес, ама не сакам да утнам да ја земам кинеската верзија. Дали некој од форумов има нарачано па може да препорача доверлив продавач со линк? :)

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

krema

OG
24 јуни 2009
15.714
15.811
youtu.be
Кинеската верзија нема NFC, се друго е исто ако е за андроид.
Ако е за IOS тогаш цепај глобална верзија.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Бидејќи сум имал евтини бендој, часовници и Гармин 935 скоро 2 години, да кажам 2-3 збора од искуство.

Ако ви е за трчање и точак (за планински не сум сигурен), горе долу било кој часовник/бенд ќе ви заврши работа. За попрецизен пулс, би се држел до повисоките класи на часовници ама и "најбедниот" (го имав, прво паѓање и пуште душа) граден мерач на пулс ќе е подобар од било кој саат. Пак треба да си проверите дали истиот може да се поврзи (Ант+, Блутут)

Ако сте за Страва и слични надвор од матичната апликација на сатот, тогаш треба да проверите дали истиот може да се поврзе (Хуавеи имаат мака со тоа)

За физичка активност како теретана, цепење дрва, мастурбирање (за леваци), пулсот врска нема бидејќи едноставно оптиката не дозволува прецизно мерење кога мускулите под мерачот се активни, само граден во тој случај.

Околу квалитетот
Дека Гармин се поквалитетни од просечните и нискобуџетните нема збор ама и тие си имаат маани. Пример на мојот, софтверски го заебаја барометарот со апдејти (важен за елевација/надморско ниво) и температурата. Го поправија па пулсот ми откажа и беше спор, вратија на старо, сè уште немам барометар.
Изработка... далеку пред гореспоменатите.

Ако ви е повеќе како смарт да го користите и нотификации, како евтина варијанта, Amazfit Bip беше 3 пати поубав од Гарминов, сега гледам има и нов модел од него. Избегнувајте вода иако имаат некаков си рејтинг, ова важи за поевтините.

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.191
1.194
Скопје
Ако ви е за трчање и точак (за планински не сум сигурен), горе долу било кој часовник/бенд ќе ви заврши работа. За попрецизен пулс, би се држел до повисоките класи на часовници ама и "најбедниот" (го имав, прво паѓање и пуште душа) граден мерач на пулс ќе е подобар од било кој саат. Пак треба да си проверите дали истиот може да се поврзи (Ант+, Блутут)

Градниот мерач што си го имал дали можеше да го поврзеш со Гарминот?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.191
1.194
Скопје
Тогаш немав Гармин али го имав поврзано со Bryton Rider 310. Гледам на Али пишат дека е компатибилен.
Да да видов тоа затоа те прашав од искуство, дека сакам да зеам и јас али изгледа на Гармин граден мерач ќе идам

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64

Juve_fanatic

hello world
4 март 2018
171
130
Дечки, продавам Самсунг Галакси Актив 2. Не е многу користен, комплетно исправен, без гребнатинка. Ако некој е заинтересиран, нека ми пишит, ќе се договориме за цена. Поздрав IMG_20201015_235758.jpg IMG_20201015_235810.jpg

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247
Некој да не имал искуство со online нарачка од Mobvoi.com - TicWatch smartwatch TicPods Free | Official Website
Сакав да го купам Pro 2020 од Нептун, но кога ја видов цената и моделот некако се замислив.
Доколку порачувам ќе платам со PayPal, за секој случај.

Сум нарачал но во Бугарија па од таму ми го донесоа. Инаку нарачав TicWatch E пред 2 години и може да го пофалам дека е супер паметен часовник за парите. Истиот си има сопствен GPS и може да се користи да мери на Strava и без мобилен телефон. Батеријата му е мала и ако се користи цело време врзан со телефон преку bluetooth трае цел ден. Целосно се пуни за еден час. Ден денеска го користам и не сум имал никаков проблем со истиот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Сите цени им се наваму натаму. Едни пониски други повисоки. Изгледа кој кога, каде, колку порачал , и сега си чистиме лагер. До петокот во ХИ го немаа 5ката званично, и им беше 2790 оут оф сток. Изгледа тазе роба по тазе цена.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас кога го земав телефонот прашав и ми кажаа дека го немаат се уште, и дека ќе го имаат за недела дена по супер цена поевтини од другите локали кои ги продаваат...

Е сега дека овластени па можеби поевтино. Јас мојот го земав од Али, еден член тука ми прати линк, топ е гледам моиве се навикнаа да го работат...

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Дали се мртви паметниве часовници или така ми се чини, или само се во менопауза.
Ретко кој купи нов паметен часовник по втор пат.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Дали се мртви паметниве часовници или така ми се чини, или само се во менопауза.
Ретко кој купи нов паметен часовник по втор пат.
Далеку од мртви, имаш користено до сега а да не е некој од “играчките“?

Јас лично купив по трет пат.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.782
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Многу се далеку од изумирање, in fact некои (сериозни) производители на часовници почнаа да додаваат смарт функционалности во нивните модели. Ефтините играчки <200-250 евра се јуслес, обично купуваш 2-3 такви и на крај купуваш солиден уред од 400-600 евра (пример, види @Sharlovski). Паметните часовници стануваат се помоќни и пофункционални а мајке ми, добиваат и убав дизајн и личат на нешто. Би рекол дека they are here to stay.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Прашање на време (ако не е и веќе реализирано) кога паметен часовник ќе може да отвори врата од кола, врата од домот, плати сметки по маркети, добива нотификации од уреди во домот (камера ако има некое движење, активни уреди, итн..) Но за сето ова ќе треба добра батерија :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно