mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.058
- 5.992
100еур испод с23! Аууу ова многу ветува! Криво екранче, 5000мах и сајлент дугме. И 205грама
Последна промена:
Same old OnePlus.
Брз, оптимизиран, 4 години апгрејт, со камерите сеуште каскаат позади конкуренцијата.
Малку да го оправат OS-от да им биде во тек со сите новитети... И топ се за долгорочни уреди.
Стигна апдејт пред некој ден. Пишува дека има корекции, сега за сега не сум приметил проблем.Онеплус со апдејтот за Android 12 ја изгубија целата моја почит што може да ја има една фирма. Имено за мене беше врвен бренд зошто се беше како што треба и апдејти и се. И за Oneplus 7 заглавија со апдејтите, и поарно да не ги пуштеа ич.
Во Андроид 12ката:
1. Паѓа мрежата повремено
2. СМС пола од времето не може да се прати и треба да уклучиш Airplane Mode и да исклучиш па Resend па ќе ја прати.
3. СМС пола од времето не добиваш - што е страшно нешто. После рестарт или аирплане моде стигаат закаснети SMS со денови.
4. Блутут слушалките работеа бесперекорно, после апдејтот се дисконектираат после 3 минутит неактивност, или треба да се ресетираат. Понекогаш бараат да се рекнектира.
5. Во шорткатите за директно вртење на десктоп, сега мора да праша преку која картичка да врти (а не да си памти или да сетираш преку која) Значи има чекор плус кој е тотално непотребен.
6. Нема абер да стигне нов апдејт за ова да се среди. (можеби ќе се среди не викам не)
итн
И пак исто се зезнав како и се секој друг Андроид што апдејтував.
Kaj se najduva ram boost? Edinstveno ako mislis na ram expansion?Ако имате Oneplus исклучете го RAMBoost бидејќи не само што е бескорисен туку ги убива апликациите непотребно и не стигнуваат нотификации. Обично за апликации кои ретко праќаат нотификации е ова случај.
Не се чека 60 дена од Али ако избереш некој по асален шипинг, пример Aliexpress Standard Shipping нуди и тракинг и плус стига за 15-20 дена, секако е поскап но за работи кои ги нема кај нас вреди.Long time lurker, do pred nekoj den bev na 8t, sega vekje na 10t. Prvicni impresii top masina, osven so nema MSM tool za nego i nema custom ROM-ovi kako za 8t.
Edno prasanje plus, da ne nekoj vrti maska za 10t/ace pro a da ne ja koristi, naravno kje si platam. U mk prosto e nevozmozno da se najde, a od ali 60 dena cekanje mnogu mi e.
вакво нешто никогаш не би купил, фолдинг смартфоун, кој го измисли ова. Сигурно некој што користел нокиа од тие на преклоп на времето.
Вози го барем уште година дена, а секако ќе издржи и две само шо малце ќе деградира.Се мислам да му ја мењам за секој случај па дали да се замарам да чекам нова или ќе истрае уште година две?
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден