Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
713
Скопје
@Andrei пред некое време зборувавме за Nord 2 шо нема опција да активираш 5G. Другарка моја го има истиот проблем. Ги контактирав Телеком ми рекоа дека треба производителот да пушти апдејт. Немало потреба од промена на SIM.

Па направив bug report на OnePlus Community. Се надевам ќе пуштат апдејтче :unsure:

Andrei

hello world
22 февруари 2016
64
64
@Andrei пред некое време зборувавме за Nord 2 шо нема опција да активираш 5G. Другарка моја го има истиот проблем. Ги контактирав Телеком ми рекоа дека треба производителот да пушти апдејт. Немало потреба од промена на SIM.

Па направив bug report на OnePlus Community. Се надевам ќе пуштат апдејтче :unsure:
Ако воопшто читаат тука :sneaky:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Некој што го има користено One Plus 8 Pro? Добри и лоши страни?

Користам сега како втор телефон, одличен дисплеј, не изгледа како да е стар, одлична изработка, одличен главен сензор со одлична поддршка за GCAM, одлично чуство во рака, добро лежи и е удобен, копче за silent mode, добар софтвер, и добра батерија.

Мана? малце е осветлив на допир по страните на екранот кога се држи уредот на одредени агли.

LuckyLuck

hello world
31 мај 2017
103
65
Користам сега како втор телефон, одличен дисплеј, не изгледа како да е стар, одлична изработка, одличен главен сензор со одлична поддршка за GCAM, одлично чуство во рака, добро лежи и е удобен, копче за silent mode, добар софтвер, и добра батерија.

Мана? малце е осветлив на допир по страните на екранот кога се држи уредот на одредени агли.
Штета што го нема никаде нов :(

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Онеплусите се одлични. Копчето за сајлент е ненормално добро. Тешкото е кога ќе остари што немаш со што да го смениш.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Штета што го нема никаде нов :(

Го нема у Мобеликс?

Додуша за ценава 9 Про се зима.

Би го земал и јас, на старо, ама уште скапичок е, држи цена.

LuckyLuck

hello world
31 мај 2017
103
65
Го нема у Мобеликс?

Ете чипот 888 и 8 Ген 1 имале мака со греење...

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Некој искуство со норд 2? Како е со багчиња и најбитно дали му е океј proximity - то? Се мислам меѓу него и А53.

Andrei

hello world
22 февруари 2016
64
64
Некој искуство со норд 2? Како е со багчиња и најбитно дали му е океј proximity - то? Се мислам меѓу него и А53.
Го користам од Ноември 2021. Имаше некои багови во почетокот кога извадија Андроид 12 (блутут, полош квалитет на камерата и некои ситни други работи), сите се поправени колку што можам да видам, преостанат е некој чуден баг каде што launcher-от знае да се збуни и да мисли дека имаш уклучено апликација, па не ти дава да кликнеш на иконите, се поправа со тоа што ќе уклучиш recents и ке ги исклучиш пак (или да смениш на Nothing Launcher што е и подобра опција од обичниот според мене). Не сум имал проблем со проксимити сензорот, има физички сензор а не виртуелен како на некои Шаоми уреди. Единствена мана која ја имам во моментов е тоа што уште чекам за Волте и 5Г поддршка на Телеком.
Батеријата е солидна и мене ми трае 24 часа со 6-7 часа SOT (на андроид 11 и по 8).
Перформансите се супер за цената, 90 херцниот екран е сосема доволен и нема никакво засецкување при секојдневна работа.
Ако ти е за закрпи и најнови андроид верзии би ти препорачал да си го земеш А53 бидејќи има подобра поддршка. OnePlus малце зезнаа работа со спојувањето со Oppo и им каснат надградбите на новите андроид верзии. Андроид 13 се очекува во првата половина на 2023.
Custom roms нема доволно бидејќи е со Медиатек процесор но се наоѓа по нешто.
Но како телефон мислам дека ке бидеш позадоволен од Нордот.
Ако те интересира камерата и имаш некои спесифични слики кои сакаш да ги сликам пиши слободно.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Го нема у Мобеликс?

Го имаат во залиха OnePlus 8 pro,многу е прескап,би сакал замена и да доплатам за овој тел. гром телефонче вреди за парите.

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Го користам од Ноември 2021. Имаше некои багови во почетокот кога извадија Андроид 12 (блутут, полош квалитет на камерата и некои ситни други работи), сите се поправени колку што можам да видам, преостанат е некој чуден баг каде што launcher-от знае да се збуни и да мисли дека имаш уклучено апликација, па не ти дава да кликнеш на иконите, се поправа со тоа што ќе уклучиш recents и ке ги исклучиш пак (или да смениш на Nothing Launcher што е и подобра опција од обичниот според мене). Не сум имал проблем со проксимити сензорот, има физички сензор а не виртуелен како на некои Шаоми уреди. Единствена мана која ја имам во моментов е тоа што уште чекам за Волте и 5Г поддршка на Телеком.
Батеријата е солидна и мене ми трае 24 часа со 6-7 часа SOT (на андроид 11 и по 8).
Перформансите се супер за цената, 90 херцниот екран е сосема доволен и нема никакво засецкување при секојдневна работа.
Ако ти е за закрпи и најнови андроид верзии би ти препорачал да си го земеш А53 бидејќи има подобра поддршка. OnePlus малце зезнаа работа со спојувањето со Oppo и им каснат надградбите на новите андроид верзии. Андроид 13 се очекува во првата половина на 2023.
Custom roms нема доволно бидејќи е со Медиатек процесор но се наоѓа по нешто.
Но како телефон мислам дека ке бидеш позадоволен од Нордот.
Ако те интересира камерата и имаш некои спесифични слики кои сакаш да ги сликам пиши слободно.
Фала многу, најверојатно ќе се земит нордот не ми се битни апдејтите. Некако А53 го кажуваат како многу laggy особено со анимациите, додека kај нордов колку што приметив на ревјуа ми делуват многу по smooth иако е 90Hz наспроти 120.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Фала многу, најверојатно ќе се земит нордот не ми се битни апдејтите. Некако А53 го кажуваат како многу laggy особено со анимациите, додека kај нордов колку што приметив на ревјуа ми делуват многу по smooth иако е 90Hz наспроти 120.
Нордот има доста појак хардвер особено графичката така да треба да е осетно по мазен од А53 ... А52s ако најдеш од друга страна е исто топ опција баш ради одличниот чипсет.

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Нордот има доста појак хардвер особено графичката така да треба да е осетно по мазен од А53 ... А52s ако најдеш од друга страна е исто топ опција баш ради одличниот чипсет.
Ќе се зема на договор во телеком, го немаат а52с... Да го имаа ќе немав дилема што да земам :/

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Стигна 12ка андроид на Онеплус 7. Го инсталирав, ќе видиме како ќе оди. На изглед е освежен, како да си купил нов телефон. Убав голем, реален, визуелен апдејт.

idzek

read-only
21 ноември 2019
15
22
Device: OnePlus 7 Pro

Знам дека веќе 5-6 генерации е стар телефонов, но ме интересира дали некој друг има слично искуство со Oneplus.

Не е ова од скоро па да пишам, него веќе втората година на користење на телефонов забележав огромен пад на квалитет на камерата. Особено во low light околности. Без преувеличувања можам да кажам дека Alcatel Оne на мајка ми вади подобри слики.

Спуштив G-cam ама не го подобри квалитетот толку многу. Is this a thing или мене хардверски нешто не ми штима?

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Ај ако можеш опиши малце по детално каков пад на квалитет забележуваш пример сликата е по матна или добиваш повеќе шум и слично. Види провери да не ти е извалкана леќата исчисти ја па пробај пак.

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
OIS може да е трајно оштетен од прекумерни вибрации.

Исто и micro scratches на стаклото од камерата со тек на време се можна причина.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Знам дека веќе 5-6 генерации е стар телефонов, но ме интересира дали некој друг има слично искуство со Oneplus.

Не е ова од скоро па да пишам, него веќе втората година на користење на телефонов забележав огромен пад на квалитет на камерата. Особено во low light околности. Без преувеличувања можам да кажам дека Alcatel Оne на мајка ми вади подобри слики.

Спуштив G-cam ама не го подобри квалитетот толку многу. Is this a thing или мене хардверски нешто не ми штима?

Посторај raw слики во low light услови

davidandko

read-only
9 февруари 2021
20
21

Истото ми се случуваше и мене (OnePlus 8T). Падот на квалитет е софтверски, многу се избагирани со новите верзии на ОС.Вградената апликација за камера се влоши и инстагрсм камерата стана веќе и неискористлива, ги изобличуваше сликите. За жал решение најдов во iPhone.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно