Препорака за некое не толку ѓубре напојување до околу 1000 денари? Треба да има гаранција и да може да издржи товар од 200-250W во времетраење од неколку саати, по можност повеќе од еден пат![]()
Значи подобро ми е за иста цена да одам сососема добро, не е шкарт CM e, ама сепак буџет модел - не е за OC или долга захтевна работа но доволно за нормална употреба на тие компоненти
Значи подобро ми е за иста цена да одам со
500W Antec VP-500PC и канта до 2000 денари.
Ти благодарам.
Ако ви е битен квалитетот на изработка Coolermaster се ВРВ за тоа! Имав среќа две квалитетни куќишта од Corsair да видам и да ги разгледувам кај другари и тоа Air 540 и Obsidian D900 ОГРОМНОООто Куќиште. Да ти кажам искрено, посебно D900 ме разочара од квалитет на изработка пошто имам HAF 932 кое е изработено ко тенк и некако смешно ми делуваше D900. Ми се чинеше како плехче некое да е, вратниците се виткаа лесно, графичката исто кај што се прицврстува не беше нешто посебно. За простор за све е закон но некако во изработка vs Coolermaster ми беа тапа Corsair D900 i Air 540( до душа Air 540 иако поевтино бајаги делуваше поцврсто) Е сега дали дека сум навикнат на HAF или тоа е тоа, незнам, но мене ме разочара тоа што како тенеќе ми делуваше а кошта 20К некјаде. Така да за квалитет Coolermaster е врв, посебно HAF Серијата.Со K350 единствен проблем е што нема да можеш 160цм воздушен кулер да ставиш k380 не сум сигурен треба да си провериш, кај CM според мене подобар е квалитетот на изработка од тој на deepcool но кај Tesseract ќе собере и таков ~стандарден кулер
Имаш калкулатори на интернет, ама земи 20%-30% поголемо напојување од резултатот кој ќе го добиеш од реномирана фирма за секој случај.Како можам да пресметам колку ватно напојување ми е потребно за ПЦто ?![]()
Како можам да пресметам колку ватно напојување ми е потребно за ПЦто ?![]()
За ова во потпис што ти е 200-250W Реал повер.Како можам да пресметам колку ватно напојување ми е потребно за ПЦто ?![]()
Пошто веќе има напојување мене ми звучи како да сака да го надгради компјутерот и да купи ново, а инаку мислам дека ОК му е ова сега.За ова во потпис што ти е 200-250W Реал повер.
Да не знае некој што е финтата што на сајтот на Cooler Master во Products под Power Supply ги нема повеќе Silent сериите...?
Спајдрмен, ти си?Пред неколку дена го ставив на новото куќиште што го земав.