Плати си плус 3 евра за преку Пејпал да оди нарачката и мислам дека немаш гајлеДали мислите ако порачам во овој период од Computer Universe ќе стигне како што треба? Сакав да земам нешто поскапо ама ризично ми е за пратката.
Me интересира како ќе бидат испратени повеќе делови. Дали во еден пакет ќе ги пратат, па царината дали ќе ги царини како еден продукт со 5 посто данок или ќе ги отвори и сите засебно ќе ги царини, итн. Некој да има искуство со ова?Плати си плус 3 евра за преку Пејпал да оди нарачката и мислам дека немаш гајле
Да се надовржам на @Rikimaru, мене ме интересира монитор од computeruniverse по која тарифа би ми го цариниле.
@TATA_MATA И зошто PayPal инаку? Што има разлика од директно со дебитна плаќање?
Благодарам за инфорот. Сега уште да се информирам да не случајно има некаков застој во испораките од ComputerUniverse ради ова срањево па да нарачувам.@Rikimaru Ако правиш една нарачка ќе ги пратат во еден пакет, нашиве ќе го отворат и секое ќе се царини колку што му е стапката (најчесто 5%) со тоа што и шипингот влага во царинењето.
За монитор е 5% ДДВ, 0% царина.
Мојата логика е дека ако нешто ти стигне DOA т.е. не функционира out of the box Paypal е на твоја страна. Ако е со картичка, никој не те штити.
Мене од Кина, алиекспрес нарачки, ми стигнаа далеку побразо сега него во нормала. Испаѓа луѓево им е страв да нарачаат па се е по лабаво во поштиве :/Благодарам за инфорот. Сега уште да се информирам да не случајно има некаков застој во испораките од ComputerUniverse ради ова срањево па да нарачувам.
Кина се олабавуваат стегите, ама од немачка овие треба да праќаат, а цела Европа е во lockdown.Мене од Кина, алиекспрес нарачки, ми стигнаа далеку побразо сега него во нормала. Испаѓа луѓево им е страв да нарачаат па се е по лабаво во поштиве :/
Ќути да бев Американец 5 ќе порачав и ќе ми пуштеа 5 трансформери made in China. Мало мозок, 5 кредитни, долгој до мад*** ама си кликаат дугмиња цел ден.Или е тежок спам или априлили
Исто сметам. Човек треба да види дали тастатурата му вреди, па ако го зема системов пример да ја продаде матичната како нова и да земе подобра.За тастатурава иако таа и е цената и надвор, не би рекол дека вреди, ама тоа е помал проблем. Систем со R5 3600, на B350 плоча? Па уште и 2666MHz RAM ставиле. Ми се чини дека сакаат да ги исфорсираат Riotoro како бренд, и попатно да исчистат залихи на стари плочи.
Јас лошо гледам или AB-360M е пишано наместо 350?
А игри ќе инсталираш на УСБ драјв
Да го порачаш ама со ова Короната ништо не е сигурно дали и кога ќе стигни.Computeruniverse- Crucial P2
Погледнете го атачментот 87294
И мене ми е тоа сакам едни вентилатори таксав дали ќе стигнат.Да го порачаш ама со ова Короната ништо не е сигурно дали и кога ќе стигни.