Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Одлични зделки и препораки за хардвер

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
Дали мислите ако порачам во овој период од Computer Universe ќе стигне како што треба? Сакав да земам нешто поскапо ама ризично ми е за пратката.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Дали мислите ако порачам во овој период од Computer Universe ќе стигне како што треба? Сакав да земам нешто поскапо ама ризично ми е за пратката.
Плати си плус 3 евра за преку Пејпал да оди нарачката и мислам дека немаш гајле

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
Плати си плус 3 евра за преку Пејпал да оди нарачката и мислам дека немаш гајле
Me интересира како ќе бидат испратени повеќе делови. Дали во еден пакет ќе ги пратат, па царината дали ќе ги царини како еден продукт со 5 посто данок или ќе ги отвори и сите засебно ќе ги царини, итн. Некој да има искуство со ова?

JellyfitzDMT

hello world
19 февруари 2020
103
147
Да се надовржам на @Rikimaru, мене ме интересира монитор од computeruniverse по која тарифа би ми го цариниле.

@TATA_MATA И зошто PayPal инаку? Што има разлика од директно со дебитна плаќање?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
@Rikimaru Ако правиш една нарачка ќе ги пратат во еден пакет, нашиве ќе го отворат и секое ќе се царини колку што му е стапката (најчесто 5%) со тоа што и шипингот влага во царинењето.

Да се надовржам на @Rikimaru, мене ме интересира монитор од computeruniverse по која тарифа би ми го цариниле.

@TATA_MATA И зошто PayPal инаку? Што има разлика од директно со дебитна плаќање?

За монитор е 5% ДДВ, 0% царина.

Мојата логика е дека ако нешто ти стигне DOA т.е. не функционира out of the box Paypal е на твоја страна. Ако е со картичка, никој не те штити.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
@Rikimaru Ако правиш една нарачка ќе ги пратат во еден пакет, нашиве ќе го отворат и секое ќе се царини колку што му е стапката (најчесто 5%) со тоа што и шипингот влага во царинењето.

За монитор е 5% ДДВ, 0% царина.

Мојата логика е дека ако нешто ти стигне DOA т.е. не функционира out of the box Paypal е на твоја страна. Ако е со картичка, никој не те штити.
Благодарам за инфорот. Сега уште да се информирам да не случајно има некаков застој во испораките од ComputerUniverse ради ова срањево па да нарачувам.

7 февруари 2013
950
1.088
Благодарам за инфорот. Сега уште да се информирам да не случајно има некаков застој во испораките од ComputerUniverse ради ова срањево па да нарачувам.
Мене од Кина, алиекспрес нарачки, ми стигнаа далеку побразо сега него во нормала. Испаѓа луѓево им е страв да нарачаат па се е по лабаво во поштиве :/

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
Мене од Кина, алиекспрес нарачки, ми стигнаа далеку побразо сега него во нормала. Испаѓа луѓево им е страв да нарачаат па се е по лабаво во поштиве :/
Кина се олабавуваат стегите, ама од немачка овие треба да праќаат, а цела Европа е во lockdown.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.874
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Пратки со ДХЛ, УПС, ТНТ ке стигнат без проблем, нема застој за нив, работат нормално. Е сега германциве работат со дхл експресс што е ЕМС т.е. брза пошта кај нас која е дел од македонски пошти, а они имаат соопштение дека дека пратки, периодов... послабо. Најверојатно додека пошта изнајде решение за пратките, ке заврши короната. Најдобро ти е да се јавиш во ЕМС и да прашаш каква е ситуацијата.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

За тастатурава иако таа и е цената и надвор, не би рекол дека вреди, ама тоа е помал проблем. Систем со R5 3600, на B350 плоча? Па уште и 2666MHz RAM ставиле. Ми се чини дека сакаат да ги исфорсираат Riotoro како бренд, и попатно да исчистат залихи на стари плочи.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
За тастатурава иако таа и е цената и надвор, не би рекол дека вреди, ама тоа е помал проблем. Систем со R5 3600, на B350 плоча? Па уште и 2666MHz RAM ставиле. Ми се чини дека сакаат да ги исфорсираат Riotoro како бренд, и попатно да исчистат залихи на стари плочи.
Исто сметам. Човек треба да види дали тастатурата му вреди, па ако го зема системов пример да ја продаде матичната како нова и да земе подобра.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Тој си е моделот AB350m, подржува 3600 ама стара е да.

AB350M-HDV(L2).png

Цената испаѓа потполно иста со анхоч ако одбереш B450 плоча од поефтините (3700 ден.) е сега таа тастатура што ја даваат за 0 ден, ако стварно била 7000 тука е заштедата. Инаку испаѓа 39,610 ден. во анхоч со подобро напојување и подобра плоча.

Само што залихи брзо снемува, а обнови споро идат. А игри ќе инсталираш на УСБ драјв :D

Последна промена:

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Треба да се праша корисничка поддршка, ама завршува првиот бран (се надевам и последен) штом ги доразлабават мерките, одма нарачка

Piwcho

hello world
13 јули 2015
397
266
Прашано. Пуштаат, но многу време му требаше да одговорат на mail (4 дена+-). Тоа што ми го пишаа е во стилот ќе ти ја испратиме пратката, ако не стигне во МК, ќе ти вратиме парите....
Периодов има екстремно многу поплаки од нив. На што се должи не знам.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно