Има и доста бугарски, сите оригинални продукции им се на Бугарски преведени, дури и сајтот им е на бугарски.ОК, до мене ли е или нетфликс јадат бубрези со преводите?
На македонски најдов само две серии готам и ханибал, ок јбг мал пазар, гледам доста има на спрски и хрватски но никако да ми ги даде како опција за бирање, туку ми дава турски и англиски само, wtf се случува?
Пробувам да го средам за моите дома, па мора да има превод, има ли некој workaround или нешто да се активираат други преводи?
Се е тоа добро, ама не ми дава да бирам, во subtitles стојат само англиски и турскиИма и доста бугарски, сите оригинални продукции им се на Бугарски преведени, дури и сајтот им е на бугарски.
Се е тоа добро, ама не ми дава да бирам, во subtitles стојат само англиски и турски![]()
Турскиот е премиум јазик на Нетфликс, не само да има и превод, но и голем дел од содржината е синхронизирана на Турски, со турски гласовни глумци.Се е тоа добро, ама не ми дава да бирам, во subtitles стојат само англиски и турски![]()
Во јузер сетинзи ќе идеш и ќе наместиш бугарски јазик. Целиот интерфејс, мени итн ќе ти се смени на бугарски, ама и ќе ти се појави опција за бугарски превод на филмовите, покрај англиски.Се е тоа добро, ама не ми дава да бирам, во subtitles стојат само англиски и турски![]()
Јок, не дава други јазици. Пробав со српско, хрватско и бугарско прокси. Со српското на неколку серии ми даде да пуштам хрватски преводАј пробај со БГ прокси да се логираш (ако ти даде) и дали ќе ти се појават во листата други јазици (евентуално да смениш интерфејс)!
Незнам ни тоа колку ќе функционира, со бугарското прокси ми го детектираше и нетфликс не пушташе ништо, пишува само исклучи прокси за да можеш да гледаш.Единствено со платено прокси, но дали се исплаќа!
Кај мене ми дава Блгарски, без прокси, без ништо. Ми било привремено активирано и користено. Не знам зошто не ти дава тебе. Ќе проверам после пак на ПЦ кога ќе бидам ако смениле нешто во меѓувреме.Јас не гледам ниту еден балкански јазик за бирање.
Погледнете го атачментот 68424
Кај мене ми дава Блгарски, без прокси, без ништо. Ми било привремено активирано и користено. Не знам зошто не ти дава тебе. Ќе проверам после пак на ПЦ кога ќе бидам ако смениле нешто во меѓувреме.
гледате филмови/серии со 5.1?
какво е искуството во споредба со звучниците од телевизорот?
или можеби некој има атмос ?![]()
Сериозно е прашањево?
Да, речиси сите филмови/серии имаат 5.1 поддршка и разликата е огромна. Е сега не секој филм или серија имаат специјални ефекти па на некоја драма и нема баш што специјално да слушнеш иако звукот дури и на дијалозите е многу подобар. Кога има ефекти имаш комплетно друго доживување. Ако имаш буџет зимај surround не се мисли.Да сериозно е
Попрезицно се однесуваше на содржината на нетфликс.
Дали на сите филмови има 5.1, а тој кој го користи колкава е разликата.
Во рамки на дискусија треба да има ден и ноќ разлика, но јас немам 5.1 да го искусам. Во мислам сум да земам сараунд, затоа прашувам![]()
Да, речиси сите филмови/серии имаат 5.1 поддршка и разликата е огромна. Е сега не секој филм или серија имаат специјални ефекти па на некоја драма и нема баш што специјално да слушнеш иако звукот дури и на дијалозите е многу подобар. Кога има ефекти имаш комплетно друго доживување. Ако имаш буџет зимај surround не се мисли.
Јас користам со 5.1 сетап и има surround на доста филмови/серии, на некои дури добивам и HD Audio и доста менува од стерео. И сликата за најјакиот пакет е доста добра во UHD, активира HDR ако ти поддржува телевизорот, така да супер искуство.Да сериозно е
Попрезицно се однесуваше на содржината на нетфликс.
Дали на сите филмови има 5.1, а тој кој го користи колкава е разликата.
Во рамки на дискусија треба да има ден и ноќ разлика, но јас немам 5.1 да го искусам. Во мислам сум да земам сараунд, затоа прашувам![]()
Да не сака некој да делиме акаунт? Еден месец пробав со тројца другари делевме, немав никаков проблем.
Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација
Види поракајас сум за ама како ?