marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.791
- 5.511
Да, и мене така ми рекоа. Ако има на телеком оптика ја користат таа.Значи ако има телеком оптика таму, може и Неотел, тоа ми го кажуваш?
May the Force be with you !
Да, и мене така ми рекоа. Ако има на телеком оптика ја користат таа.Значи ако има телеком оптика таму, може и Неотел, тоа ми го кажуваш?
Ако имаш телеком оптика во зграда нема да имаш никаков проблем само ти кога ќе потишуваш договор тамо кажи им да си имаат до знаење дека во твојата зграда нема оптички кабел од неотел но од телеком има и дека е функционален и нема да имаат проблем да те приклучат никаков.Денеска местев оптика за корисник 300/300 или сега до 1.2018 му е гигабит со гигабит лимитот му е 1ТБ а плаќа 3000 денари па видете вие кај сте во ќар повеќе со тоа што ова зависи за тие што знаат дека преминуваат 1ТБ сигурно.Значи ако има телеком оптика таму, може и Неотел, тоа ми го кажуваш?
Разлика не многу ама ако имаш проблеми, изговор на неотел ќе биде : телеком имаат проблем.И ја се мислам да ставам, ама чекам некој гејмер да пише искуство како е со пинг. Кај мене ке иде преку мрежа на телеком, па не би требало да има разлика ?
Во која смисла мислиш ќе биде подобро?Потпишав договор со Неотел за 50/50 оптика и би требало сега брзо да спроведат и ке споделам мислење како е во споредна со телекабел. Се надевам доста подобро.
Во која смисла мислиш ќе биде подобро?
Конечно завршив со процедурите. Ми го сменија Huawei-то и ми ставија потполно исто (не знам зошто). После процедура за да го стават во bridge mode повторно (ова се решава преку телеком и треба кабелот во LAN 2 да биде). Anyway, еве speed test. Ако му треба некому speedtest кон специфичен сервер кажете.
![]()
Nivna optika koristis ili bakar? Od telekabelТелекабел е ужас кај мене. Ако играм игри и некој друг се закачи на мрежа неверојатен лаг инстант. Не е можно со повеќе луѓе да се игра онлајн игри.
Posle ke mavnam jas speedtest od kompjuter na frankfurt. Go imam giga paketot. Od telefon pingot e 46
Нешто си се збркал. 1099 денари е 50/50 на Неотел. 0 денари инсталација и 3 месеци гратис. Башка дека 5ms ќе направат толку разлика....
Искрено најлошо искуство со техничка поддршка сум имал со Телекабел. Пингот беше 200+ и по неколку натегања кога сум дома за да дојдат договоривме термин и после неколку саати се јавив за да прашам до кај се и ми одговорија дека немало потреба да влегуваат внатре!!! Нормално проблемот не го решија.подобар е неотел. Само недај боже да имаш квар или да ти треба супорт. Кај телекабел екипа доаѓа за 2-3 часа, техничка се супер, и има и дежурни инжинери 24/7 па за проблем доколку се решава онлајн не се чека повеќе од 15 мин. Нема договор.
Јас порачав оптика од Неотел во наредниве денови би требало да биде. Едно нешто многу ме мачи и ме интересира дали ќе налепат по sид некој кабел или тоа ќе оди преку цревата во зидовите што се специјални за тоа оставени ( да појаснам, во зградава кај што ми е станот има веќе оставено место за кабли за оптика за да не одат директно по sидови или по паркет). Доколку почнат да ми лепат кабли што ќе се гледаат надвор одма прекинувам со нив.Некој искуство со ова?
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден