Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Неонка 120cm, 2400K температура на боја кај нас?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Ми требаат неонки кои со кои ќе добијам нај приближна боја на обична сијалица со влакно, тоа е 2400 келвини. Има ли некој искуство вакво осветулување кај нас? Во поголемиве маркети (Хубо, Бриколаж, Електроелемент и она во Автокоманда) немаат.
Дајте совет кај да барам.
Фала.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Тоа е страшно комплицирано да го најдеш во денешно време. Јас ставав на едно место заменски од дифолтните 765ки (7=70цри 65=6500К) заменски со 830ки (80цри и 3000К). И собата се претвори од мртовечница во подношљива.

Како и да ти треба 830 тоа е ознаката за тие што ги бараш. А наоѓање по магацини позади рафтови ако паднала некоја само. Не носи никој со години. Едино да видиш во овие што работат со осветлување како Винт, да не им паднало под биро некое.

Најтопла препорака е да земеш заменска LED најбоља на свет, да исповадиш тоа трафоата и да се стокми да е со LED „неонка“. Такви имаш од реномираниве производители Philips/Osram и остали.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Тоа е страшно комплицирано да го најдеш во денешно време. Јас ставав на едно место заменски од дифолтните 765ки (7=70цри 65=6500К) заменски со 830ки (80цри и 3000К). И собата се претвори од мртовечница во подношљива.

Како и да ти треба 830 тоа е ознаката за тие што ги бараш. А наоѓање по магацини позади рафтови ако паднала некоја само. Не носи никој со години. Едино да видиш во овие што работат со осветлување како Винт, да не им паднало под биро некое.

Најтопла препорака е да земеш заменска LED најбоља на свет, да исповадиш тоа трафоата и да се стокми да е со LED „неонка“. Такви имаш од реномираниве производители Philips/Osram и остали.

Замисли, ни лед немаа топла боја. Спремен сум и на тоа.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Икеа речиси сите сијалици им се со топла боја, знам оти јас нарочно барав 6500 К кај нив и речиси да немаше ...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно