Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нексио - ценовник

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
CykaBlyat, овие се последните што сум ги добил, од пред 1 месец:

Атачменти

• NEKSIO_MM01072019.pdf
    618,8 KB · Прегледи: 109
  • G.SKILL_MM22072019.pdf
    284,2 KB · Прегледи: 68
Последна промена:

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Што е со Нексио фамава незнам, немаат ценовници, сајт ни под разно, да ти пратат цена на мејл евентуално, како во 1995 во Ексел табела :)
А Анхоч и Сет се тука некаде со цените и секогаш добивам 10-15% попуст.
Башка гаранција од Анхоч>Нексио :)
Не сум бил ама делува како од подрум некој да продава Хардвер.
Како оние ДДСтор, да нарачаш, па чекаш да однесат во тој станот во Аеродром. LOL!

Последна промена:

RoninMK

hello world
20 април 2016
150
102
Нема фама. Има ценовници на линк погоре, како ги прикачуваат така сите ги добиваме. За свежа залиха и цени кои се менуваат секојдневно побарај ги на телефон, Вибер или ФБ.
Цените се секаде горе доле тука некаде и така е било отсекогаш, ако веќе си пазаруваш од друго место и си задоволен продолжи да си купуваш таму нема никаков проблем.
За гаранцијата не би рекол дека на Анхоч е поголема, напротив има доста компоненти со помала гаранција во Анхоч. Инаку не би требало и таму да има разлика пошто гаранцијата ја дава производителот, ама сепак има разлика во зависност од каде им е набавен производот, а некои производители имаат и опции за гаранцијата, пример доплата од некој долар плус за подолга гаранција.
А иначе за просториите, слободно посети ги ќе се увериш дека не е подрум ниту пак стан :)

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Не дека е поголема, ама дечките се..... Немам коментар.... Цареви во однос муштерија/продавач.

Сум имал доста проблеми со гаранции со некои несериозни фирми како Хај-Стор, имаш гаранција, ама немаш :)
2 пати го носев телефонот и тој типот ме убедуваше дека го сменил делот што јас му го детектирав како проблем, па за 3 пат мораше да ургирам преку Пазарна за да го смени.... Сепак сме Македонија преваранти на секој чекор :)

Не сум имал никакво искуство со Нексио, не ги класифицирам како такви, ама некако несериозно ми делуваат со немање сајт и цени, па човече дојде време преку нет да купуваш свашта во МК, а продавница за ИТ да нема сајт и цени... Мислам дека со тоа ќе се подобри продажбата, ама они си знаат.

Едит: Добронамерен совет ако има некој од Нексио на форумов.

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Што е со Нексио фамава незнам
Не знам за другиве ама мене ме плаќаат од Нексио да доаѓам да ги бранам особено кога ќе почне истава дискусија која веќе е начната, колку, 14 пати?

RoninMK

hello world
20 април 2016
150
102
Се слагам со тебе, треба човек да си внимава сепак има доста преваранти.
Но и обратното е точно, има и лоши муштерии, па и ние продавачите треба да се пазиме исто и од нив. Битно е да се има обострано разбирање, зошто некогаш има и виша сила, а ништо не се решава на брзина и со избрзани реакции и потези.
Ама еве доста луѓе од тука имаат многу позитивни искуства со нив и мислам дека тоа е сосема доволно за да им веруваш.
Еве ми текна и една идеја, да направиме нова анкета на кои продавачи/продавници најмногу им веруваме, отворете тема ќе продискутираме што да стои во истата и на крај ќе гласаме :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ете јас како еден од луѓето шо најмногу беше збунет од концептот на нексио, кој тешко ги добиваше на имејл и кому не му беше јасно зошто немаат добар вебсајт со каталог на производи (и се уште не ми е) - откоа научив дека треба да ги контактирам на фејсбук у работно време и враќаат брзо - ептен добро искуство имам.

Им пишувам за производ ми даваат цена и идеш си го подигаш.

И ептен се услужливи и се разбираат од хардвер, и некако добиваш ко поинтимно искуство отколку со фирмиве ко анхоч.

Анхоч ми е сеуште Go-To фирма за ситници пошо може да ги нарачаш онлајн или пак успут да си земеш пошо имаат многу продавници, ама да идеш у продавница да бараш информација често продавачите ниту сакаат да ги прашуваш било шо ниту пак знаат (секоја чест на исклучоците меѓу нивните вработени).

Сет не би ни пипнал. АМЦ РИП... така шо нексио за поскапи и кастом нарачани делови (ако зиам од кај нас а не од соседство за да излезе 20тина проценти поевтино ради поврат на данок) би биле број еден избор.

ЕДИТ: Ајмо децо 10 лајкови на ова за да бидам 4000/4000 и да си направам принт скрин хахахаха!!

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
ЕДИТ: Ајмо децо 10 лајкови на ова за да бидам 4000/4000 и да си направам принт скрин хахахаха!!
Не знам за другите но јас пуштив абер на Вибер и моментално сум на F5.
УШТЕ ДВА ЛЕЛЕ
ова е повозбудливо од Нова година
ЕДЕН

Последна промена:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Хаха ќумрам! :) Мојот ти е 4000ти, мора и со едно селфи да го овековечиме овој мал чекор за форумов, а голем за човештвото! ;)

Едит: Го гледам Фаталити со коњаницата како пуздер ќе не направи :)

Едит на едит (да не ме брише Фаталити :D) : Кога ќе извадат ценовник за октомври? :p

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Хаха фала дечки, и фала на Авид пошо ја испуштив да скриншотнам па ќе требаше у инспект елемент да едитирам таму да лажирам XD

Живели НЕКСИО!

П.С. јао од unstoppable постао сам unbeatable - следно идеме на undesirable гарант :D

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Сајтот е ready :)))
Ама вредеше мојот коментар, веќе не се цените во Ексел, туку во ПДФ.
Малце по малце.... :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
А?
Кој сајт е реди?
Цените отсекогаш биле и во Ексел и во ПДФ кога ги пуштаат на меил.
Луѓе evga 550w или nzxt 650w, за RX 5700 + 3700x?

Sent from my T10(E3C6) using Tapatalk
Evga

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
А?
Кој сајт е реди?
Цените отсекогаш биле и во Ексел и во ПДФ кога ги пуштаат на меил.

Evga

Некој Модератор нека го оправи Гифчево молам :)

7TvaLQbuVDhFFk1J7

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Она што почнува да ми смета кај Нексио, а и останатите IT продавници кај нас е што ги изоставуваат најдобрите зделки и се форсираат поскапите опции.

На пример, солидно напојување за нормален корисник/IT ентузијаст/Гејмер е напојување од реномиран производител (во случајов EVGA), 550-650w, semi modular, 80+ bronze со цена од некаде помеѓу 60 до 100 евра. Такво напојување во ценовниците на Нексио не сум сретнал. Или е Njoy, или е Gold rated, или е full modular или е 750+w и се разбира по многу поскапа цена.

Можеби не е до нив, можеби брзо се трошат или воопшто не ги добиваат ама сепак ми пречи.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Стигна нов за Куќари, PSU и кулери (прикачено во коментаров).

@ТАТА_МАТА сеа гледам и за испод 100 евриќи имаш модуларно NZXT од 500 вати 80+ gold со 5 години гаранција.

OEM на ова напајање е SEASONIC така шо нема шо повеќе да се додаде.
NZXT E500 is a great Seasonic-made performance PSU

А за околу 3000 денари интересно изгледа тоа демек 750W 80+ gold NJOY напајање за кое немам информации и не знам колку вреди да се ризикува со него, иако има 3 години гаранција така шо дефинитивно делува ко можда добра буџет опција.

EDIT: сеа читав дека овие NJOY се произведени во Романија, и не можам да најдам детали за тоа колку и како спецификациите за 80+ ги добиле или сами си ги ставаат... ја би избегавал реално. За тие пари би зел на старо од форум некој докажан бренд.

Атачменти

• CASE_PSU_MP02102019.xlsx
    2,9 MB · Прегледи: 96
Последна промена:
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ми се свиѓа компанијата.

Pros:

Ми се нашле за помош и не ми наплатиле.
Ми отвориле продукти колку да се провери дали се 100% функционални и без никаков дефект.
Позитивни се, секогаш си прават шала.
Имаат брендирани работи. Ништо не е шкарт.
Имаат појма со тоа што го работат.

Cons:

На толку промет и убави зделки срамота е да не средат еднаш за секогаш еден ценовник и да си го прикачат на својата страна.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Стигна нов за Куќари, PSU и кулери (прикачено во коментаров).

@ТАТА_МАТА сеа гледам и за испод 100 евриќи имаш модуларно NZXT од 500 вати 80+ gold со 5 години гаранција.

OEM на ова напајање е SEASONIC така шо нема шо повеќе да се додаде.
NZXT E500 is a great Seasonic-made performance PSU

А за околу 3000 денари интересно изгледа тоа демек 750W 80+ gold NJOY напајање за кое немам информации и не знам колку вреди да се ризикува со него, иако има 3 години гаранција така шо дефинитивно делува ко можда добра буџет опција.

EDIT: сеа читав дека овие NJOY се произведени во Романија, и не можам да најдам детали за тоа колку и како спецификациите за 80+ ги добиле или сами си ги ставаат... ја би избегавал реално. За тие пари би зел на старо од форум некој докажан бренд.

Јас имам NJOY и ене го вергла со месеци на риг, на него пишува 600w (650 max) на Wall од него влечам 700w без проблем.
Мазга безшумна. Не сум видел такво напојување.
Не е се до брендот, нема врска што е Романско, баш за да се истакне како нов бренд мора да даде СЕ од себе за разлика од Нексио :)

Едит:
Напојувањето е користено и пред мене, јас го користам некаде од Април 2018 24/7.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Јас имам NJOY и ене го вергла со месеци на риг, на него пишува 600w (650 max) на Wall од него влечам 700w без проблем.
Мазга безшумна. Не сум видел такво напојување.
Не е се до брендот, нема врска што е Романско, баш за да се истакне како нов бренд мора да даде СЕ од себе за разлика од Нексио :)

Едит:
Напојувањето е користено и пред мене, јас го користам некаде од Април 2018 24/7.

Разликата меѓу познат и докажан бренд/OEM и нов играч е тоа шо нема референци и тестови за да покажат колку и какви компоненти има унутра самото напајање (јапонски наспроти кинески и тајвански квалитетни наспроти кинески и тајвански неквалитетни кондензатори и компоненти), каков е квалитетот на самите лемови, колкава е реалната ефикасност, колкава е стабилноста на напоните, итн.

Дури и хантол да ставиш ти на компјутерот шансите се дека 5-10 години ќе возиш компјутер без проблем посебно ако влезната струја е океј. Ама исто значи дека има поголеми шанси да се деси проблем у рок од 3-5 години, и значително поголеми шанси да се деси сериозен проблем ако има флуктуации у влезна струја некад (невреме надвор пример). Исто така концензусот е дека со поевтините напојувања во кои може да фалат некои заштити или пак да е послаб квалитетот на изработка можно е при дефект да повлече и други делови од компјутерот со себе.

Затоа пак ќе кажам дури не стигнат до тоа да има тон тестови за нив, и да има детали за како се изработени и рецензии од познати тек канали - помалку ризик имаш со реномиран и докажан бренд.

Посебно коа разликата во цена меѓу Нџој и Сисоник ОЕМ е 2500 денари, или пак посебно коа имаш разни одлични и докажани напајања на старо за исти пари.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно