Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Некое искуство со KZ слушалки од Aliexpress?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Теоретски има врска, и најверојатно кај повеќето модели може и да се измери, практично ќе примети само истренирано уво. Исто и кај звучниците.
Голем ефект има привикнувањето, значи ако слушаш музика на некое скапано транзисторче со тек на време слухот ќе ти се навикне и тоа ќе ти биде репер, исто и за добра опрема. Така и овде и иако нема да има некои драстични промени кај слушалките, ќе има кај тебе промени па така да и има смисла дека добро е да се наштеловаат после некое време слушање би рекол, наместо на празно да свират.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.256
@Audiofil одамна те немам прочитано на форумов. Ги чуваш ли Sennheiser HD580? Кај мене одамна фаќаат прашина HD650 од немукает. Лани Амски ми донесе и нови сунѓерчиња ама не сум стигнал да ги отпакувам. Како за грев сум со Аудиотехника М20 влечкајќи ги од лаптоп на лаптоп.

Бев запален по HD800 ама изгледа ќе почекаат подобри времиња т.е. работна соба во која на раат ќе слушам отворен тип на слушалки. Во ум ми се останати и Denon AH-D2000 но не сум сигурен колку уште ги има на продажба.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
@Audiofil одамна те немам прочитано на форумов. Ги чуваш ли Sennheiser HD580? Кај мене одамна фаќаат прашина HD650 од немукает. Лани Амски ми донесе и нови сунѓерчиња ама не сум стигнал да ги отпакувам. Како за грев сум со Аудиотехника М20 влечкајќи ги од лаптоп на лаптоп.

Бев запален по HD800 ама изгледа ќе почекаат подобри времиња т.е. работна соба во која на раат ќе слушам отворен тип на слушалки. Во ум ми се останати и Denon AH-D2000 но не сум сигурен колку уште ги има на продажба.
Ги чувам и поретко ги слушам бидејки претежно сум надвор физички активен па и од таа причина повеќе сум на кинески бубици кои ги има на сајтот www.audiobudget.com што се однесува до тој модел на Denon тешко да го најдеш нов бидејки има нови модели за кои искрено не сум гледал тестови како се оценети.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.256
Ха ха остарев. Не сум многу во тек. Благодариме за муабетот и појаснувањето. немам време да прочитам ништо ново во аудио светот.

Ќе се консултираме наредна година за измени кај мене во сетапот. Сега сум уште во ера на звучна изолација кога само аудио техника можам да си ги послушувам на раат а да не вознемирам никого.

Штета што Denon ги нема а се отепав од читање пред некое време за нив. 800 бар има наследник 800s :)

Извинување за офтопик и од мене.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Дали некој има искуство со KZ слушалки од Aliexpress. Гледам дека многу ги фалат и ги споредуваат со 5 пати поскапи IEMs.
Дали некој има искуство со KZ слушалки од Aliexpress. Гледам дека многу ги фалат и ги споредуваат со 5 пати поскапи IEMs.
Ако сеуште не си купил KZ купи си вакви и земи уште некој пар за поклон на некого затоа што бубициве чинат мизерни пари а со правилно софтверско подесување звукот станува студиски така што нема ни сам да веруваш дека волку евтини можат да дадат толку многу.Мене ми стигнаа пред 5 дена и сеуште ги тестирам и од прво слушање имаат напумпан бас околу 8db,средниот спектар од 1 до 2khz е долу како и кај повеќето додека има пикови на околу 5.5 и 7.5khz.Откако басовите се спуштија средниот се зголеми за уште толку и се спуштија пиковите се си дојде на свое место.Се работи за овој модел:Original KZ Stereo Earphone with Microphone Earbuds In Ear Headset Bass Sound Music Earphone for Iphone Xiaomi Huawei Phones-in Phone Earphones & Headphones from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
И уште ова да кажам.За сите скептици кои не веруваат во моите тврдења за кинескиве бубици и ги сметаат за канти го давам јавно мојот број 075 544 020 и стојам на располагање да ги слушнат на Lenovo Vibe X3 па сами нека си оценат.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Предлог од прва рака за кинески Bluetooth IEM?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.669
1.832
Има една Апликација за Андроид уредите Випер4Андроид ФХ, и има солидни опции да се добие добар звук, јас ја користам за едни кинески блутут слушалки Блуедио и дава доста солиден звук со одренеди подесувања. Има и повеќе пресети за нагодување.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Има една Апликација за Андроид уредите Випер4Андроид ФХ, и има солидни опции да се добие добар звук, јас ја користам за едни кинески блутут слушалки Блуедио и дава доста солиден звук со одренеди подесувања. Има и повеќе пресети за нагодување.
Ова јас што го користам е профи софтвер било да е за виндовс или андроид уред бидејки има вграден параметарски еквилајзер кој ти овозможува идеално подесување на било која фреквенција и за колку децибели горе долу се разбира доколку имаш изострен слух.Го имам тестирано на неколку класични слушалки и бубици и слободно можам да кажам дека бојата на звукот е во 90% идентична само мали нијанси се во прашање ако се споредуваат едни со други.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556

Земи некој модел на KZ и докупи блутут кабел за истите бидејки колку што ги гледав на алиекспрес посебно ги продаваат.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Земи некој модел на KZ и докупи блутут кабел за истите бидејки колку што ги гледав на алиекспрес посебно ги продаваат.
Nice! Ќе ја пробам комбинацијава.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64

Bluedio TN Magnetic Bluetooth Earphone - BLACK https://gearbest.app.link/OquQ4Ma5kR
Моментално ги користам, многу добар звук за блутут слушалки. Единствено ми смета при трчање ова neckband-от. Ако ти е за друга немамена, имаш моја препорака. На gearbest мислам дека се најевтини.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно