Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Најдобра, Најисплатлива и Најевтина телевизија?

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
Макс ТВ. Со сателитската се мачев 2-3 години, на почеток сам се снаоѓав со емулатори, кодови за разни пакети. По некое време ставив шеринг, па уште поголеми нервози, сецкање на некои пакети и немање програми по цели денови, ретко се наоѓа добар и ефтин шеринг. Покрај тоа па и кога ќе заврне или вее снег, сигналот ќе падне па ќе сецка на све живо и диво, е сега зависи и колкав тањир ќе ставиш и дали е добро монтирана опремата.
Исто сфатив и дека од сите тие илјадници канали гледам само 5-6 спортски кои ги имам на максот (еуроспорт, ск1-2-3, арена1-4). Филмски не ми требаат, најновите филмови ги има по торенти.
Максот нуди најголема стабилност, техничка поддршка, солиден избор на канали, но слабо стои со HD канали.

Сателитската ми беше големо замарање, вртење моторот по сателити и чекање, 0% сигнал, сецкање на програмите, лош шеринг и слично.

Jas so ova ne se slagam imam dreambox 500 HD i sharing so plakan 70 evra godisno
Za sateliti menuvanje ne e nikakov problem si stavas disek motor i kade sakas svrti si za 5 sekundi se menuva satelitot
sega za sharingot zavisi od koj nekoi se optereteni a nekoi zimat od 100 luge se razmenuvat i zatoa mnogu secka iako se slucuva da secka od razni faktori interne e eden faktor
za sneg dozd i toa nema vrska osven ako nema nekoe nevreme da duva mnogu i da ja mrda antenata inace za drugo signalot ostanuva stabilen i na HD kanalite i na SD

ako se geda mnogu televizija satelistska ima najveke izbor
za povise opcii maxtv i
za poveke kanali i najveke kanali vo HD 16 blizoo + moze da se koristi so CA modul bez dodaten resiver

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.345
Од телевизија страна консумирам National Geographic, History, Viasat Explore и Discovery

Остатокот е youtube (клинциве го експлоатираат максимално), филмови (еден филм го гледам на 6 рати)
Tатко ми конзумира 24 Вести all day long :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Телекабел ти се најефтини,башка ни договор ни ништо.

Инаку овие што викаат дека не треба телевизија остави ги, телевизија треба за следење на настани во живо, без разлика дали се работи за фудбал,формула 1 , оскари,светски првенства.

Ко демек заостанат си ако гледаш формула на спорт клуб,а не си заостанат ако го стримаш преносот од арапска или руска телевизија на сопкаст. Нема да гледам што ми сервираат на спорт клуб ќе гледам што ми сервираат арапи. :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.345
Ко демек заостанат си ако гледаш формула на спорт клуб,а не си заостанат ако го стримаш преносот од арапска или руска телевизија на сопкаст. Нема да гледам што ми сервираат на спорт клуб ќе гледам што ми сервираат арапи. :D
Акцентот беше ставан дека не треба да се паѓа во несвест со бројот на каналите кога ионака филмовите ги спуштаме од torrent во квалитет кој е научна фантастика за телевизискиот пренос.
Згора на се новиве телевизори се smart па така можеш да кисниш на Youtube колку ти се може. Секако, имаш 100 поени за забелешката која се однесува за настаните во живо.

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Ај ова малку подетално... :)

За жал неможам да откривам детали но се е легално.

Едно субјективно прашање.

Зошто во 2015, некој сеуште се замара со телевизија?

Пошто во дневна 70% од времето гледам ТВ а 30% филмови симнати од нет. Книги и pdf-ови читам во спална и ќенеф. Пошто во спална без ТВ неможам да заспијам. Пошто се што има на ТВ нема на нет (пр. секоја недела вечер на РТС1 има снимани театарски претстави кои ги нема на нет).

На ТВ мене никој ништо не ми сервира - си гледам странски канали. МК тв се гледа дома, ама не од моја страна, затоа е кабловската (а и дека е гага :) )

Сателитската ТВ може да зеза кога има густи облаци или ако дрвото пред антената израсне доста, или ако зеза нетот или има премногу претплатници кои во моментот го гледаат тој сателитски пакет. Сат ТВ можеш да снимаш на дримбоксот на усб/хдд ама неможеш да снимаш преку смарт тв-то на усб пошто сигналот доаѓа преку hdmi (заштитен е).

kolesk

lurker
6 февруари 2016
806
1.247
Препорака за тв за реон Бел камен (радишани), а да не е iptv. Кои опции постојат? Сакав телекбаел, ама они само аеродром го држеле.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615
Препорака за тв за реон Бел камен (радишани), а да не е iptv. Кои опции постојат? Сакав телекбаел, ама они само аеродром го држеле.
Boom Tv! Јас во викендица такво користев до пред некое време. Ми ги фаќаше 10 македонскиве канали бесплатно.
Ова е супер ако не се бара странска програма.
Треба да најдеш таков ресивер само.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
806
1.247
Boom Tv! Јас во викендица такво користев до пред некое време. Ми ги фаќаше 10 македонскиве канали бесплатно.
Ова е супер ако не се бара странска програма.
Треба да најдеш таков ресивер само.

Имам boom tv, само 8 канали фаќа.
Вака бар и нешто странско да гледам.
Edit: Гледам Винсат имаат необврзувачки договор...

Последна промена:
28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Boom TV има катастрофално лош квалитет на слика. И изборот на канали е лош. Барем за мене... но, мислам за сликата сите ќе се сложат.

imetotuka

read-only
10 септември 2016
17
8
Искуство и мислење за тотал ТВ, дали некој го користи и како е задоволен ? До сега бев на A1, интернетот е стабилен, неможам да се пожалам, ама телевизија 480p резолуција ( Бранко коцкица) , за џабе 4к телевизор.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.098
7.786
Искуство и мислење за тотал ТВ, дали некој го користи и како е задоволен ? До сега бев на A1, интернетот е стабилен, неможам да се пожалам, ама телевизија 480p резолуција ( Бранко коцкица) , за џабе 4к телевизор.
Или некој IPTV ако постои со 4K...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Макс тв е нијанса подобар, ама имаат и они многу компресија. Нивното HD вреди до некаде само кога на МТВ 1 има лига шампиони. +1 за IPTV

imetotuka

read-only
10 септември 2016
17
8
Многу добра понуда имаат сега Тотал ТВ, 8 месеци 200 и нешо денари. Ама пусто не сум сретнал некој познат да каже за квалитет на слика, изборот на програми е солиден.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно