LaLi
hello world
- 3 февруари 2010
- 336
- 218
Макс ТВ. Со сателитската се мачев 2-3 години, на почеток сам се снаоѓав со емулатори, кодови за разни пакети. По некое време ставив шеринг, па уште поголеми нервози, сецкање на некои пакети и немање програми по цели денови, ретко се наоѓа добар и ефтин шеринг. Покрај тоа па и кога ќе заврне или вее снег, сигналот ќе падне па ќе сецка на све живо и диво, е сега зависи и колкав тањир ќе ставиш и дали е добро монтирана опремата.
Исто сфатив и дека од сите тие илјадници канали гледам само 5-6 спортски кои ги имам на максот (еуроспорт, ск1-2-3, арена1-4). Филмски не ми требаат, најновите филмови ги има по торенти.
Максот нуди најголема стабилност, техничка поддршка, солиден избор на канали, но слабо стои со HD канали.
Сателитската ми беше големо замарање, вртење моторот по сателити и чекање, 0% сигнал, сецкање на програмите, лош шеринг и слично.
Jas so ova ne se slagam imam dreambox 500 HD i sharing so plakan 70 evra godisno
Za sateliti menuvanje ne e nikakov problem si stavas disek motor i kade sakas svrti si za 5 sekundi se menuva satelitot
sega za sharingot zavisi od koj nekoi se optereteni a nekoi zimat od 100 luge se razmenuvat i zatoa mnogu secka iako se slucuva da secka od razni faktori interne e eden faktor
za sneg dozd i toa nema vrska osven ako nema nekoe nevreme da duva mnogu i da ja mrda antenata inace za drugo signalot ostanuva stabilen i na HD kanalite i na SD
ako se geda mnogu televizija satelistska ima najveke izbor
za povise opcii maxtv i
za poveke kanali i najveke kanali vo HD 16 blizoo + moze da se koristi so CA modul bez dodaten resiver