The Geek Boy
user
- 9 август 2018
- 1.172
- 477
Одличен концепт, добар уред но тиња спецификации.
Не знам, искрено не го следам воопшто веќе. За жал сите бркаат прегледи по секоја цена - да имаш рецензија во првите неколку денови е главен двигател за прегледите и заради тоа квалитетот на рецензијата е на втора страна.
Во втор аспект е образованието и интелектот на рецензентот - за да разбере одреден производ прво треба да ја разбира и да е возбуден за технологијата позади него (како што е пример Linus) и да го гледа од аспект на потрошувачот за кој е наменет (како што секогаш прави Michael Fischer).
MKBHD се прослави како кинематограф повеќе отколку како рецензент, општо е досаден да го слушаш бидејќи нема никаква љубов кон технологија или пак сака да ја разбере. Unbox Therapy пак воопшто не треба да биде во овој свет - влезе по грешка со Bend test на iPhone 6 и откако виде дека има многу пари, остана во него.
Сепак, за да има квалитетни рецензии, треба да има и читатели кои ценат квалитет - а тоа се помалку и помалку го има.
Не знам само како на луѓето им се свиѓаат видеата на MKBHD, видеата имаат видно заситени бои, повеќето му се пресветли, балансот на бела прецрвен, порано беше добар сега има 5 креатори во најмала рака што имаат далеку подобри видеа со 1/10 од неговата опрема.
GSM arena малце нервираат. Ако им се свиѓа телефон се ке напишат за него па чак и одвишок. Пример Samsung S10 па после апдејт за камерите ревјуто си го надополнија.За телефони топ 10,
Anandtech
Techtablets
Notebookcheck
GSM Arena
Mobiletechreview
Erica Griffin
Linus
ArsTechnica
Android Central
XDA Developers
GSM arena малце нервираат. Ако им се свиѓа телефон се ке напишат за него па чак и одвишок. Пример Samsung S10 па после апдејт за камерите ревјуто си го надополнија.
Доаѓа понебитен телефон не ни проверуваат HDR (z20). За предната камера два збора, ни резолуции ни опции(rog2 и LG v40). После апдејти ревју кој му ебе матер.
До скоро незнаев дека Рог 2 има 1080p 60FPS предната камера.
На LG V40 предните камери не чинат, како што зошто не битно.
Јес да ајфон и самсунг се најдостапни сегде. Дај да отвориме јутуб канал македонски (барем веб страна)
Константност во минус.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
На тој евент имало лошо светло, се жалеше на на соц. мрежи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мислење за Motorola One macro и E6 plus ми требаат 2 телефони да земам па гледам A1(vip) имаат понуда од овие два телефони за 399ден месечно во Neo M?
Убав уред и концепт
Дека прави клик ли е проблемот?
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден