Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не го средува. Сток камерата на мојот С20+ е подобра од GCam.

Не процесира исто ГКам-от на С20, како што е на Пикселот, како и брзината на фокусот, која мислам дека ја одредува самиот уред до негде.

Сум пробувал сите сценарија, 2та телефони еден до друг, сликање во исто време, а далеку различни и подобри резултати во корист на Пиксел 4.

Sent from my SM-G986 using Tapatalk

Штета....
Мислењето е автоматски споено:

Држава во која се продаваат 5 самсунг с20 во декември.

М?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Апдејт, продадени се сите 15 комада, лол.

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
2x2TB kingston KC3000 2x 8TB WD Red
PSU
Corsair H850i
RAM
64GB ddr5 Corsair Vengance
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Focusrite Solo MK2, B&W LM1 on Nobsound amp, Langsdom FA890 and Samson SR850
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
PSU
Corsair H850i
RAM
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Искуство со Мобеликс.
Вчера нарачан С20+ снепдрагон.
Денеска одам во карго да го земам. Ќеса залепена со селотејп од сите страни да не се гледа што има внатре. Штрчи на страна адаптер за штек. Не ми даваат од карго да отворам ќесата пред да платам 40000 мкд.
Мечка страв, мене не - плаќам.
Отварам ќесата, кутија од телефонот со целофан запакован. Си викам добро е.
Читам напред AT&T амерички.
Вртам одоздолa кутијата T-Mobile. :)
Отварам кутијата, телефонот тука е добро е. Комплет во кутијата, слушалки, кабел,полнач -амерички. Заштитни фолии на телефонот има.
Уклучувам телефонот, т-мобиле лого со звукот досаден.
Телефонот -супер. Се си работи како што треба, не е заклучен. Отварам about phone, имеи бројот си нема врска со тој на кутијата што го пишува. Гаранцијата гледам истиот имеи број од кутијата, си нема врска со тој на телефонот. Се јавувам одма, еден дечко ми се јави вика немај гајле ако има проблем тука сме. Ај чао.
Ми текна им пишав маил ако може да преправат имеи бројот во тој листот наречен гаранција. Среќа ми вратија одма за 10мин со слика од новата гаранција со вистинскиот имеи број. Да се надевам дека нема да ми затреба. Ќе видиме како ќе се покаже телефонот, првично задоволен.

IMG_20201226_114612.jpeg IMG_20201226_114619.jpeg IMG_20201226_134004__01.jpeg IMG_20201226_142401__01.jpeg IMG_20201226_114649.jpeg IMG_20201226_114626.jpeg

Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Искуство со Мобеликс.
Денеска одам во карго да го земам. Ќеса залепена со селотејп од сите страни да не се гледа што има внатре. Штрчи на страна адаптер за штек. Не ми даваат од карго да отворам ќесата пред да платам 40000 мкд.
Отварам кутијата, телефонот тука е добро е. Комплет во кутијата, слушалки, кабел,полнач -амерички. Заштитни фолии на телефонот има.
Телефонот -супер. Се си работи како што треба, не е заклучен. Отварам about phone, имеи бројот си нема врска со тој на кутијата што го пишува. Гаранцијата гледам истиот имеи број од кутијата, си нема врска со тој на телефонот. Се јавувам одма, еден дечко ми се јави вика немај гајле ако има проблем тука сме. Ај чао.
Ми текна им пишав маил ако може да преправат имеи бројот во тој листот наречен гаранција. Среќа ми вратија одма за 10мин со слика од новата гаранција со вистинскиот имеи број. Да се надевам дека нема да ми затреба. Ќе видиме како ќе се покаже телефонот, првично задоволен.

Погледнете го атачментот 95383Погледнете го атачментот 95384Погледнете го атачментот 95385Погледнете го атачментот 95386Погледнете го атачментот 95387Погледнете го атачментот 95388

Телефонов ти го продаваа како НОВ ? И зошто тогаш вака различно е? Не разбирам...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Катастрофа значи. Шверцани, рефарбишед, откупени по огласи телефони, спакувани во кутија која ќе им дојде при рака, машинче за пакување со целофан и ОП ете ги "ганц нов неотпакуван". Мало сутра.
Плус на тоа немаш никаква гаранција (неважечка без фискална).

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.412
Искуство со Мобеликс.

Погледнете го атачментот 95383Погледнете го атачментот 95384Погледнете го атачментот 95385Погледнете го атачментот 95386Погледнете го атачментот 95387Погледнете го атачментот 95388

Кај мене во кутијата фалеше полнач.. Ти биди среќен што ти имаат згрешено имеи. Црните лепенки "Warranty Avoid if broken" беа скинати кога го отпакува од целофанот ?

Значи никогаш повеќе Мобилара, посебно овие две..

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
PSU
Corsair H850i
RAM
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Какви лепенки, различни горен и долен дел кутии од два телефони. Незнам како да барам дали е рефарбишд или нов. Вака ми изгледа дека е нов
Кај мене во кутијата фалеше полнач.. Ти биди среќен што ти имаат згрешено имеи. Црните лепенки "Warranty Avoid if broken" беа скинати кога го отпакува од целофанот ?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Скинати се лепенките се гледа на втората слика, горната кутија оди врз нив.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
И на матната слика се гледа дека лепенките се одлепени, па залепени. Има воздух и прашина под нив.

@sostius Секоја чест друже, како се реши да дадеш 40000 на карго за телефон од мобилара наменет за друг пазар и тоа на невидено. Јас не би можел така.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.412
Какви лепенки, различни горен и долен дел кутии од два телефони. Незнам како да барам дали е рефарбишд или нов. Вака ми изгледа дека е нов

Инсталирај SamInfo од Плеј стор. Таму дава информации за тоа дали е нов рифербушед итн.
Скинати се лепенките се гледа на втората слика, горната кутија оди врз нив.

Брате како може да бидат скинати кога телефонот е со фолија божем. Што значи телефонот е отворен и фолијата не е фабричката. Само ме интересира како нашле различни кутии за телефониве? Освен ако не се рифербушед, нов телефон си доаѓа со отигинална кутија со имеи и сите други работи на неа. Многу чудно.

И на матната слика се гледа дека лепенките се одлепени, па залепени. Има воздух и прашина под нив.

@sostius Секоја чест друже, како се реши да дадеш 40000 на карго за телефон од мобилара наменет за друг пазар и тоа на невидено. Јас не би можел така.
Не е страшно што дал толку пари за телефон за друг пазар, туку страшното е зошто телефонот е со различни имеи на кутијата и зошто кутијата е воопшто отворена, ако се работи за нов телефон. Со Самото тоа што е отворена се остава простор за малверзации.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Не е страшно што дал толку пари за телефон за друг пазар, туку страшното е зошто телефонот е со различни имеи на кутијата и зошто кутијата е воопшто отворена, ако се работи за нов телефон. Со Самото тоа што е отворена се остава простор за малверзации.
Па кутијата не е од телефонот. Пиша човекот, ни двата дела не се од иста кутија. На лепенките се гледа дека долго време стоеле одлепени, не ги одлепиле на кратко колку да видат што има внатре.

Значи од едно место е телефонот, од друго кутијата, од трето капакот од кутијата. Ако го продавале како нов, ова е превара од прв степен.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Не знам што ве чуди кога општо познато е дека ваквите мобилари претежно работат на принцип „мадам Пепи„ ,откупуваат од луѓе со договор на оператори, им ги носат како личен багаж, а не би поминал телефонот така, кога би бил во кутија фабрички запакуван. Можно да е скроз НОВ телефонот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не знам што ве чуди кога општо познато е дека ваквите мобилари претежно работат на принцип „мадам Пепи„ ,откупуваат од луѓе со договор на оператори, им ги носат како личен багаж, а не би поминал телефонот така, кога би бил во кутија фабрички запакуван. Можно да е скроз НОВ телефонот.
Можно е, е главниот збор. И да е нов, ова е тешка превара. Телефонот е Т-мобајл брендиран, така да е повеќе од сигурно дека е шверцан, како објасни и ти. Телефон башка, кутии башка. Од косово и бондстул има колку сакаш, нетребе подалеку. Гаранцијата важи само и само кај Мобеликс, никако во Самсунг официјален сервис. Но и сите што решиле да фукнат толку пару за тој модел, тррбале да си бидат свесни дека зимаат телефон за друг пазар, и дека неможе да биде се легално .
Со среќа да си се служи, и да си го искористи без проблеми.
П.с. нека биде спррмен апдејти да му каснат, или и да не ги добива, па да мора рачно. CSC ќе ги заебава со сигурност.
Sent from Телефон using Tapatalk

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
PSU
Corsair H850i
RAM
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Телефонот си направи апдејт на андроид 11 во првиот час откако го вклучив, ќе видиме за натака. На samsung info апликацијата дава дека е нов, battery discharge-1, тоа вчера беше. Телефонот е 99% нов. Еве денес тера цел ден на 65% е батеријата. Свесен бев за ризикот ама пусти мерак за Snapdragon :). На крај краева, од официјална продавница кај нас е барем уште 15000 поскап, и тоа со ексинос. Ова се вика вкалкулиран ризик. :) Долниот дел од кутијата е од овој телефон, горниот дел најверојатно е заменет со некој друг по грешка :). Да се надевам дека ќе немам проблеми, пошто сметам дека гаранцијата од мобеликс е обичен лист хартија.
Можно е, е главниот збор. И да е нов, ова е тешка превара. Телефонот е Т-мобајл брендиран, така да е повеќе од сигурно дека е шверцан, како објасни и ти. Телефон башка, кутии башка. Од косово и бондстул има колку сакаш, нетребе подалеку. Гаранцијата важи само и само кај Мобеликс, никако во Самсунг официјален сервис. Но и сите што решиле да фукнат толку пару за тој модел, тррбале да си бидат свесни дека зимаат телефон за друг пазар, и дека неможе да биде се легално .
Со среќа да си се служи, и да си го искористи без проблеми.
П.с. нека биде спррмен апдејти да му каснат, или и да не ги добива, па да мора рачно. CSC ќе ги заебава со сигурност.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Телефонот си направи апдејт на андроид 11 во првиот час откако го вклучив, ќе видиме за натака. На samsung info апликацијата дава дека е нов, battery discharge-1, тоа вчера беше. Телефонот е 99% нов. Еве денес тера цел ден на 65% е батеријата. Свесен бев за ризикот ама пусти мерак за Snapdragon :). На крај краева, од официјална продавница кај нас е барем уште 15000 поскап, и тоа со ексинос. Ова се вика вкалкулиран ризик. :) Долниот дел од кутијата е од овој телефон, горниот дел најверојатно е заменет со некој друг по грешка :). Да се надевам дека ќе немам проблеми, пошто сметам дека гаранцијата од мобеликс е обичен лист хартија.

Тоа е тоа, убаво си кажа. Ти си бил свесен за вкалкулираниот ризик и меракот. Мене повеќе ме загрижува за обичен просечен купувач кој би го купил нели како "нов" и појма нема од нашиве овде муабети и мерак вкалкулирани ризици.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.412

Дефикитивно е нов тогаш. Само ова комбинирање на кутии и фолии остава простор за сомнеж. Како и да е, си знаел што купуваш однапред, и си знаел за потенцијалните ризици. Како и да е, се исплати ризикот. Со среќа да си го користиш. Мада во не баш поволно време го купи, баш пред појавувањето на S21. Ке заштедеше некоја пара плус.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ако е нов ништо друго не е битно според МОЈА лична преференца, со здравје да го служиш, монструм од уред. А и ти кажале дека ако има било каква фрка си имаш 1 год гаранција, која сум убеден дека ќе ја испочитуваат и покрај тоа што на темава викаат поинаку, вклучувајќи те и тебе.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Јас само за едно се прашувам , а тоа е ако рикне екранот што тогаш ???
Како тогаш ке важи гаранцијата ке добие нов оргинален екран као у овластен сервис што нормално се има 2 год гаранција а овде 1 год . Или ке добие кинеска замена на екран .
Зашто не се будали они у минус да идат у никој случај .
Ама сепак ке кажам може грешам . Ке стават на нивни трошок екран од 18-20 000 ден :)

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Лепенки колку сакаш на али пазар:

А за гаранција, секако дека се тука, пошто мали се шансите нешто да се зезне. Ама ако се деси поголем квар, сме читале искуства како ги откачувале со изговор ти бил паѓан телефонот, примил влага, удиран или незнам што. Вака за ситни глупости поправки се тука нормално, ама да не ти се деси поголем дефект.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.700
Се напињате премногу за половни телефони. Има кола од плац со 7 години гаранција и баба ја возела? А да не зборам дека и у овластен сервис у гарантен рок можат да те е*аваат пола година и да те убедуваат дека ништо не е на колата а после да мењаат компјутер за да проработи како што треба. (BTW, празни оригинални кутии за мобилни телефони посебно се продаваат. Еве кај завршуваат и кому му требаат)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Се напињате премногу за половни телефони. Има кола од плац со 7 години гаранција и баба ја возела? А да не зборам дека и у овластен сервис у гарантен рок можат да те е*аваат пола година и да те убедуваат дека ништо не е на колата а после да мењаат компјутер за да проработи како што треба. (BTW, празни оригинални кутии за мобилни телефони посебно се продаваат. Еве кај завршуваат и кому му требаат)
А кој збори за половни телефони? Муабетот погоре е за НОВ.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно