Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
ИЗВИНЕТЕ, АМА ОВАА Е ПОЈАКО ОД МЕНЕ

ДАЛИ 5С КЕ БИДЕ ПОДОБАР ОД ИПХОНЕ7? :angel::eek:h::angel::innocent:
Секако дека е подобар исто срање е, ифон 7мица ќе биде побрз за неколку 2-3 секунди и само тие 2-3 секунди коштат 600 евра пошто нели ифон е тоа.

Off Topic : Него дај немојте да почнете да ја полнете темава со ифони, имате си посебна тема за тоа имаш ги сите потребни информации кога ќе се оде до косово за ифоно и сите групни активности се таму само немојте да брзате за одењето во косово уште пари ми требат чорапите траба да си ги продадам.

On Topic : За Мi 5 Pro и Redmi Note 3 Pro дали е можно да се најде stock rom и има ли се некој информации за тоа кога ќе излева 7мица андроид?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Секако дека е подобар исто срање е, ифон 7мица ќе биде побрз за неколку 2-3 секунди и само тие 2-3 секунди коштат 600 евра пошто нели ифон е тоа.

Off Topic : Него дај немојте да почнете да ја полнете темава со ифони, имате си посебна тема за тоа имаш ги сите потребни информации кога ќе се оде до косово за ифоно и сите групни активности се таму само немојте да брзате за одењето во косово уште пари ми требат чорапите траба да си ги продадам.

On Topic : За Мi 5 Pro и Redmi Note 3 Pro дали е можно да се најде stock rom и има ли се некој информации за тоа кога ќе излева 7мица андроид?
Stock Rom од http://en.miui.com или Advanced Stock Rom од http://forum.miui.mk / www.xiaomi.eu Изборот е твој.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Макер поминува и ги зема студентките, јас ги земам и ги поминувам, и така...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Он е махер, со утнато к. Како и да е, јас ги поминувам студентките.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Не знам тоа, задњи пут ме остаи сам да ги плескам по газ трите...а јас само две раце...

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Цени во Кина за RedMi Note 4
2GB RAM / 16 NAND = ~200$

3GB RAM / 64GB NAND = ~255$
Правете си калкулации колку ке биде кај нас. :)
2GB RAM / 16 NAND = ~200$ - 160 долари
3GB RAM / 64GB NAND = ~255$ 210 долари

На странава се доста поефтини, имам порачувано од неа. Телефоните стигаат за околу две недели.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.424
2GB RAM / 16 NAND = ~200$ - 160 долари
3GB RAM / 64GB NAND = ~255$ 210 долари

На странава се доста поефтини, имам порачувано од неа. Телефоните стигаат за околу две недели.
Алиекспрес е ризичен за купување на телефон. Може и рифербушед да ти подметнат, или некоја копија.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Алиекспрес е ризичен за купување на телефон. Може и рифербушед да ти подметнат, или некоја копија.
Продавницава од кога е отворена има продадено преку 160.000 телефони и има 98.7% позитивен фидбек. Имам нарачано неколку телефони од тука сите дошле за околу 2 недели и ниеден немал никаков проблем и се разбира сите беа нови .

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Од алиекспрес ако се нарачува,
Shezhen Top-one trading co ltd
Или
Goldway
Или
Fantacy Technology
И нема утка.

(има уште една продавница од Shenzhen али таа е сега споена со Top-one trading, така да нема потреба од друго место)

(не памтам веќе колку телефони се нарачани од овие 3 продавници, ниеден проблем до сега)

Од али ако се нарачува Lg, Samsung, iPhone треба да се чекира дали е рефрбишд или не.
(углавном за кинески телефони е доста помал ризикот, но не е како порано, пред 7-8.години беше зезнато... Сега веќе нема ризик, поготово при плакање со alipay)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно