Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
Ако ти е за играње, се ќе ти грее. Така да менувај, па и да треба батерија да се промени нема да бидеш во загуба. Само провери го убаво телефонот, и тестирај батерија ако можеш.
Не ми е за играње колку што е за интернет користење. Марвел играм 25 - 40 мин преку сила у ден.
За батеријата си тотално у право.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
Го земав телефонот, има доле малку бели линии забележливи само на бела позадина, ама не е проблем тоа. Другото си е ок.
Еве слика (сликано е со 2мп камера на таблет :D )
46517464_2175092609177064_8207363524024860672_n.jpg

xGenius

read-only
7 ноември 2014
36
16
Ако не му е проблем на некој што нарачувал телефони од aliexpress нека ми пише порака.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
@mihovkris за гејмање не знам, не сум го користел многу, но од тоа малку што го имам користено - загреваше по малце батеријата, но ништо страшно. Мислам дека е тоа нормална појава при екстензивно користење на графичкиот процесор.

Инаку генерално јас не можам да се пожалам воопшто дека грее или прегрева телефонот.
Баш напротив, топ си е секогаш, а имам преку 30+ апликации инсталирано (сите захтевни) од кои минимум по 10 ми се пуштени all-day-long. Wifi always On. 4G по потреба.
Батерија држи еден ден без проблем.

Со среќа, не се згрешил, предобро телефонче е.
Само земи му маска обавезно затоа што керамиката лизга како луда, на рамно ќе ти слизга :D

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
@mihovkris за гејмање не знам, не сум го користел многу, но од тоа малку што го имам користено - загреваше по малце батеријата, но ништо страшно. Мислам дека е тоа нормална појава при екстензивно користење на графичкиот процесор.

Инаку генерално јас не можам да се пожалам воопшто дека грее или прегрева телефонот.
Баш напротив, топ си е секогаш, а имам преку 30+ апликации инсталирано (сите захтевни) од кои минимум по 10 ми се пуштени all-day-long. Wifi always On. 4G по потреба.
Батерија држи еден ден без проблем.

Со среќа, не се згрешил, предобро телефонче е.
Само земи му маска обавезно затоа што керамиката лизга како луда, на рамно ќе ти слизга :D
Видов видов :D само се чудам зошто инстаграм не можам да инсталирам, not compatible with this version .. MIUI 10 e ..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
хммм чудно.
јас сум на 10-ка Бета, нема никакви проблеми.
пробај изгуглај да не е некој тековен проблем со „стабилната“ 10-ка за Инста :D

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
нема везе .. си симнав апк си инсталирав
Него пошо фингерпринтот е напред, се праи ли некако да не го стискам копчето па фингерпринт да ставам после за да се отклучи телефонот, туку директ? Нервира малце.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
нема везе .. си симнав апк си инсталирав
Него пошо фингерпринтот е напред, се праи ли некако да не го стискам копчето па фингерпринт да ставам после за да се отклучи телефонот, туку директ? Нервира малце.
as far as I know - No. :(
мора да му дадеш „контакт“, да светне (да се „упали“) телефонот, па тек тогаш да профункционира фингерпринтот.
Истово е и сега на новите телефони со In-display fingerprint: мора да го кликнеш копчето од страна за да ти светне она зеленко па да ти го скенира отпечатокот...
meh

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
Дечки, тука да има некој батерија за Mi 5 да продава, или да си зеам од али за 500че? :D
Менувањето изгледа лесно, ако не се нафати некој изглеа ќе си ја сменам сам.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Дечки, тука да има некој батерија за Mi 5 да продава, или да си зеам од али за 500че? :D

Moжеме да му кажеме ФАЛА на APPLE затоа што го измисли NON-REMOVABLE BATTERY и после 10 години скоро сите го прифатија тоа идиотско решение, иако на почетокот НИКОЈ го немаше имплементирано. Сега за да смениш батерија треба телефонот да го уништиш.

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
Moжеме да му кажеме ФАЛА на APPLE затоа што го измисли NON-REMOVABLE BATTERY и после 10 години скоро сите го прифатија тоа идиотско решение, иако на почетокот НИКОЈ го немаше имплементирано. Сега за да смениш батерија треба телефонот да го уништиш.

За ми 5 ка не е баш телефонот да го уништиш менувањето е баш брзо и лесно

Sent from my MI 5 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647

Јас имам цела 5-ка да ти продадам ако сакаш, па после вади си растурај го колку сакаш :D :D

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Никад више купување жаомије телефон.
А1 користен 8-9 месеци, батеријата тиња. Уште од старт вадев максимум 2.5-3 саати СОТ.
Наполнет пред 18 саати, 32 минути сот до сега, на 54% е батеријава.
Ти-ња

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Никад више купување жаомије телефон.
А1 користен 8-9 месеци, батеријата тиња. Уште од старт вадев максимум 2.5-3 саати СОТ.
Наполнет пред 18 саати, 32 минути сот до сега, на 54% е батеријава.
Ти-ња

А од кај знаеш како бил користен? Со лошо полнење и користење на кабел за тоа време се прави попара батеријата.

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
А од кај знаеш како бил користен? Со лошо полнење и користење на кабел за тоа време се прави попара батеријата.
Телефонот е купен нов. Никогаш користен додека е на полнач.
Скоро секогаш е полнет 40-80%.
Исто срање беше и претходниот редми 3.
Lesson learned

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
За ми 5 ка не е баш телефонот да го уништиш менувањето е баш брзо и лесно

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ама затоа кај Mi6 е тешко и кај Redmi Note е тешко и најверојанто нема да има друг Xiaomi на кој ќе се вади лесно батеријата. Трендот на штедење и правење телефони за еднократна употреба е тој. Тенкју Eпл.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно