Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mеханички тастатури

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.599
3.074

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.857
6.439
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

TheKid

read-only
20 август 2021
1
0
Дали може да се најде луб за тастери и стабилизатори во Македонија, или мора да се порачува преку нет?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.857
6.439
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.371
2.795
Царска работа механичкиве тастатури се, земав една џенесис тор 300 со плави свичеви. Екстра и тоа за ефтини пари од анхоч.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.624
6.057
Битола

Moже да се порачува веќе.

rotkiv

hello world
5 јуни 2016
115
145
Куманово
Здраво дечки, немам користено до сега механичка тастатура, ако не е проблем некој да предложи некоја ентри левел? Гледам дека има доста во анхоч, но не знам која да одберам, па ако има некој искуство нека пише. Буџет 2000 - 3000ден

puscyfer

hello world
10 декември 2010
67
163
Здраво дечки, немам користено до сега механичка тастатура, ако не е проблем некој да предложи некоја ентри левел? Гледам дека има доста во анхоч, но не знам која да одберам, па ако има некој искуство нека пише. Буџет 2000 - 3000ден

Пролистај во секцијата со огласи, ако не се лажам видов оглас за G.Skill механичка во тој ценовен ранг.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.371
2.795

Зависи какви свичеви сакаш, различен свич дава различен звук. Јас имам плави тие даваат најјак звук кога типкаш. Кафеавите и црвените се посуптилни.

LeRade

hello world
17 септември 2008
94
123
Здраво.. Дојде време да ја сменам механичката тастатура.. После 1 година користење на Genesis Gaming Thor 300, може да се каже со доста дефекти после 7-от месец од користење на тастатурата. Па решив да ја заменам со нова со буџет помеѓу 7-8к денари. Па во мислење сум за моделот Glorious Modular Mechanical RGB Tenkeyless или може имате некоја друга препорака до тој буџет горе доле :D

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.968
6.066
Skopje
Здраво.. Дојде време да ја сменам механичката тастатура.. После 1 година користење на Genesis Gaming Thor 300, може да се каже со доста дефекти после 7-от месец од користење на тастатурата. Па решив да ја заменам со нова со буџет помеѓу 7-8к денари. Па во мислење сум за моделот Glorious Modular Mechanical RGB Tenkeyless или може имате некоја друга препорака до тој буџет горе доле :D
Ducky, сметам дека се класа над Glorious, ги има во Нексио и кај препродавачине ДДстор.

tino.od.ohrid

read-only
7 август 2021
3
1
Здраво, навлезен сум веќе неколку месеци во mecha keyboard rabbit hole-от па дури и купив Anne Pro 2 од candykeys.com (платив и царина за заинтересираните, околу 2500 ден.) Тастатурава беше предобра првите 2 месеци и сето тоа, Kailh Box Reds ми се свичовите и не се до толку лоши колку што беа свичовите на старата Blackwidow Lite (пс ја продавам). Си реков да пробам да ја модирам ама не сум доволно искусен во лемење за да менам свичови па си реков нешто полесно како foam mod. Ја отворив, стадов неколку слоја foam за пакирање и искрено не осеќам никаква разлика. Ќе прашував дали има во македонија некој што би се нафатил да ми ја „подмачка“ тастатурава, ако не секој 61 свич (слушам box switches не биле најидеални за lubing), само стабилизаторите :)) Нормално, ќе си платам колку што треба. Ако не тоа, ако може некој да ми прати некое средство со кое ќе можам да ги подмачкам стабилизаторите. Слушав дека добро било диелектрична маст, но овдека тешко дека ќе најдам. Не сакам да купувам од нет бидејќи ќе треба да се отепам од чекање.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Здраво, навлезен сум веќе неколку месеци во mecha keyboard rabbit hole-от па дури и купив Anne Pro 2 од candykeys.com (платив и царина за заинтересираните, околу 2500 ден.) Тастатурава беше предобра првите 2 месеци и сето тоа, Kailh Box Reds ми се свичовите и не се до толку лоши колку што беа свичовите на старата Blackwidow Lite (пс ја продавам). Си реков да пробам да ја модирам ама не сум доволно искусен во лемење за да менам свичови па си реков нешто полесно како foam mod. Ја отворив, стадов неколку слоја foam за пакирање и искрено не осеќам никаква разлика. Ќе прашував дали има во македонија некој што би се нафатил да ми ја „подмачка“ тастатурава, ако не секој 61 свич (слушам box switches не биле најидеални за lubing), само стабилизаторите :)) Нормално, ќе си платам колку што треба. Ако не тоа, ако може некој да ми прати некое средство со кое ќе можам да ги подмачкам стабилизаторите. Слушав дека добро било диелектрична маст, но овдека тешко дека ќе најдам. Не сакам да купувам од нет бидејќи ќе треба да се отепам од чекање.

Со оглед на то дека не е hotswappable, ако најдиш некој да ти се нафатит да ги одлемит сите свичеви, поедноставно ти е да си ставиш нови место да се замараш со Box Reds ако не ти се најпогодени. За стабилизаторите, мислам дека се plate mount така да се вадат без проблем. Опција ти е holee mod и 205g0 како лубрикант, не е воопшто тешко. Ако си од Охрид (по username глеам), пиши ми ПП, веројатно имам нешто 205g0 за да завршиш работа. Слаб сум со време за јас да ти ги средам, ама Krytox можам да ти дам па поиграј си :)

tino.od.ohrid

read-only
7 август 2021
3
1
Би рекол зависи која големина ја преферираш, кој свич и дали сакаш пластично или метално тело.
Најпопуларни се Ducky One 2 Mini но нудат прилично голем број на full-size, TKL 65% 60% модели

6 ноември 2012
2.082
2.250
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

Quasimodo

hello world
2 септември 2016
155
121
Prilep
Здраво во план сум да ја земам оваа тастура за почеток во Механичкиот свет на тастури. Прашанњето мие дали е Full RGB секое копче да подесуваш боја? оти како што гледав на Youtube имало различни верзии од Kumarava линеарно лед боја, само црвена, секое копче различна боја.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Здраво во план сум да ја земам оваа тастура за почеток во Механичкиот свет на тастури. Прашанњето мие дали е Full RGB секое копче да подесуваш боја? оти како што гледав на Youtube имало различни верзии од Kumarava линеарно лед боја, само црвена, секое копче различна боја.

Со оглед на тоа што вели "5 different lighting modes" наместо нешто од типот на per-key RGB, ме тера да мислам дека нема. А и генерално за да подесуваш боја на секое копче треба да има поддршка за некаков софтвер, бар така е со повеќето prebuilts.

6 ноември 2012
2.082
2.250
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

Земи си Keychron од Нексио.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно