За ден-два.Помош некој да ми објасни што му значи ова Skopje IO 1003 и колку време му треба да стигни?
Фала.![]()
Веке е пристигната во пошто така да нема ништо да платиш.А велите царина да ми манат?
Пратката е 10.000 ден ама пријавена е како 2000 кога треба да помини на царина(ако не поминала?)
Испратено од SM-G965F преку IT.mk форум апликација
Не би рекол дека нема да плати, ајде нека напише @N1kola кога ќе ја земе пратката како поминал.Веке е пристигната во пошто така да нема ништо да платиш.
Утре до 12 си велам поштарот ќе помини да кажи, ако не ќе се јавам впошта. Иначе ко ќе купвате нешто со вредност над 30 евра договорете се со продавачот да го пријави дека е 10 20 освен ако не го отворат и да го проценат сами.Не би рекол дека нема да плати, ајде нека напише @N1kola кога ќе ја земе пратката како поминал.
Китајците и без да им кажеш го прават тоа, a овие од ЕУ не смеат да мамат.Иначе ко ќе купвате нешто со вредност над 30 евра договорете се со продавачот да го пријави дека е 10 20 освен ако не го отворат и да го проценат сами.
Јави се впошта.Праткава ја немам подигнато а пишува дека е испорачана. Ми нема стигнато ни картонче за подигање. Имав ист случај каде што пишуваше дека е испорачана, а не беше, ама после два дена ми ја донесе поштарот на врата. За оваа конкретно еве повеќе од една недела помина од последното известување и ништо. Дали ќе имаат образложение во пошта или уште да чекам?![]()
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Праткава ја немам подигнато а пишува дека е испорачана. Ми нема стигнато ни картонче за подигање. Имав ист случај каде што пишуваше дека е испорачана, а не беше, ама после два дена ми ја донесе поштарот на врата. За оваа конкретно еве повеќе од една недела помина од последното известување и ништо. Дали ќе имаат образложение во пошта или уште да чекам?![]()
Значи да му пишам и на продавачот? Баш пред некој ден самиот ми го продолжи времето за достава дека уште не сум му стиснал confirm на нарачката што ја чекам. Можно е нашава пошта да заебала работа нешто.Имав ист случај и од пошта ми кажаа дека мојот тракинг број бил погрешен, а дека пратката е испратена на правото место.
Уствари дека продавачот ми дал фејк тракинг број.![]()
Можно е да е случај како претходно посоченото (погрешен тракинг број) но сосема е можно да е случај како кај колега од работа. Поштарот си ги задржува пратките дома на неколку дена па ако пријавиш и си ја бараш пратката ја носи ако не си ја задржува, кради, за себе.Праткава ја немам подигнато а пишува дека е испорачана. Ми нема стигнато ни картонче за подигање. Имав ист случај каде што пишуваше дека е испорачана, а не беше, ама после два дена ми ја донесе поштарот на врата. За оваа конкретно еве повеќе од една недела помина од последното известување и ништо. Дали ќе имаат образложение во пошта или уште да чекам?![]()
Јас го имав истото искуство, нарачав мод и тенк од фастек, модот го имаше ама тенкот не. Видов дека е сецнато одозгора баш како што кажуваш. Бев до пошта, ме седнаа позади у една канцеларија, као наводно веднаш му се јавија на поштарот-курир што ја донесе пратката до дома. Се знаеше човекот дека не е ни крив ни должен, пополнив еден формулар (приговор) дека фали нешто од пратката и толку. Самиот шеф ми рече да не си го трошам времето. Им пишав на ФТ, па среќа пошто прв пат, излегоа фер и го пуштија тенкот уште еднаш. БТЊ таму кај шо беше пресечено со скалпер беше испозахевтано.Подигнав мала пратка денес, ССД со 6 кабелчиња, отварам б'цки и гледам само 1 кабелче... таман се натокмив да се пожалам, го земам пликото да го сликам и гледам фино пресечено со нож/скалпер, а баш ме задучи, шо вака лесно се отворе.
Сега не ни сакам да се жалам за кабелчињата (7-8 долари), прилично сум сигурен дека нашиве ги имаат здиплено.
Некој со слично искуство?
Подигнав мала пратка денес, ССД со 6 кабелчиња, отварам б'цки и внатре само 1 кабелче... таман се натокмив да се пожалам, го земам пликото да го сликам и гледам фино пресечено со нож/скалпер, а баш ме задучи, шо вака лесно се отворе.
Сега не ни сакам да се жалам за кабелчињата (7-8 долари), прилично сум сигурен дека нашиве ги имаат здиплено.
Некој со слично искуство?
Помина пратката без царина, моментално се подига од пошта. Иначе за во иднина препорака ако купувате производ над 50 евра договорете се со продавачот да го пријави дека е 10-20 евра поради царината, нема да ви прај проблем. Поздрав
Испратено од SM-G965F преку IT.mk форум апликација
Погледнете го атачментот 68058
Вака стои од 25-ти, ова "Ostatok" прв пат ми се појавува на пратка. Во петокот бев во пошта таа на шалтер ми вика:
"Aаa пратката ти е овде во поштава, во остава e и чека да биде испорачана, веројатно утре поштарот ќе ти ја донесе, денес од сабајле нешто немавме струја".
Јас и викам "A добро, ајде фала пријатно", а во себе си мислам колку појма нема оваа зашто поштарот никад во сабота или недела не поминува, a и не знам зoшто ми го спомна тоа со струјата.
Еве денес понеделник не помина ни денес поштарот. Дреме пратката во пошта, не ми даваат да си ја подигнам а не ја ни испорачуваат. Wtf..
Оди од страната на Неоком кај влезот за поштарите, таму ти е.Погледнете го атачментот 68058
Вака стои од 25-ти, ова "Ostatok" прв пат ми се појавува на пратка. Во петокот бев во пошта таа на шалтер ми вика:
"Aаa пратката ти е овде во поштава, во остава e и чека да биде испорачана, веројатно утре поштарот ќе ти ја донесе, денес од сабајле нешто немавме струја".
Јас и викам "A добро, ајде фала пријатно", а во себе си мислам колку појма нема оваа зашто поштарот никад во сабота или недела не поминува, a и не знам зoшто ми го спомна тоа со струјата.
Еве денес понеделник не помина ни денес поштарот. Дреме пратката во пошта, не ми даваат да си ја подигнам а не ја ни испорачуваат. Wtf..
.. а кај тебе углавиле малце поише ко што гледам
Оди од страната на Неоком кај влезот за поштарите, таму ти е.
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден