Не, туку дека е примена во тамошната пошта од испраќачот. Толку е тешко да се разбере?Што им значи ова дека пристигнала или ??![]()
Абе ја прашав а друго ништо не ме интересираше фала чаоНе, туку дека е примена во тамошната пошта од испраќачот. Толку е тешко да се разбере?
У слична ситуација сум, дали може да ми кажеш на кој маил треба да им ја праќам фактурата? ПоздравСум имал вакво искуство. Единствен начин да ја убрзаш постапката е да им праќаш меил на секој саат, истото и ќе видиш по 6-7 меилови би требало да ја вратат во пошта.
У слична ситуација сум, дали може да ми кажеш на кој маил треба да им ја праќам фактурата? Поздрав
Фала, има да ги спамам сега
Абе јас бев али госпоѓата вика ако не ти се јавиме значи не е стигната а пишува дека е кај нив ја мрзи со тој г* од 150кг да се помрдне да ја најде...Во локална пошта е.
Иди директ таму!
Годишни одмори друже, со скратени сили се радиПратка пратена на 21 од Сингапур доаѓа за 10 дена во мк. На нашата пошта и треба 19 дена да достави лифче за да ја подигнам и кога отидов ми рекоа уште не е спремна да дојдам утре, значи 20 дена во пошта ја процесираат.
![]()
Сакам да купам нешто од интернет 40 долари е. Само DHL користат, што мислите какви давачки ке ми тражат од дхл? Би требало само ддв да платам колку што знам него овие од дхл да не ми наплатат шпетитерски услуги?
Чим е над тоа 25 еура (или 20 беше?), што нели е ослободено од царина ама се наплаќа ддв, од DHL одма ќе ти побараат пак да ти спремаат документи бидејќи задржано за x-причиниСакам да купам нешто од интернет 40 долари е. Само DHL користат, што мислите какви давачки ке ми тражат од дхл? Би требало само ддв да платам колку што знам него овие од дхл да не ми наплатат шпетитерски услуги?
Skopje IO 1003 1006 - CARINA
Дали сум наебал?!![]()
Зависи дали ќе те крстат по цената која што е наведена на пратката или ќе земат реална цена која што е моментално на пазарот пошто многу-многу не веруват они на цените кои што се наведени од чајнезите, така да спреми си парички и рапортирај oвде како си поминал.Не знам какво ти е тоа скапо брашно. Пратката е телефон, така да, ако треба да се плати ДДВ и не е така страшно. И со ДДВ цената му е пониска за 35% од тоа да се купи од тука.
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден